Naudan saa teurastaa omaan käyttöön, mutta lihaa ei saa myydä, eikä myöskään nautaa saa myydä kuluttajalle ?
Kannattaa kysyä eläinlääkäriltä, pitääkö sen tarkistaa eläimet ennen teurastusta tai teurastuksen jälkeen ?
Niinpä tosi pölhöt säännöt, vaikka omasta kokemuksesta voi suositella omien kantturoiden lihoja pannulle. Viime syksynä otin vanhan (2 tai 3 kertaa poikineen) osapalautuksena. Jauhelihat pistin tietysti heti pakkaseen, mutta arvo-osia pidin kylmiössä "riiputuksessa" vielä pari viikkoa ennen pakastamista. Eli riiputus aikaa noille lihoille tuli siis yhteensä noin 3 vk. Eipä ravintoloidenkaan pannuilta saa niin hyvää pihviä kun täältä! Tietenkin tuossa riiputuksessa oli tärkeänä pointtina se, että kylmäketjun lisäksi lihat oli teurastamolla pakattu vakuumiin.
Eikö edes tämmöistä lihaa, joka teurastamolta tulee saisi myydä tilata suoraan tutuille? Miten on? Tarkoitan siis jauhelihaa. Arvo-osia en kyllä raski myydä, on nimittäin niin hyvää...