Tämä kysymys olisi pitänyt laittaa Hesariin, paitsi ettei ne siellä olisi edes julkaissut koko asiaa.
On se vaan niin tärkeä tuo leivän hinta.
Mutta tästä Hesari ja demarit eivät saa yhtäkään viljanviljelijää syylliseksi!
Tekisivät aitoja kustannusvertailuja leivän hinnan suhteen niin suomalainen viljelijä kyllä pärjää.
Ongelma onkin leipomoiden hinnoissa. Suomalainen ei pärjää balttien kura/EU- hinta -leipomoille.
Palkat ovat aivan liian suuret. Mitäs tälle tehdään? Sehän se ratkaisee koko ongelman.
En ensimmäisenä sanoisi että palkat olisivat suuret sillä jos vertaa vaikka keski-euroopan edullista leivän hintaa niin tuskin sielläkään leipomoissa työn tekijät ilmaisi töitä tekevät, vai tekevätkö?
Sitten voisi väittää että Suomi harvaan asuttuna maana ja pienellä väestöpohjalla nostaisi hintaa mutta miten jossain Ranskassa viidensadan ihmisen peräkylässä voi olla pari leipomoita, juustola ym. pien jatkojalostusta?
Ainoat erot Suomen ja muitten EU maiden leipomo ja muitten pien jatkojalostus toiminnassa että Suomessa byrokraatit keksivät muutaman hygienia säännöksen vuodessa joka maksaa yrittäjälle tolkuttomasti investointi tai työvoima kuluina ja muualla EU.ss yrittäjät pyyhkisivät per***sä kyseisillä papereilla mutta Suomalainen joko toteuttaa ja nostaa tuotteitten hintaa tai lopettaa ko.homman kokonaan.