Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14

Viestit - Kyösti

Mitä tarkoittaa käytännössä täydentävien ehtojen enhän ole syntinen-muistilistassa kohta lannan kuormauksesta "kuormaan tiivispohjaisella alustalla". Pitääkö paikassa jossa lietevaunu tankkaa itsensä olla vesitiivis alusta, käytännössä siis betonilaatta, johon rakennetaan mahdollisten tippuneiden kökköjen keräilyjärjestelmä.
Ymmärtääkseni valtaosa bakteereista aiheutuu puutteellisista pesuista/jäähdytyksestä. Teilläkin ymmärtääkseni uusi tankki niin kannattaa tarkistaa pesuaineen annostelu.  Meillä oli syksyllä häikkää pesuaineen annostelussa niin tankin pohjalle kerääntyi limainen "sammakonkutu kerros" . Onneksi maitokuskit huomasivat ja jättivät viestin. Tässä on yksi yökeräilyn hankaluus, kun tankin pesutulosta ei kunnolla pysty tarkastamaan. Aamulla maitoa on kuitenkin jo jonkun verran.
Alkaa olla robottimme siinä iässä että uuden ostaminen kiinnostaisi. Huollot tehty ajallaan ja kaikki, mutta bakteerit nousseet ja solut. Aureuskin ilmoittautunut karjaamme vaikka sitä ei ole ollut miesmuistiin. Alkaa ärsyttämään tommoset vaivat ja onhan robottimme jo 10 vuotias. Mitäs jos vaihtaisi vemssin lelyyn?
Eiköhän se ex L teille jo heti aamulla soittele...
Tuleeko lukumaksu vaikka tyvi palvelulla suoraa järjestelmään kirjaa ?
Totta perkeleessä tulee, jokuhan sen kuitenkin käsittelee, meni se sitten sähköllä tai ilman.
Kohtuullisia taksoja tukitarkastuksessa olisi varmaan 10 e/ha tai 100 e/h, korvamerkkitarkastus 10 e/eläin, veroilmoituksen vastaanottomaksu 500 e, yleinen tupakaappisiisteystarkastus 1000 e. Puhuminen viranomaiselle 5 e/sana. Tai jotenkin...
Enpä oo tiennytkään että noikin voi lähettää sähköisesti.
Lomakkeen ja palautuskuoren mukana oli saatekirjelmä, jossa pyydettiin huomioimaan käsittelyn maksullisuus. Samassa paketissa oli myös valtioneuvoston asetus asiasta.
Luulisi käsittelymaksun olevan saman, meneekö ilmoitus sähkön tai Kustin välityksellä. Aika näyttää ilmaantuuko lasku vai ei.
Vuodenvaihteessa tuli voimaan uusi asetus. Maksu toiminnanharjoittajan vuosiraportin tarkastuksesta on 730, 545, 145 tai 50 euroa laitoksen koosta riippuen. Ajattelin kirjoittaa raporttiin  ihan vaan lyhyesti, jospa ei maksais niin paljon.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Lukumaksu
: 10.02.15 - klo:17:09
Ely-keskuksen täti lähetti navetan ymppiluvan mukaisen vuosiraportin paperit. Niidenkin lukeminen elyssä muuttuu näemmä maksulliseksi. Jospa lukeminen sujuisi sutjakkaasti niin päästäisiin pienimmällä maksulla eli 50 eurolla. Kallein lukuhetki oli yli kymmenkertainen. Vastauskuori oli sentään valmiina.
Mielenkiintoiseksi ton tekee se, että kattokannattaja on vaakasuunnassa oleva kannatin, esim.primääripalkki. Ainakin meillä primääripalkki on seinäelementin ja betonipilareiden päällä. Missään kohdassa esitetyt jännevälit ei täyty, koska jännevälihän on seinän ja betonipilareiden väli, ei esim. seinästä seinään. Myös pääsuunnittelijamme oli tätä mieltä, mutta kaipa tähänkin joku muu tulkinta keksitään.
Kova on hinnanlasku helmikuun alussa.... Fendtit vaan myyntiin...jos ois.
Elotec ollu reilu neljä vuotta, kaks vikahälytystä sähkökatkojen aikana. Muuten ollu hiljaa,onneksi.
Jotenkin tuntuu, että aika paljon käryä saa olla ennenkun hälyttää, toivottavasti kuitenkin toimii ei toivotussa tositilanteessa.
Ihan noin periaatteesta Valion tehtävä ei ole tukea kirjailijoita eikä kustantajia. En väheksy yhtään aiveen elämäntyötä, mutta ko. opus ei jaksa yhtään kiinnostaa. Mulle ei tarvi kirjoja pakkomyydä,haluan itse päättää rahojeni käytöstä. Maidon hinnasta tuokin on lopulta pois.
Lelyn kompura (atlascopo) kestää noin 16-20 tuntia sitten lohko antautuu ja uuden alviton hinta on 4500 euroa ja asennus päälle,ihanan halpaa. ;)
Aika vähä jos vain 16-20 tuntia.Sehän on alle vuorokausi :o

Oliskohan Atlas Copcon halpis kopio ::)
Vajaa kolme vuotta se kesti, yhtenä lauantai aamuna sano poks ja sylinteri, tai mikä sen oikea nimi nyt onkaan, meni halki. Huolto toi toisen tilalle ja vakuutus makso uuden.  Jospa tämä menis vähän pidempään.
Ymmärrän maanomistajan huolen tässä asiassa. Onko vuokralaisella moraalinen velvollisuus kyntää lohko, jos näyttää, että pysyvän nurmen status uhkaa?
Mun mielestä vuokralaisen moraalinen velvollisuus on huolehtia ettei vuokraamilleen pelloille synny mitään ylimääräisiä rasitteita. Itsellä kaksi vuokralohkoa joita nyt uhkaa tämä erittäin järkevä pysyvän nurmen status. Ellei muutoksia tule, niin olen ajatellut ilmoittaa lohkot ensi vuonna viljalle ja kyntää ne joko keväällä tai eka säiliksen jälkeen kesäkuun puolivälissä ja kylvää vaikka aikaselle ohralle. Viimeinen kylvöpäivähän on 30.6. Kevätkyntö savimaalla lienee kuitenkin Herrassa, liekö tuolla väliä tekeekö sen toukokuussa vai kesäkuun puolivälissä. Sateista kaikki on kuitenkin kiinni.
Kaiken ylitsevuotavan typeryyksiin mennen katkeruuden keskellä kysyisin, onko Juustoportin hinnoittelussa kytköksiä mihinkään suuntaan? Vai mentiinkö salaisuuksien puolelle? Jollain tai joillain yksityisillä ostajillahan on hintakytkentä jonkun toisen, kenties isomman, toimijan hintaan.
Luulenpa että valtaisan tunneryöpyn saanut Juustoportti lienee pienistä toimijoista se varmin. Yritys menestyy kuitenkin omilla tuotteillaan eikä minään sopimusvalmistajana.
Ois mahtava päästä näkemään, matka on vaan pitkä ja illalla lasten kyläkoulun viimeinen joulujuhla. Joskus tullu apemiehen navetan nurkilla pyöräiltyä kun veli Seinejoella asuu ja entisessä Nurmoossa opettaa (vai yhdistyks ne).
Onnea ja menestystä, tässä on sitä bisnestä. Itsellä ei rohkeus bisneksen tekoon ole vielä riittänyt vaikka useampaan otteeseen onkin kosiskeltu. Eihän sitä häviä kun auton hinnan vuodessa.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14