Siinä olisi vähän yhteiskuntatieteilijöille funtsimista, minkä takia pienet liikkeet pärjäävät tuolla muualla, mutta ei täällä. Mä luulen, että tässä on jotain kulttuurieroja taustalla. Suomalainen ei tee matalapalkka-alan töitä. Ulkomailla voi olla, että leipurin homma on jotenkin arvostettua ja elämisen laatu mietitään jotenkin muuten kuin rahan kautta. Suomessa on ongelmallista, kun kaikkien pitää saada se oma asunto ja ylläpitää autoa siinä sivussa. Ja kun hintataso on sellainen kuin se on, niin sun pitää oikeesti tehdä sellaisia hommia, että sitä täppiä tulee. Muuten et pärjää.
Ei ne tappiolla tee muuallakaan, mutta kun koko ketju leipurista taaksepäin toimii "ostan sulta kun sulla on" periaatteella, sopivaan hintaan niin lopputuote on edullisempi, eikä täällä missä kaikki menee ison kesusliikkeen kautta. Eurooppalaiset ovat myös paljon hintatietoisempia kuin me. Täällä katsotaan vasta kassalla mitä maksoi, kun euroopassa kysytään palvelutiskillä (miten niillä on varaa palveluun?) ja valitaan muu tuote jos hinta ei ole oikea. Täällä meillä on itsepalvelu, tuotteet on pakattu määrättyyn kokoon joka sitten maksaa mitä ketju on määrännyt. Ja palaute tulee sanomalehtien kautta.
Ainoat erot Suomen ja muitten EU maiden leipomo ja muitten pien jatkojalostus toiminnassa että Suomessa byrokraatit keksivät muutaman hygienia säännöksen vuodessa joka maksaa yrittäjälle tolkuttomasti investointi tai työvoima kuluina ja muualla EU.ss yrittäjät pyyhkisivät per***sä kyseisillä papereilla mutta Suomalainen joko toteuttaa ja nostaa tuotteitten hintaa tai lopettaa ko.homman kokonaan.
Tämä on täysin totta, sitähän ne sosialistit haluaakin.
Suomen maatalous lienee oikein malliesimerkki kommunisteille: Valtio maksaa kansalaisten ruoantuotannon. Mikä voisi olla sen parempaa, ja valtion virkamiehet omistavat osakkeita jatkojalostusyhtiöissä, näin siirretään verorahat omaan taskuun