Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Eikö lihan hinnan kehitys harmita muita maidontuottajia?  (Luettu 11943 kertaa)

antti-x

  • Vieras
Maaseudun lihanhintatilasto on siinä mielessa aika poikkeuksellinen, että Suomessa on nyt käyrillä vertailluista paras hinta sekä hiehon että sonnin lihassa.

Sonni on EU:n keskiarvon yläpuolelella 23 euroa/100kg.

Samaan aikaan P2 lehmä on 30 euroa halvempaa kuin EU:n keskiarvo, O2 lehmällä hintaero on vielä suurempi. Vuoden aikana myös lehmän lihan hinta on noussut suomessa, mutta samaan aikaan kun sonni on noussut 50 euroa, lehmä on tuskin 25 euroa.

Ruotsissa maksetaan sonnista vähemmän kuin suomessa, mutta samaan aikaa siellä maksetaan O2 lehmästä 62 euroa enemmän /100kg. Hintaeroa on 300 kilon teuraalla 186 euroa.  :o
Edit: Laskin väärin, hintaero on 71,75€/100kg eli 215€/300kg teuras.


Eikö tämä tosiaan haittaa maidontuottajia, täällä kun ollaan yleensä aikä vihaisia heti jos joku hinta on alle euroopan parhaan hinnan, puhumattakaan siitä että se olisi alle euroopan keskiarvon.

Viimeksi muokattu: 29.07.13 - klo:14:51 kirjoittanut antti-x

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet  ???

Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

antti-x

  • Vieras
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet  ???

Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?

Edullinen lehmä on edullista kun siitä maksaa tarpeeksi vähän. Jää sitten jaettavaa hallinnon lihantuottajille  >:(

Ja saahan O2 lehmästä suomessakin paremman hinnan kuin laihasta P2:sta, mutta sama laatuluokitus kai on kaikkialla käytössä eli kunnostus nostaa enemmän eläimiä parempaan luokkaan mutta ei kai vaikuta luokan hintaan sinänsä.

Kunnostettaisiin täälläkin varmaan enemmän jos 300kg O2 lehmästä saisi esim saman hinnan kuin Ranskassa eli 378€/100kg, reilu 1100 euroa 300 kiloisesta. Ranskassa muuten maksetaan keskimäärin enemmän vanhasta O2 lehmästä kuin O3 sonnista, ymmärtävät kulinaristeina hyvän päälle ;)

Viimeksi muokattu: 29.07.13 - klo:15:01 kirjoittanut antti-x

Regent

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 284
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet  ???

Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?

Edullinen lehmä on edullista kun siitä maksaa tarpeeksi vähän. Jää sitten jaettavaa hallinnon lihantuottajille  >:(

Ja saahan O2 lehmästä suomessakin paremman hinnan kuin laihasta P2:sta, mutta sama laatuluokitus kai on kaikkialla käytössä eli kunnostus nostaa enemmän eläimiä parempaan luokkaan mutta ei kai vaikuta luokan hintaan sinänsä.

Kunnostettaisiin täälläkin varmaan enemmän jos 300kg O2 lehmästä saisi esim saman hinnan kuin Ranskassa eli 378€/100kg, reilu 1100 euroa 300 kiloisesta. Ranskassa muuten maksetaan keskimäärin enemmän vanhasta O2 lehmästä kuin O3 sonnista, ymmärtävät kulinaristeina hyvän päälle ;)

Pihvilehmistä se hyvä hinta muodostuu. Poisto PIHVIlehmää lihotetaan 2-3kk maissilla, jotta rasvaa kertyy runsaasti. Silloin tulee paras hinta. Näin minulle ainakin Charolaiskasvattaja Pierre(jotain) selitti. Sonnin liha on rasvatonta ja mautonta. Härkiä kyllä syödään. Ne rasvottuu.   

antti-x

  • Vieras
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet  ???

Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?

Edullinen lehmä on edullista kun siitä maksaa tarpeeksi vähän. Jää sitten jaettavaa hallinnon lihantuottajille  >:(

Ja saahan O2 lehmästä suomessakin paremman hinnan kuin laihasta P2:sta, mutta sama laatuluokitus kai on kaikkialla käytössä eli kunnostus nostaa enemmän eläimiä parempaan luokkaan mutta ei kai vaikuta luokan hintaan sinänsä.

Kunnostettaisiin täälläkin varmaan enemmän jos 300kg O2 lehmästä saisi esim saman hinnan kuin Ranskassa eli 378€/100kg, reilu 1100 euroa 300 kiloisesta. Ranskassa muuten maksetaan keskimäärin enemmän vanhasta O2 lehmästä kuin O3 sonnista, ymmärtävät kulinaristeina hyvän päälle ;)

Pihvilehmistä se hyvä hinta muodostuu. Poisto PIHVIlehmää lihotetaan 2-3kk maissilla, jotta rasvaa kertyy runsaasti. Silloin tulee paras hinta. Näin minulle ainakin Charolaiskasvattaja Pierre(jotain) selitti. Sonnin liha on rasvatonta ja mautonta. Härkiä kyllä syödään. Ne rasvottuu.

Hankala löytää roduittain esitettyä hintatietoa Ranskan suunnalta mutta olet varmaan ainakin osittain oikeassa. Mutta en tässä tosiaan Ranskan hintoja peräänkuuluta, kunhan esim. HK Scan vaan maksaisi lahden molemmin puolin samoja hintoja.

Sandels

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 435
  • Ilima aekojaan Iisalamesta
Tätä oon kans ite monesti pähkäilly. Toinen mielenkiintoinen asia on, että joissakin maissa lehmästä maksetaan hiehoa enemmän :o

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52013
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.

Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

ask

  • Vieras
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.

Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
Jokos mullilan piirustukset on tullu 8) 8)

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52013
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.

Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
Jokos mullilan piirustukset on tullu 8) 8)

 :-X

Pillilän Muurustukset on. ;D
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

antti-x

  • Vieras
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.

Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P

Tässä ketjussa on tarkoitus valittaa lypsylehmän lihan hinnasta. :) Ja lypsylehmän lihalle ei saa minkään valtakunnan tukea, ellei hyvinvointitukea tai tosiaan sitä lfa-lisäosaa laske sellaiseksi. Tai AB-alueen lyhytaikaista lypsylehmäpalkkiota.

Lihakarjan tuottajat saavat ensin 50-150% tukea suhteessa lihan hintaan + ne hyvinvointituet ja sen lfa lisäosan, ja sitten vielä siihen päälle teurastamo maksaa heille selvästi paremmin suhteessa lihasta kaupalta saatavaan hintaan.

Maidon tuotantotuki ei liity lihaan, ja on joka tapauksessa c-alueellakin vain alle 20% maidon hinnasta, eikä lähelläkään lihantuottajien tukien osuutta kokonaistulosta. AB-alueella se on noin 6% maidon hinnasta.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52013
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.

Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P

Tässä ketjussa on tarkoitus valittaa lypsylehmän lihan hinnasta. :) Ja lypsylehmän lihalle ei saa minkään valtakunnan tukea, ellei hyvinvointitukea tai tosiaan sitä lfa-lisäosaa laske sellaiseksi. Tai AB-alueen lyhytaikaista lypsylehmäpalkkiota.

Lihakarjan tuottajat saavat ensin 50-150% tukea suhteessa lihan hintaan + ne hyvinvointituet ja sen lfa lisäosan, ja sitten vielä siihen päälle teurastamo maksaa heille selvästi paremmin suhteessa lihasta kaupalta saatavaan hintaan.

Maidon tuotantotuki ei liity lihaan, ja on joka tapauksessa c-alueellakin vain alle 20% maidon hinnasta, eikä lähelläkään lihantuottajien tukien osuutta kokonaistulosta. AB-alueella se on noin 6% maidon hinnasta.

Mullimiehen muisti palailee pätkittäin.... ;D
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Aikoinaan atrian yli-penttilä sanoi että lehmä on maidontuottaja sillä ittesä tienannu

 

Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Aikoinaan atrian yli-penttilä sanoi että lehmä on maidontuottaja sillä ittesä tienannu

Se että lehmästä saa edes jotain on suuri lahja  :o Toinen vaihtoehto on se että maksaa siitä että se haetaan raatona...
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65522
138,67!

erik

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1855
Missäköhän mun tukeni mahtavat olla kun en oo koskaan nähny nuin suuria tukiprosentteja täällä?

Eikös niitä lypsikkejä kuitenkin pidetä maidon takia eikä suuren teurastilin? Vai oonko kentien ymmärtäny jotain väärin?
Siinä vaiheessa kun ne mansikit alkaa luokittumaan ja teuraspainot nousemaan niin siin vaiheessa olisi oikeutettua hinnan nosto. Kait sen jokainen ymmärtää että ei vanhasta lehmästä voi saada samaa hintaa kun jostain E luokan pihvisonnista.