Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - topim

Sikatalous / Vs: Sikatilojen ahdinko
: 12.03.16 - klo:20:17
No nyt saa Snellukin sitä kalleinta lihaa sitten niitä isoilta. Suomen lihantuotannossa on ilmeisesti tuotantosuunnasta riippumatta sellainen tilanne ,että se kallein liha tulee niiltä isommilta (lue velkaisimmilta/lihafirman takaamilta) tiloilta. Varsinkin jos ison yksikön ylösveto ei ole mennyt niin kuin tuotantoneuvoja/konsultti on ajatellut, lisämaksu on melkein ikuinen. Toisaalta meille on kerrottu, että varsinkin pakkaslihan kuskaaminen ei maksa juuri mitään maailman ääristä, niin ei kai se tilalta linjaan vieminenkään ihan koko eläimen hintaa niele. Ja ajetaan sikojakin ilmeisen kannattavasti ristiin rastiin pitkin Suomea ;).
Onko snellulle siirtynyt sitten jotain isoja tiloja?
Sikatalous / Vs: Sikatilojen ahdinko
: 12.03.16 - klo:20:15
Taitaa snellun rotuvalinta antaa tasoitusta lihasikalassa 100-150gr päiväkasvuun, ja porsastuotoksessa noin 4-5 porsasta?
Eikö isoimmat toimijat (Suomen- ja A -rehu, sekä Feedex) käytä joka tapauksessa gm-vapaata soijaa?
Ihmetyttää C-alueen maitotilojen ongelmat, kun litratuki juoksee kuukausittain edelleen. Peiliin katsomisen paikka?

Eikä jatkossakaan ole hätää:

Tuettavan maitomäärän rajoittamisella ei kuitenkaan vähennetä tiloille maksettavaa maidon tukimäärää tai maidon pohjoisen tuen kokonaismäärää, koska yksikkötukitasoa (senttiä/litra) vastaavasti korotetaan.


Rahaa otetaan tutusta osoitteesta:
Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotetussa pohjoisessa tuessa tukitaso on pienempien eli alle 200 eläinyksikön viitemäärien osalta noin kolme prosenttia alempi kuin vuonna 2015. Rajoitteen ylittävien tilojen tukitaso alenee voimakkaammin ja tukitaso on sama kuin Etelä-Suomessa eli AB-alueella.

http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/vuoden-2016-kansalliset-tuet-vahvistettiin
Ja otantasi kertoo kuka niitä rakentaa.
Tässä tämä vinoutuma onkin

Kotieläintila on kiinni kasvituissa, mutta kasvinviljelijä ei ole kotieläintilan tuissa
Toinen saa kaksinkertaisen tuen tuotantoonsa.

Ensin tuetaan peltoviljelyä ja sitten tuetaan peltoviljen jatkojalostamista, sitähän kotieläituotanto kiistatta on.

Ota sikoja. Voit syöttää ylimääräiset potut ja viljat niille. Vielä jos et kerro kelleklääm niin koulu ruuan tähteetkin menee niille. Saat sitten myös kotieläinten tuetkin.
Lfa:n korotuksen saa, 2007 jälkeenhän uusille sikaloille ei eläintukea ole tippunut.

 Muutenkin tuo liippaus yllätti hinnaltaan, minusta homma oli pilahalpa kun puolenpäivän työpanoksen ja suunnittelukäynnin sai kuitilla maksettuna reilulla parillasadalla.

Voit olla tyytyväinen kun jotkut tonnia vailla päivän liippauksesta, ja sekin oli ilman kuittia  :)
Kaikki ei välttämättä tiedä mutta tahtoo olla sikatiloilla että saa olla 2x liikevaihtoa vrt maitotila että pääsee samaan verotettavaan tuloon. Ei kyllä ole kovin hyvä tulevaisuus jos sikatilalla on saman verran sikalaan kohdistuvaa velkaa mitä liikevaihtoa, tällainen näppituntuman on.....
Sikatalous / Vs: Sikatilojen ahdinko
: 14.08.15 - klo:09:22
Kriisituki ei paljoa lämmitä, olisivat esim lukinneet tuotannosta irroitetun tuen nykyiselle tasolle.

Niin kun totesin niin ongelma on täysin toleranssiton rakentaminen. Jos karsinat olisi 10 senttiä isommat suuntaansa ja ruokakupit sen parikytä senttiä suuremmat niin sillä ei olisi mitään väliä rakennuskustannuksiin mutta ei oltaisi niin tarkalla mittauksissa. Vanhan korjaamisessa tilanne voi sitten olla haastavampi.

Kukapa sitä rakentaessa tietää mikä on tulevaisuuden sikaa kohden vaadittava karsina-ala. Moni sikala rakennettu aikanaan vaaditulle 0,6m2/sika, esim omassa tapauksessa silloin on mitoitettu hieman reilusti sen aikaiseen lainsäädäntöön nähden, eli 0,8m2/sika. Nyt kuitenkin vaatimus 0,9m2/sika, jolloin karsinaan joka on tehty 10:lle sialle, saa laittaa 8,888 sikaa, eli käytännössä kahdeksaa joutuu pitämään vaikka ruokakuppitilaa on olisi 10 sialle.
Kannattaa huomioida että sikapuolella asia eri koska tulos ei tehdään tuotannolla, ei tuilla. Varsinkin jos on osa tuettomia lihasikapaikkoja.
Tosin olen itse sitä mieltä että suositusta 0,33cm/sika kannattaa noudattaa, mutta laskeskelin äkkiä mitä yhdenkin sian vähennys karsinassa tekee.

Eli jos esim. 120 karsinaa, se on 120 vähempi/erä * 3,4(kierto)  yhteensä 408 sikaa vähemmän vuoteen. Yhden sian kate jos on noin 15-20e se tekee vuoteen yhteensä 6120e-8160e pois suoraan katteesta. Tuossa työajan käytöllä eikä kiinteillä kustannuksilla ole käytännössä mitään eroa.
Sitä voi miettiä onko tuo sitten paljon rahaa vai ei. Itse ainakin joutuu joka euron ottamaan mitä saatavilla.
Kasvintuotanto / Vs: Suojavyöhykkeet
: 02.04.15 - klo:11:53
Voikohan lhp nurmen siirtää suoraan suojavykenurmeksi vai tarvitseeko se perustaa välissä uudelleen?
Sikatalous / Vs: Lääkkeiden hinnat
: 19.01.15 - klo:09:32
No ei oo häävistä snellullakaan.Hinta tippuu tämän tästä.

Laskua ollut, mutta onneksi lähtötaso laskulle oli jotain muuta kuin kahdella isolla.
Pölkkyä oli mutta Us-woodia saanut samaan hintaan k-maatalouden kautta ja paalun koko 25kg. Laadussa ei eroa.
100 hehtaarin 44 lehmän tilalla 30000€ pelkät tuet c-alueella tippuu. Tämän uuden järjestelmän on lobannut MaanTonkijoidenKeskusliittto!

Ihan mielenkiinnosta, pellonko kautta kaikki menee vai myös hyvinvointuen kautta? Maidon tuotantotuki ei kuitenkaan laske?
Itseäkin kiinnostaa kääntösuunnan vaihto. Onnistuisikohan jos aurat ruuvaisi tuosta kohdasta irti, pyöräyttäisi kiinnikettä 180 astetta ja laittaisi takasin?


Sikatalous / Vs: Venäjän sikala
: 10.01.14 - klo:21:53
Onko näkemystä siitä miten yli 950g:n  päiväkasvuun tavoittelu vaikuttaa lihaksikkuuteen?
Sivuja: [1]