Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Surkuhupaisaa  (Luettu 6831 kertaa)

icefarmer

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26184
  • vastustan
Vs: Surkuhupaisaa
Ja silloin nostettiin viljan hinta niin korkeaksi,jotta fiksujen etelän viljelijöiden ei kannattanut pitää lehmiä.

Viljan korkea hinta oli oleellinen osa Vironperän Jussin suunnitelmaa hävittää kotieläintalous Etelä-Suomesta.

http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=11837.0

Ja Veeti reppana luuli, että viljan hinta on korkealla maailman tappiin asti. Kun ei ollutkaan, niin se oli sitten kepun syy ja Veeti siirtyi sekoomukseen.


Pahin ongelma on MTK:n myyräntyö...nytkin AB-alueen viljalta on viety kaikki kansalliset tuet.
eli myönnät että reisille meni helpon elämän tavoittelu ;)

Viljanviljelyn kannattavuus on nollassa, jopa MTT:n laskelmissa.
eikös sulla ollu elukoita, mikset jatkanu niiden pitoa ???
Kaiken sen minkä Italian mafia joutuu tekemään laittomasti voi Suomessa tehdä laillisesti...

peppo

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 578
Vs: Surkuhupaisaa
Ja silloin nostettiin viljan hinta niin korkeaksi,jotta fiksujen etelän viljelijöiden ei kannattanut pitää lehmiä.

Viljan korkea hinta oli oleellinen osa Vironperän Jussin suunnitelmaa hävittää kotieläintalous Etelä-Suomesta.

http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=11837.0

Ja Veeti reppana luuli, että viljan hinta on korkealla maailman tappiin asti. Kun ei ollutkaan, niin se oli sitten kepun syy ja Veeti siirtyi sekoomukseen.


Pahin ongelma on MTK:n myyräntyö...nytkin AB-alueen viljalta on viety kaikki kansalliset tuet.
eli myönnät että reisille meni helpon elämän tavoittelu ;)


Viljanviljelyn kannattavuus on nollassa, jopa MTT:n laskelmissa.
eikös sulla ollu elukoita, mikset jatkanu niiden pitoa ???

Veetikin olis rahamies nyt, jos ei olisi aikoinaan uskonut J. Virolaista ;D ;D ;D

Verku

Vs: Surkuhupaisaa

Eilisehtoona Esson baarissa muisteltiin 1980-lukua, jolloin tuottajien kokouksessa moni vannoi uskollisuuttaan kepulle.


.....ja justiin tähän kohtaan kun olisit lopettanut niin olisi ollut hienoa ja nostalgista.  ;D

Ihan tosi koita nyt keskittyä edes tämän päivän asioista itkemiseen, anna 25 vuotta sitten tapahtuneiden juttujen jo olla.

Tämä on muuten monen kunnallispoliitikon ansa, niistä ei tule ikinä valtuutettuja kummempia kun ne tykkää vaan velloa vanhoja ilman että ajatellaan huomista, noin niin kuin sivuhuomiona....

 :D

Kypsä tapaus

Ukkovarvas

  • Vieras
Vs: Surkuhupaisaa

Eilisehtoona Esson baarissa muisteltiin 1980-lukua, jolloin tuottajien kokouksessa moni vannoi uskollisuuttaan kepulle.


.....ja justiin tähän kohtaan kun olisit lopettanut niin olisi ollut hienoa ja nostalgista.  ;D

Ihan tosi koita nyt keskittyä edes tämän päivän asioista itkemiseen, anna 25 vuotta sitten tapahtuneiden juttujen jo olla.

Tämä on muuten monen kunnallispoliitikon ansa, niistä ei tule ikinä valtuutettuja kummempia kun ne tykkää vaan velloa vanhoja ilman että ajatellaan huomista, noin niin kuin sivuhuomiona....

 :D



Ei voi sisäistää  nykyisyyttä ellei tunne menneisyyttä.

http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=11837.0

icefarmer

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26184
  • vastustan
Vs: Surkuhupaisaa

Eilisehtoona Esson baarissa muisteltiin 1980-lukua, jolloin tuottajien kokouksessa moni vannoi uskollisuuttaan kepulle.


.....ja justiin tähän kohtaan kun olisit lopettanut niin olisi ollut hienoa ja nostalgista.  ;D

Ihan tosi koita nyt keskittyä edes tämän päivän asioista itkemiseen, anna 25 vuotta sitten tapahtuneiden juttujen jo olla.

Tämä on muuten monen kunnallispoliitikon ansa, niistä ei tule ikinä valtuutettuja kummempia kun ne tykkää vaan velloa vanhoja ilman että ajatellaan huomista, noin niin kuin sivuhuomiona....

 :D


on sulla komia logo tuolla vasemmassas reunassa, pitäisköhän kaikkien valiolaisten tuottajien jotka täällä saittailee valita ikonikseen ihan yhteenkuuluvaisuussyistä tuo laatumerkki vai ookko varannu yksinoikeudella ;D ;D
Kaiken sen minkä Italian mafia joutuu tekemään laittomasti voi Suomessa tehdä laillisesti...

Verku

Vs: Surkuhupaisaa

Eilisehtoona Esson baarissa muisteltiin 1980-lukua, jolloin tuottajien kokouksessa moni vannoi uskollisuuttaan kepulle.


.....ja justiin tähän kohtaan kun olisit lopettanut niin olisi ollut hienoa ja nostalgista.  ;D

Ihan tosi koita nyt keskittyä edes tämän päivän asioista itkemiseen, anna 25 vuotta sitten tapahtuneiden juttujen jo olla.

Tämä on muuten monen kunnallispoliitikon ansa, niistä ei tule ikinä valtuutettuja kummempia kun ne tykkää vaan velloa vanhoja ilman että ajatellaan huomista, noin niin kuin sivuhuomiona....

 :D


on sulla komia logo tuolla vasemmassas reunassa, pitäisköhän kaikkien valiolaisten tuottajien jotka täällä saittailee valita ikonikseen ihan yhteenkuuluvaisuussyistä tuo laatumerkki vai ookko varannu yksinoikeudella ;D ;D

Valio = Maito

 8) 8) 8)

Kypsä tapaus

jamako

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1301
  • Our reliable partner!
Vs: Surkuhupaisaa

Valio = Maito

 8) 8) 8)


[/quote]

Mihin perustuu väittämä että suomalainen maito on parasta?

"Danish milk producers rank among the world's best
(2007.08.16)

A French market research organisation states in a new report that Danish milk farmers operate larger and more efficient farms than their European counterparts
The French market research organisation Institut de l'Elevage states in a new report that Danish milk farmers operate larger and more efficient farms than their European counterparts, and that they have taken the lead in structural development and boosting of technology, ranking them among the world's best.
 
In 10 years, Danish milk producers have managed to overtake milk producers in UK in terms of structural development and size, so that the average milk quota per farm is now the highest in Europe. The report also says that milk farmers in Denmark are adept at transferring their know-how to other countries.
 
FirstFarms, which was listed on the OMX Nordic Exchange, Copenhagen, in December last year, provides a good example. FirstFarms operates two holdings in Slovakia, and 18 months after the take-over, the company had almost tripled the milk yield per cow. Dan-Slovakia, a company owned by three Danish farmers and the director of the company, has been judged the best milk producer in Slovakia for the last three years in succession. Dan-Slovakia has trained local staff to manage and operate its farm.
 
The news was reported by financial daily newspaper Børsen."

"How do the Swiss produce the world´s best quality milk?
PUBLICATION DATE:  02/25/2009
SOURCE:  University of Minnesota Dairy Extension

Switzerland is known for high quality.  When we think of Swiss chocolate, watches, the Swiss Army knife or other items, we always think of quality.  The people of Switzerland seem to have a quality mind set in whatever they do.  Therefore, it should be no surprise to us that the Swiss have the world's highest quality milk.  Since 1992, the national average somatic cell count (SCC) in Switzerland has been just over 100,000.

The pressure is on the U.S. to improve milk quality in order to be more competitive globally.  Milk quality is different than milk safety.  All milk for human consumption must meet the minimum safety standards of 750,000 SCC and under 100,000 bacteria counts with no antibiotic or chemical residues.  Public demand for improvement in milk quality beyond current milk safety standards is on the upswing.  High SCC significantly reduces cheese yields, texture and taste.  It has also been recognized that raw milk quality has a dramatic effect on fluid milk taste and shelf life.  Because the current consolidation of the grocery and dairy processing business are resulting in longer food distribution chains, shelf life has become very important.  For the future, this means in order for dairy products to remain "fresh" and acceptable to consumers, longer shelf life products will be required.

How do the Swiss produce the world's highest quality milk?  They have 750,000 dairy cows and 42,000 dairy herds.  Average herd size is small (17), production lower (12,000 lbs/cow) and average milk price is higher ($26/cwt).  Overall, the economic magnitude of the Swiss dairy industry is on par with Minnesota (2.2 billion dollars per year).  While smaller herd size and lower production with lots of pasture use may explain the low average SCC somewhat, this is not the whole story.  Not only is milk safety regulated in Switzerland but also milk quality.  Since 1973, there have been very strong penalties for any milk over established milk quality standards for bacteria, SCC and antibiotics.  For example, the SCC pricing scheme is shown in Table 1.  After a Bulk Tank Somatic Cell Count (BTSCC) quality violation, Swiss dairies must produce milk with BTSCCs less than 350,000 for 3 consecutive months in order to be restored to full milk price.  There are similar pricing schemes for bacteria and antibiotics.

Needless to say, with this very stiff penalty system, Swiss dairy producers have been very motivated to reduce herd mastitis levels and/or divert high cell count milk from the bulk tank.  This strategy has had a very dramatic impact.  In 1980, the Swiss national BTSCC average was 171,000 and by 1992 it had decreased to slightly over 100,000 and has remained there since.  In 1975, the percent of BTSCC tests greater than 350,000 was 17.5% but by 1989 it decreased to 4%, where it has stabilized since that time.  Today in Switzerland, 17% of dairy cows are sub-clinically infected compared with 31.2% of cows in Minnesota.

How can we improve SCC in Minnesota? The answer is the same way the Swiss have, albeit we must be more self-motivated -- by consistently applying the very well-known best management practices that have been proven time and again to result in low SCC high quality milk.  The following management practices are as valid today as they ever were:

    * Provide housing and bedding to keep cows (including dry cows) clean and dry.
    * Make sure teat surfaces are thoroughly and consistently cleaned before each milking.
    * Use fore-stripping to achieve good milk letdown and identify clinical mastitis cases.
    * Divert milk from high SCC quarters away from the bulk tank.
    * Achieve consistent and complete teat coverage when applying pre- or post-milking teat dip.
    * Keep teat surfaces clean between milking.
    * Be sure that milking equipment is consistently cleaned and sanitized, and operating correctly.
    * Consistently store milk at less than 40ºF.

Notice the emphasis on the word consistent(ly).  Quality milk depends on applying good management practices every day.  In our opinion, the most important milk quality practices that need improvement in Minnesota are to improve cow cleanliness and pre-milking cow prep procedures."

Mikään tutkimus ei sitä todista?

Faktaa kehiin, kiitos! Vai oletteko aivoapesun uhreja (maailman sinisin taivas, maailman puhtaimmat vedet yms.)?
 

Viimeksi muokattu: 16.07.10 - klo:14:27 kirjoittanut jamako

Grow the feed, not the weeds!

Verku

Vs: Surkuhupaisaa

Mihin perustuu väittämä että suomalainen maito on parasta?

"Danish milk producers rank among the world's best
(2007.08.16)

A French market research organisation states in a new report that Danish milk farmers operate larger and more efficient farms than their European counterparts
The French market research organisation Institut de l'Elevage states in a new report that Danish milk farmers operate larger and more efficient farms than their European counterparts, and that they have taken the lead in structural development and boosting of technology, ranking them among the world's best.
 
In 10 years, Danish milk producers have managed to overtake milk producers in UK in terms of structural development and size, so that the average milk quota per farm is now the highest in Europe. The report also says that milk farmers in Denmark are adept at transferring their know-how to other countries.
 
FirstFarms, which was listed on the OMX Nordic Exchange, Copenhagen, in December last year, provides a good example. FirstFarms operates two holdings in Slovakia, and 18 months after the take-over, the company had almost tripled the milk yield per cow. Dan-Slovakia, a company owned by three Danish farmers and the director of the company, has been judged the best milk producer in Slovakia for the last three years in succession. Dan-Slovakia has trained local staff to manage and operate its farm.
 
The news was reported by financial daily newspaper Børsen."

Mikään tutkimus ei sitä todista?

Faktaa kehiin, kiitos! Vai oletteko aivoapesun uhreja (maailman sinisin taivas, maailman puhtaimmat vedet yms.)?
 

Mihin faktaan perustuu se että oululaisesta maidosta tulee maha kipeäksi.  ???

Et sinäkään sitten löytänyt kuin kolme vuotta artikkelin millä ruveta rääsäämään. ???

Ei suomessa välttämättä maailman tiukimmat säädökset olekaan mutta tapa millä niitä seurataan nostaa kotimaisen maidontuotannon ja koko ketjun monen muun maan tason yläpuolelle. Ruotsissa varmasti tuotetaan hyvää maitoa, sitä nyt paha kiistää.

Tanskassa on sen verran tullut kuljettua että työnnä tuo liittämäsi "fakta" perseeseesi ja mene saunan taakse itkemään. Suosittelen käymään useammalla "normaalilla" tilalla, voi olla sulle aika ylläri.

Osaatko muuten edes lukea englantia tai ymmärrätkö sitä, voisitko kertoa kummasta tuo liittämäsi artikkeli kertoo:

a. Maidon laadusta johon viitaten rupesit vaatimaan "faktaa"

b. Tuottavuuden nostamisesta ja toisten maiden omien tuottajien syrjäyttämisestä yksikkökoon ja tuotoksen valtavalla kasvulla josta ranskalainen eu-rahalla toimiva järjestö on heille kiitosta antanut

 ???

Kerroppa mulle, onko tanskalainen lehmä eläin vai tuotantoyksikkö/kone joka kulutetaan loppuun huomattavan lyhyessä ajassa, no?

Faktaa pöytään niin kuin itse sanoit.


Ps. Kyllä metsä vastaa kun sinne huudetaan..... ;D

Kypsä tapaus

jamako

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1301
  • Our reliable partner!
Vs: Surkuhupaisaa

 

Mihin faktaan perustuu se että oululaisesta maidosta tulee maha kipeäksi.  ???

Et sinäkään sitten löytänyt kuin kolme vuotta artikkelin millä ruveta rääsäämään. ???

Ei suomessa välttämättä maailman tiukimmat säädökset olekaan mutta tapa millä niitä seurataan nostaa kotimaisen maidontuotannon ja koko ketjun monen muun maan tason yläpuolelle. Ruotsissa varmasti tuotetaan hyvää maitoa, sitä nyt paha kiistää.

Tanskassa on sen verran tullut kuljettua että työnnä tuo liittämäsi "fakta" perseeseesi ja mene saunan taakse itkemään. Suosittelen käymään useammalla "normaalilla" tilalla, voi olla sulle aika ylläri.

Osaatko muuten edes lukea englantia tai ymmärrätkö sitä, voisitko kertoa kummasta tuo liittämäsi artikkeli kertoo:

a. Maidon laadusta johon viitaten rupesit vaatimaan "faktaa"

b. Tuottavuuden nostamisesta ja toisten maiden omien tuottajien syrjäyttämisestä yksikkökoon ja tuotoksen valtavalla kasvulla josta ranskalainen eu-rahalla toimiva järjestö on heille kiitosta antanut

 ???

Kerroppa mulle, onko tanskalainen lehmä eläin vai tuotantoyksikkö/kone joka kulutetaan loppuun huomattavan lyhyessä ajassa, no?

Faktaa pöytään niin kuin itse sanoit.


Ps. Kyllä metsä vastaa kun sinne huudetaan..... ;D


[/quote]

Toi linkittämäni artikkeli tanskalaisesta maidosta vastasi kykymykseen kvantiteetista (huonosti voiva eläin tuskin tuottaa hyvin)

Linkittämäni artikkeli sveitsiläisestä maidosta vastasi kysymykseen kvaliteetista ja ulkopuolisen eli Minnesotan yliopiston tekemä.

Joskohan laittaisit jonkun artikkelin; mielellään ei suomalaisen tekemä, joka kertoisi suomalaisen maidon huippulaadusta tai suomalaisen tuotannon ekologisuudesta (tehokkuus on mielestäni ekologiaa) tai jostakin muusta huippuominaisuudesta, jota ei esim. ruotsalaisesta tai tanskalaisesta löydy.

Maito on maitoa; ei bulkkitavara siitä muuksi muutu oli alkuperämaa mikä tahansa.

Viimeksi muokattu: 16.07.10 - klo:15:13 kirjoittanut jamako

Grow the feed, not the weeds!

Verku

Vs: Surkuhupaisaa

Mihin faktaan perustuu se että oululaisesta maidosta tulee maha kipeäksi.  ???

Et sinäkään sitten löytänyt kuin kolme vuotta artikkelin millä ruveta rääsäämään. ???

Ei suomessa välttämättä maailman tiukimmat säädökset olekaan mutta tapa millä niitä seurataan nostaa kotimaisen maidontuotannon ja koko ketjun monen muun maan tason yläpuolelle. Ruotsissa varmasti tuotetaan hyvää maitoa, sitä nyt paha kiistää.

Tanskassa on sen verran tullut kuljettua että työnnä tuo liittämäsi "fakta" perseeseesi ja mene saunan taakse itkemään. Suosittelen käymään useammalla "normaalilla" tilalla, voi olla sulle aika ylläri.

Osaatko muuten edes lukea englantia tai ymmärrätkö sitä, voisitko kertoa kummasta tuo liittämäsi artikkeli kertoo:

a. Maidon laadusta johon viitaten rupesit vaatimaan "faktaa"

b. Tuottavuuden nostamisesta ja toisten maiden omien tuottajien syrjäyttämisestä yksikkökoon ja tuotoksen valtavalla kasvulla josta ranskalainen eu-rahalla toimiva järjestö on heille kiitosta antanut

 ???

Kerroppa mulle, onko tanskalainen lehmä eläin vai tuotantoyksikkö/kone joka kulutetaan loppuun huomattavan lyhyessä ajassa, no?

Faktaa pöytään niin kuin itse sanoit.


Ps. Kyllä metsä vastaa kun sinne huudetaan..... ;D



Toi linkittämäni artikkeli tanskalaisesta maidosta vastasi kykymykseen kvantiteetista (huonosti voiva eläin tuskin tuottaa hyvin)

Linkittämäni artikkeli sveitsiläisestä maidosta vastasi kysymykseen kvaliteetista ja ulkopuolisen eli Minnesotan yliopiston tekemä.

Joskohan laittaisit jonkun artikkelin; mielellään ei suomalaisen tekemä, joka kertoisi suomalaisen maidon huippulaadusta tai suomalaisen tuotannon ekologisuudesta (tehokkuus on mielestäni ekologiaa) tai jostakin muusta huippuominaisuudesta, jota ei esim. ruotsalaisesta tai tanskalaisesta löydy.

Maito on maitoa; ei bulkkitavara siitä muuksi muutu oli alkuperämaa mikä tahansa.

Opettele aluksi käyttämään tuota lainaa toimintooa niin että ei tule pää kipeäksi kun koittaa erottaa noita sun tiluliluja. ;)

Toisekseen, kyllä eläimestä saadaan kovakin tuotos ulos jos halutaan mutta kestävyys ja hyvinvointi on sitten eri asia.

Joo, mä katselinkin että olit löytänyt tuon muokkaa napin ja olit näköjään lisännyt tuommoisia kaneetteja, joissa peräti annettiin suosituksia kuinka tuolla ameriikan "dairylandissa" voitaisiin parantaa asioita. Niin kysyn taas uudelleen että mitä *****a tämän nyt pitäisi todistaa? Se että siellä kerrotaan paljonko on tavoite saada tuotetun maidon solu- ja bakteeriarvoksi ei merkkaa täällä yhtään mitään. Mistä nuo sveitsin luvut on nypätty? Kerro se nyt vaikka aluksi koska MSU vaan totesi niiden olevan tuommoiset ja sen mukaan antoi suosituksia. Mistä lähteet. Jos sisälukutaito ei riitä suurien vieraskielisten kokonaisuuksien käsittämiseen niin kannattaa antaa olla.

Voisitko sä laittaa mulle jonkin, mielellään pohjoismaalaisen, tutkimuksen jossa todistetaan vaikkapa virolainen, venäläinen tai amerikkalainen maito hormoonivapaaksi ja puhtaammaksi kuin vaikka suomalainen verrokki maito.

Ai niin joo ja mitkä olivat ne kysymykset jotka on esitetty Kvantiteetista ja Kvaliteetista? Siis muut kuin joita olet itse laukonut?

Kypsä tapaus

jamako

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1301
  • Our reliable partner!
Vs: Surkuhupaisaa

Mihin faktaan perustuu se että oululaisesta maidosta tulee maha kipeäksi.  ???

Et sinäkään sitten löytänyt kuin kolme vuotta artikkelin millä ruveta rääsäämään. ???

Ei suomessa välttämättä maailman tiukimmat säädökset olekaan mutta tapa millä niitä seurataan nostaa kotimaisen maidontuotannon ja koko ketjun monen muun maan tason yläpuolelle. Ruotsissa varmasti tuotetaan hyvää maitoa, sitä nyt paha kiistää.

Tanskassa on sen verran tullut kuljettua että työnnä tuo liittämäsi "fakta" perseeseesi ja mene saunan taakse itkemään. Suosittelen käymään useammalla "normaalilla" tilalla, voi olla sulle aika ylläri.

Osaatko muuten edes lukea englantia tai ymmärrätkö sitä, voisitko kertoa kummasta tuo liittämäsi artikkeli kertoo:

a. Maidon laadusta johon viitaten rupesit vaatimaan "faktaa"

b. Tuottavuuden nostamisesta ja toisten maiden omien tuottajien syrjäyttämisestä yksikkökoon ja tuotoksen valtavalla kasvulla josta ranskalainen eu-rahalla toimiva järjestö on heille kiitosta antanut

 ???

Kerroppa mulle, onko tanskalainen lehmä eläin vai tuotantoyksikkö/kone joka kulutetaan loppuun huomattavan lyhyessä ajassa, no?

Faktaa pöytään niin kuin itse sanoit.


Ps. Kyllä metsä vastaa kun sinne huudetaan..... ;D



Toi linkittämäni artikkeli tanskalaisesta maidosta vastasi kykymykseen kvantiteetista (huonosti voiva eläin tuskin tuottaa hyvin)

Linkittämäni artikkeli sveitsiläisestä maidosta vastasi kysymykseen kvaliteetista ja ulkopuolisen eli Minnesotan yliopiston tekemä.

Joskohan laittaisit jonkun artikkelin; mielellään ei suomalaisen tekemä, joka kertoisi suomalaisen maidon huippulaadusta tai suomalaisen tuotannon ekologisuudesta (tehokkuus on mielestäni ekologiaa) tai jostakin muusta huippuominaisuudesta, jota ei esim. ruotsalaisesta tai tanskalaisesta löydy.

Maito on maitoa; ei bulkkitavara siitä muuksi muutu oli alkuperämaa mikä tahansa.

Opettele aluksi käyttämään tuota lainaa toimintooa niin että ei tule pää kipeäksi kun koittaa erottaa noita sun tiluliluja. ;)

Toisekseen, kyllä eläimestä saadaan kovakin tuotos ulos jos halutaan mutta kestävyys ja hyvinvointi on sitten eri asia.

Joo, mä katselinkin että olit löytänyt tuon muokkaa napin ja olit näköjään lisännyt tuommoisia kaneetteja, joissa peräti annettiin suosituksia kuinka tuolla ameriikan "dairylandissa" voitaisiin parantaa asioita. Niin kysyn taas uudelleen että mitä *****a tämän nyt pitäisi todistaa? Se että siellä kerrotaan paljonko on tavoite saada tuotetun maidon solu- ja bakteeriarvoksi ei merkkaa täällä yhtään mitään. Mistä nuo sveitsin luvut on nypätty? Kerro se nyt vaikka aluksi koska MSU vaan totesi niiden olevan tuommoiset ja sen mukaan antoi suosituksia. Mistä lähteet. Jos sisälukutaito ei riitä suurien vieraskielisten kokonaisuuksien käsittämiseen niin kannattaa antaa olla.

Voisitko sä laittaa mulle jonkin, mielellään pohjoismaalaisen, tutkimuksen jossa todistetaan vaikkapa virolainen, venäläinen tai amerikkalainen maito hormoonivapaaksi ja puhtaammaksi kuin vaikka suomalainen verrokki maito.

Ai niin joo ja mitkä olivat ne kysymykset jotka on esitetty Kvantiteetista ja Kvaliteetista? Siis muut kuin joita olet itse laukonut?



No, jaa Pohjoimaista tutkimusta en löytänyt, mutta vertailua tanskalaisen, hollantilaisen ja saksalaisen maidon välillä:(jossa tanskalainen maito pärjäsi ihan hyvin, vaikka olennaisia eroja ei löytynyt)

http://www.automaticmilking.nl/projectresults/Proceedings/TorontoYvdV.pdf

No, tämä koski tietysti lypsyrobottia ja siihen siirtymistä, mutta jotain osviittaa.

Edelleen odotan jotakin tutkimusta, joka näyttää suomalaisen maidon ylivertaisuuden.

Niin ja suomalaista maitoa en ole huonoksi väittänyt; se on ihan yhtä hyvää kuin tanskalainen, ruotsalainen tai virolainen maito.

Karlskronassa ja Landskronassa join muuten tällä viikolla Arlan tanskalaista maitoa ja hyvää oli.

Viimeksi muokattu: 16.07.10 - klo:16:06 kirjoittanut jamako

Grow the feed, not the weeds!

Verku

Vs: Surkuhupaisaa

Mihin faktaan perustuu se että oululaisesta maidosta tulee maha kipeäksi.  ???

Et sinäkään sitten löytänyt kuin kolme vuotta artikkelin millä ruveta rääsäämään. ???

Ei suomessa välttämättä maailman tiukimmat säädökset olekaan mutta tapa millä niitä seurataan nostaa kotimaisen maidontuotannon ja koko ketjun monen muun maan tason yläpuolelle. Ruotsissa varmasti tuotetaan hyvää maitoa, sitä nyt paha kiistää.

Tanskassa on sen verran tullut kuljettua että työnnä tuo liittämäsi "fakta" perseeseesi ja mene saunan taakse itkemään. Suosittelen käymään useammalla "normaalilla" tilalla, voi olla sulle aika ylläri.

Osaatko muuten edes lukea englantia tai ymmärrätkö sitä, voisitko kertoa kummasta tuo liittämäsi artikkeli kertoo:

a. Maidon laadusta johon viitaten rupesit vaatimaan "faktaa"

b. Tuottavuuden nostamisesta ja toisten maiden omien tuottajien syrjäyttämisestä yksikkökoon ja tuotoksen valtavalla kasvulla josta ranskalainen eu-rahalla toimiva järjestö on heille kiitosta antanut

 ???

Kerroppa mulle, onko tanskalainen lehmä eläin vai tuotantoyksikkö/kone joka kulutetaan loppuun huomattavan lyhyessä ajassa, no?

Faktaa pöytään niin kuin itse sanoit.


Ps. Kyllä metsä vastaa kun sinne huudetaan..... ;D



Toi linkittämäni artikkeli tanskalaisesta maidosta vastasi kykymykseen kvantiteetista (huonosti voiva eläin tuskin tuottaa hyvin)

Linkittämäni artikkeli sveitsiläisestä maidosta vastasi kysymykseen kvaliteetista ja ulkopuolisen eli Minnesotan yliopiston tekemä.

Joskohan laittaisit jonkun artikkelin; mielellään ei suomalaisen tekemä, joka kertoisi suomalaisen maidon huippulaadusta tai suomalaisen tuotannon ekologisuudesta (tehokkuus on mielestäni ekologiaa) tai jostakin muusta huippuominaisuudesta, jota ei esim. ruotsalaisesta tai tanskalaisesta löydy.

Maito on maitoa; ei bulkkitavara siitä muuksi muutu oli alkuperämaa mikä tahansa.

Opettele aluksi käyttämään tuota lainaa toimintooa niin että ei tule pää kipeäksi kun koittaa erottaa noita sun tiluliluja. ;)

Toisekseen, kyllä eläimestä saadaan kovakin tuotos ulos jos halutaan mutta kestävyys ja hyvinvointi on sitten eri asia.

Joo, mä katselinkin että olit löytänyt tuon muokkaa napin ja olit näköjään lisännyt tuommoisia kaneetteja, joissa peräti annettiin suosituksia kuinka tuolla ameriikan "dairylandissa" voitaisiin parantaa asioita. Niin kysyn taas uudelleen että mitä *****a tämän nyt pitäisi todistaa? Se että siellä kerrotaan paljonko on tavoite saada tuotetun maidon solu- ja bakteeriarvoksi ei merkkaa täällä yhtään mitään. Mistä nuo sveitsin luvut on nypätty? Kerro se nyt vaikka aluksi koska MSU vaan totesi niiden olevan tuommoiset ja sen mukaan antoi suosituksia. Mistä lähteet. Jos sisälukutaito ei riitä suurien vieraskielisten kokonaisuuksien käsittämiseen niin kannattaa antaa olla.

Voisitko sä laittaa mulle jonkin, mielellään pohjoismaalaisen, tutkimuksen jossa todistetaan vaikkapa virolainen, venäläinen tai amerikkalainen maito hormoonivapaaksi ja puhtaammaksi kuin vaikka suomalainen verrokki maito.

Ai niin joo ja mitkä olivat ne kysymykset jotka on esitetty Kvantiteetista ja Kvaliteetista? Siis muut kuin joita olet itse laukonut?



No, jaa Pohjoimaista tutkimusta en löytänyt, mutta vertailua tanskalaisen, hollantilaisen ja saksalaisen maidon välillä:(jossa tanskalainen maito pärjäsi ihan hyvin, vaikka olennaisia eroja ei löytynyt)

http://www.automaticmilking.nl/projectresults/Proceedings/TorontoYvdV.pdf

No, tämä koski tietysti lypsyrobottia ja siihen siirtymistä, mutta jotain osviittaa.

Edelleen odotan jotakin tutkimusta, joka näyttää suomalaisen maidon ylivertaisuuden.

Niin ja suomalaista maitoa en ole huonoksi väittänyt; se on ihan yhtä hyvää kuin tanskalainen, ruotsalainen tai virolainen maito.

Karlskronassa ja Landskronassa join muuten tällä viikolla Arlan tanskalaista maitoa ja hyvää oli.

Satuitko tiloilla käymään?

http://www.maitohygienialiitto.fi/somatic_cell_count_engl.html

Varmaan tuttu firma?  ;D

Jos annat vaan linkit mistä näkyy vastaavat tiedot niin tehdään vertailua, kyllähän noista ylivoimaisista maidontuottajamaista löytyy varmaan yhtenäinen valvontajärjestö joka ilmoittaa myös julkisesti vastaavat tiedot? Olisihan se mielenkiintoista nähdä miten suomi sijoittuu vaikka ei tämä läheskään kaikkea maitotaloudesta kerro.
Kypsä tapaus

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8712
  • Don't dream your life, live your dreams.
Vs: Surkuhupaisaa
Onhan siä tommonenkin taulukko, eli ei paha.  8)

http://www.maitohygienialiitto.fi/IDF_tilasto.html
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

Verku

Vs: Surkuhupaisaa
Onhan siä tommonenkin taulukko, eli ei paha.  8)

http://www.maitohygienialiitto.fi/IDF_tilasto.html

No hienostihan tuo menee. ;D

Olisi silti kiva tietää keskihajonnasta vähän enemmän niin näkisi paljonko ajetaan "ohi tankin", silläkin oma arvonsa tässä asiassa.

Vielä kun Valio jalostaa niin maailman parasta maitoa. 8)

Tässä muuten toinen luettava josta voi kanssa vetää omia johtopäätöksiään. Sori nyt Jamako kun tämä juttu tulee Valio:n kotisivulta mutta tutkimus on kyllä tehty suomen ulkopuolella.  ;)

http://www.valio.fi/maitojame/talous08/talous08h.htm
Kypsä tapaus

Ukkovarvas

  • Vieras
Vs: Surkuhupaisaa
Onhan siä tommonenkin taulukko, eli ei paha.  8)

http://www.maitohygienialiitto.fi/IDF_tilasto.html

No hienostihan tuo menee. ;D

Olisi silti kiva tietää keskihajonnasta vähän enemmän niin näkisi paljonko ajetaan "ohi tankin", silläkin oma arvonsa tässä asiassa.

Vielä kun Valio jalostaa niin maailman parasta maitoa. 8)

Tässä muuten toinen luettava josta voi kanssa vetää omia johtopäätöksiään. Sori nyt Jamako kun tämä juttu tulee Valio:n kotisivulta mutta tutkimus on kyllä tehty suomen ulkopuolella.  ;)

http://www.valio.fi/maitojame/talous08/talous08h.htm


Maitu on pikkulasten ja vasikoitten juoma.