Siinä ei ole A1-β-kaseiinia ollenkaan, vaan pelkästään A2-β-kaseiinia. Maidon valkuaisen koostumus riippuu lehmän perimästä. A2-maitoa väitetään ihmiselle paremmin sopivaksi. Asiaa ei ole tieteellisesti todistettu.
Silloin kun A2-markkinoijat luettelevat A1-maidon väitettyjä vaikutuksia, kuten
ykköstyypin diabetes, sydäntauti, autismi ja kätkytkuolema, niin kannattaa olla varuillaan. Varsinkin nämä vatsavaivat ja subjektiiviset pieremiskokemukset pienillä otosryhmillä ovat lähinnä huvittavia, vaikka ne ovat oikeastaan pelottavia: Näin homeopaattisiakin ainesosia markkinoidaan, hyvin selvillä henkilökohtaisilla ja dramaattisilla vaikutuksilla.
Ne, jotka nyt ovat karjansa kanssa etulyöntiasemassa, yrittävät kaupallistaa sen keinolla millä hyvänsä, ennen kuin geenitekniikalla saadaan muukin maapallon märehtijäjoukko lypsämään sitä A2 -kaseiinia, ja kilpailutekijä poistuu. Ja samalla ei ketään enää kiinnosta, oliko maidoissa tosiasiallista käyttöominaisuuksien eroa.
-SS-