Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe alipainekuivuri  (Luettu 5128 kertaa)

janvonen

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5
alipainekuivuri
minkälaisia lämpöjä olette käyttäneet eri viljalajeille.onko korkeilla lämmöillä esim.vehnällä ollut vaikutusta sakolukuun tai muihin ominaisuuksiin?

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1603
Vs: alipainekuivuri
100C astetta käytetty kaikille viljoille. Rypsille sitten 80C. Sakoluvusta ei havaintoja kun vehnät menee omille linnuille, mutta kovasti on aina siementavaraa omaan käyttöön saatu, vaikka nekin ajettu samoilla lämmöillä!

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2373
Vs: alipainekuivuri
Liian suuri lämpö huonontaa itävyyttä. Muihin ominaisuuksiin lämmöllä ei tietääkseni ole vaikutusta.

sirkussonni

  • Vieras
Vs: alipainekuivuri
100C astetta käytetty kaikille viljoille. Rypsille sitten 80C. Sakoluvusta ei havaintoja kun vehnät menee omille linnuille, mutta kovasti on aina siementavaraa omaan käyttöön saatu, vaikka nekin ajettu samoilla lämmöillä!


Ookkeee.....       uutta mulle,  mutta itävyyteen on vaikutusta, jos ylittää 100- kost % lämmöt, ja tämä jyvän lämpö.......ei siis kuivausilman lämpö!?

Highlander

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 418
Vs: alipainekuivuri
Liian suuri lämpö huonontaa itävyyttä. Muihin ominaisuuksiin lämmöllä ei tietääkseni ole vaikutusta.

Kerroppa tyhmälle, että kuinka kuumaksi sen jyvän täytyy lämmetä jotta itävyys heikkenee?

sirkussonni

  • Vieras
Vs: alipainekuivuri
Liian suuri lämpö huonontaa itävyyttä. Muihin ominaisuuksiin lämmöllä ei tietääkseni ole vaikutusta.

Kerroppa tyhmälle, että kuinka kuumaksi sen jyvän täytyy lämmetä jotta itävyys heikkenee?

En oo viisas, tyhmä siis minäkin. Mutta mulle on sanottu, että tuo ylläkirjoittamani kaava olisi se raja suurinpiirtein. Eli jos sulla on vaikka 30 % viljaa, niin silloin 100 miinus 30 on 70 astetta viljan maksimi lämpö. Ja jos sulla on 20% viljaa niin silloin 100-20=80 asteinen vilja maks?
Eli, lämpöä voi nostaa tavaran kuivumisen edetessä.

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1603
Vs: alipainekuivuri
Liian suuri lämpö huonontaa itävyyttä. Muihin ominaisuuksiin lämmöllä ei tietääkseni ole vaikutusta.

Kerroppa tyhmälle, että kuinka kuumaksi sen jyvän täytyy lämmetä jotta itävyys heikkenee?

En oo viisas, tyhmä siis minäkin. Mutta mulle on sanottu, että tuo ylläkirjoittamani kaava olisi se raja suurinpiirtein. Eli jos sulla on vaikka 30 % viljaa, niin silloin 100 miinus 30 on 70 astetta viljan maksimi lämpö. Ja jos sulla on 20% viljaa niin silloin 100-20=80 asteinen vilja maks?
Eli, lämpöä voi nostaa tavaran kuivumisen edetessä.

Mäkin oon tyhmä, mutta väittäisin silti että tuo kaava koski nimenomaan kuivauslämpötilaa. Ei siis viljan lämpötilaa. Se viljan lämpötila tais olla 80-viljan kosteus%?

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2373
Vs: alipainekuivuri
Kerroppa tyhmälle, että kuinka kuumaksi sen jyvän täytyy lämmetä jotta itävyys heikkenee?

En oo viisas, tyhmä siis minäkin. Mutta mulle on sanottu, että tuo ylläkirjoittamani kaava olisi se raja suurinpiirtein. Eli jos sulla on vaikka 30 % viljaa, niin silloin 100 miinus 30 on 70 astetta viljan maksimi lämpö. Ja jos sulla on 20% viljaa niin silloin 100-20=80 asteinen vilja maks?
Eli, lämpöä voi nostaa tavaran kuivumisen edetessä.

Mäkin oon tyhmä, mutta väittäisin silti että tuo kaava koski nimenomaan kuivauslämpötilaa. Ei siis viljan lämpötilaa. Se viljan lämpötila tais olla 80-viljan kosteus%?

Tuota parempaa tai varmempaa tietoa ei ole täälläkään. Semmoinen  muistikuva minullakin on, että tuo sata - viljankosteus olisi puhallettavan ilman lämpötila. Nuo kaavat ovat peräisin ajalta ennen alipainkuivureita. Viljan lämpötilan mittaaminen taitaisi olla sen verran hankalampaa, ettei sitä käytännössä yritetäkään tehdä.

Sillä on vissiin merkitystä, onko kaapissa ali- vai ylipaine. Ylipainekuivureissa on ymmärtääkseni järjestään korkeampi lämpötila. Mutta mitä eroa jyvän kannalta on, onko ympärillä oleva ilma ali- vai ylipaineista?

sirkussonni

  • Vieras
Vs: alipainekuivuri
Itse olen ollut myös tuossa luulossa ennen, mutta kun nämä alipainekuivurit tuli, niin eräs siemenpakkaaja kertoi tuon "uuden" kaavan!? Muuttaako se alipaineisuus muka asian jotenkin? Ei voi ymmärtää tavan jussi tätä, pitää olla enemmän kouluja käynyt. Itte kuivaan ylipainekuivurilla ja tällä vanhalla kaavalla, eli 100-kost% kuivauslämpö.

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Vs: alipainekuivuri
Ylipaine painaa kosteutta
Sillä on vissiin merkitystä, onko kaapissa ali- vai ylipaine. Ylipainekuivureissa on ymmärtääkseni järjestään korkeampi lämpötila. Mutta mitä eroa jyvän kannalta on, onko ympärillä oleva ilma ali- vai ylipaineista?
[/quote]

 Ylipaine pidättelee sitä kosteutta siellä jyvän sisällä,,Alipaine imee sitä poispäin..
 30-luvulla oli keski-Euroopassa kuivureita jotka toimivat ainoastaan alipaineella,ilman lämmönlähdettä...

Toivo Tonta

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7111
  • karkki vai keppana?
Vs: alipainekuivuri
Ylipaine painaa kosteutta
Sillä on vissiin merkitystä, onko kaapissa ali- vai ylipaine. Ylipainekuivureissa on ymmärtääkseni järjestään korkeampi lämpötila. Mutta mitä eroa jyvän kannalta on, onko ympärillä oleva ilma ali- vai ylipaineista?

 Ylipaine pidättelee sitä kosteutta siellä jyvän sisällä,,Alipaine imee sitä poispäin..
 30-luvulla oli keski-Euroopassa kuivureita jotka toimivat ainoastaan alipaineella,ilman lämmönlähdettä...
[/quote]
Alipaine kyllä tehostaa kuivumista, jotta sillä olisi jotain merkitystä on tommenen peltiheikki rusinana!
Mitä sillä on väliä vaikka kuivauslämpö on 1000 astetta jos jyvän lämpö ei nouse liian korkeaksi? ???
pessimisti ei pety!

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: alipainekuivuri
Käytännön alipaineista en löytänyt tietoa, kuka tietää?

http://www.agrosec.com/dynfiles/File/viljan_kasittely/viljan%20korjuu%20ja%20varastointi%20laajenevalla%20viljatilalla.pdf

Hurjia lämpötiloja on noisa kokeiluissa ollut. Alipaineella saadaan veden kiehumispiste alemmaksi ja se tehostaa veden poistumista.

http://www.simetric.co.uk/si_steam.htm

Se tietysti lisää vedenpoistotehoa kg/h ja kuivaamon työsaavutusta syksyn mittaan. Energiatehokkuuttakin siltä osin että pinnoilta ehtii lyhyemmän session aikana johtua (tai säteillä! jos on PARI:tettu) hukkaan vähemmän energiaa. Oleellista energiatehokkuudelle on että poistoilma on kyllästynyt vedellä (ja samalla viilennyt).