Linkin jutun takana on useampi tutkimus. Huom ! Käännökseni ovat vähän sinnepäin.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3639864/ Maitotuotteiden käytöllä sinänsä ei ole syy-yhteyttä rintasyöpään. Kuitenkin havaittiin, että rasvaisemmat juustot sisältävät jäämiä lehmän estrogeenistä. Koska juusto on tiivistettyä maitoa, estrogeenin osuus on noussut. Rintasyöpää nostava vaikutus ei ole tilastollisesti merkittävä, mutta se kuitenkin havaittiin silloin, kun rasvaista juustoa käytettiin paljon.
Tämä toinen on aika hyvä
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5998914/ Jogurtin suurempaan käyttöön liittyi alentunut rintasyöpäriski ja rasvaisen cheddarin käyttöön lisääntynyt riski. Monimutkaiset syy-seuraussuhteet vaativat kuitenkin lisätutkimuksia.