Aihetta nostelen kun on ollut pari tapausta lähiaikoina. Eli nyt ainakin 3 tapausta, pari ihan putkeen: Yksi neljännes menee tosi huonoksi tos nopeasti, tuotos tippuu, tulehdusarvot nousee, soluja neljänneksessä järjettömästi. Mutta lehmä itse on elämänsä kunnossa muuten (ihan eri kuin koli siinä suhteessa). Yksi jota ei ehditty analysoimaan, tuntui parantuvan itsestään, kahdelta on pistetty ko. neljännes umpeen. Ja yhdellä nyt aprokoidaan että mitä tekisi.
Mitä luulette, eläimen myöhempien kausien kannalta, kannattaako koittaa piedempään venuttaa sitä neljännestä jos maidot tippuu 3-4 litrasta alle litraan ja ainakin pari päivää pysyy siellä, vai pistääkö neljännes umpeen suosiolla (robollahan vaivaa siitä umpeuttamisesta ei ole) ? Viimeisimmillä potilailla lypsykautta jäljellä 2-3kk normaalin umpeuttamiseen. Antibiootteja en kuitenkaan ajatellut kokeilla lypsykauden aikana.
Voi myös heittää veikkauksia syistä, kuivikkeena turve ja desinfiointi silloin tällöin, rehu nyt märkää ja hapolla säilöttyä ja visiirissä 5m päässä makuuparsista, navetan ilmanlaatu ainakin yhtä hyvä kuin aiemminkin.
edit: Ja Enterococcus sp. on siis analyysin tulos.
Viimeksi muokattu: 17.03.14 - klo:10:58 kirjoittanut antti-x