Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy  (Luettu 33590 kertaa)

Courtney1

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7726
  • I'm not bad, I'm just drawn that way.
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...
Curtni1 on typerä, suorastaan vastenmielinen idiootti, kun ei erota työtätehnyttä työtävieroksuvasta.

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...
Puhumattakaan siitä että pakastinta ei sopisi kerralla lyödä tyhjästä täyteen. Voisi siis myös pakastaa osan tuotteista valmiiksi.

Pomppatuuri

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Jokainen kasvattaja rakastaa rotuaan, annetaan niin ollakin. Yli 30 vuotta limppareita on navetassa ollut, eikä niitten kanssa ole kummempia tapaturmia tullut. Luonne ei ole rotukysymys, päävikaisia löytyy lypsylehmistäkin ja p:n puhujia ihmisistä.
Suoramyyntikokemus on avannut silmät, miten EU luokittelu kohtelee tuottajaa väärin: R+ luokitellusta limousinsonnin ruhosta saatiin 80 % myytävää liha. Rasvan kasvattamisessa menee rehu hukkaan ja leikkaajan työ maksaa. Hiehot ovat hävettävän aliarvostettuja teurastamoketjujen hinnoittelussa. Asian on nyt Limousin osuuskunta näköjään nostanut pöydälle ja kukas sen kissan hännän nostaa muu kuin kissa itse.

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Jokainen kasvattaja rakastaa rotuaan, annetaan niin ollakin. Yli 30 vuotta limppareita on navetassa ollut, eikä niitten kanssa ole kummempia tapaturmia tullut. Luonne ei ole rotukysymys, päävikaisia löytyy lypsylehmistäkin ja p:n puhujia ihmisistä.
Suoramyyntikokemus on avannut silmät, miten EU luokittelu kohtelee tuottajaa väärin: R+ luokitellusta limousinsonnin ruhosta saatiin 80 % myytävää liha. Rasvan kasvattamisessa menee rehu hukkaan ja leikkaajan työ maksaa. Hiehot ovat hävettävän aliarvostettuja teurastamoketjujen hinnoittelussa. Asian on nyt Limousin osuuskunta näköjään nostanut pöydälle ja kukas sen kissan hännän nostaa muu kuin kissa itse.

Ei luokittelu kohtele tuottajaa väärin.  Luokittelija saattaa sen tehdä.  Teuraan ostaja se viimeistään  keljuttelee jos keljuttelee. 

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...

Kyllä sonnissa on yhele perheelle pikkasen liikaa lihaa ...
Mutta sanoisin, että semmonen 20 kiloa per asiakas ja muutama tilaus valmiiksi, niin sonni lähtee teuraaksi ja saat oman osasi eläimestä, vähän eri osia sopimuksen mukaan ...

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...

Kyllä sonnissa on yhele perheelle pikkasen liikaa lihaa ...
Mutta sanoisin, että semmonen 20 kiloa per asiakas ja muutama tilaus valmiiksi, niin sonni lähtee teuraaksi ja saat oman osasi eläimestä, vähän eri osia sopimuksen mukaan ...
Onkohan? Jos ei ole kovin iso sonni niin 250 kiloa. Palottuna ja pakattuna sopiviin paketteihin tuo melkein sopii isoon pakastimeen ja jos tuosta tekee 200 kiloa jauhelihaa ja 50 kiloa erilaisia fileitä ja muutaman pienen paistin niin aika nopeasti niitä kuluu. Jauhelihakin on tuolloin erittäin hyvää ja vähärasvaista, yhteisosto olisi erittäin mahdollinen.     Makkaraakin voi tehdä itse, nam!!, siihen kyllä ehkä saisi olla sikaa hiukan mukaan mutta kaupan makkarat voi hyvin pitkälti jättää kauppaan :D   Yksineläjälle ehkä vuoden ajan 4 kiloa nautaa viikossa on aika paljon mutta kissakin jo helpottaa tilannetta kovasti ;D

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...

Kyllä sonnissa on yhele perheelle pikkasen liikaa lihaa ...
Mutta sanoisin, että semmonen 20 kiloa per asiakas ja muutama tilaus valmiiksi, niin sonni lähtee teuraaksi ja saat oman osasi eläimestä, vähän eri osia sopimuksen mukaan ...
Onkohan? Jos ei ole kovin iso sonni niin 250 kiloa. Palottuna ja pakattuna sopiviin paketteihin tuo melkein sopii isoon pakastimeen ja jos tuosta tekee 200 kiloa jauhelihaa ja 50 kiloa erilaisia fileitä ja muutaman pienen paistin niin aika nopeasti niitä kuluu. Jauhelihakin on tuolloin erittäin hyvää ja vähärasvaista, yhteisosto olisi erittäin mahdollinen.     Makkaraakin voi tehdä itse, nam!!, siihen kyllä ehkä saisi olla sikaa hiukan mukaan mutta kaupan makkarat voi hyvin pitkälti jättää kauppaan :D   Yksineläjälle ehkä vuoden ajan 4 kiloa nautaa viikossa on aika paljon mutta kissakin jo helpottaa tilannetta kovasti ;D

Ei sitä jauhelihaa ihan noin paljon tartte tehdä, mutta puolet kyllä ruhosta kannattaa laittaa jauhelihaksi.

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Mut sit tulee tää, että jos nyt et mikään hullu leivo-paista-kokkaa-säilö-martta ole, niin monellako on oikeesti semmoset pakastealtaat kotona, että niihin saa kokonaisen tai puolikkaan ruhon edes palasina tungettua? Kun kuitenkin noi hintavat erikoislihat ostaisi mielellään pieninä määrinä, muiden ruokaostosten yhteydessä...

Kyllä sonnissa on yhele perheelle pikkasen liikaa lihaa ...
Mutta sanoisin, että semmonen 20 kiloa per asiakas ja muutama tilaus valmiiksi, niin sonni lähtee teuraaksi ja saat oman osasi eläimestä, vähän eri osia sopimuksen mukaan ...
Onkohan? Jos ei ole kovin iso sonni niin 250 kiloa. Palottuna ja pakattuna sopiviin paketteihin tuo melkein sopii isoon pakastimeen ja jos tuosta tekee 200 kiloa jauhelihaa ja 50 kiloa erilaisia fileitä ja muutaman pienen paistin niin aika nopeasti niitä kuluu. Jauhelihakin on tuolloin erittäin hyvää ja vähärasvaista, yhteisosto olisi erittäin mahdollinen.     Makkaraakin voi tehdä itse, nam!!, siihen kyllä ehkä saisi olla sikaa hiukan mukaan mutta kaupan makkarat voi hyvin pitkälti jättää kauppaan :D   Yksineläjälle ehkä vuoden ajan 4 kiloa nautaa viikossa on aika paljon mutta kissakin jo helpottaa tilannetta kovasti ;D

Ei sitä jauhelihaa ihan noin paljon tartte tehdä, mutta puolet kyllä ruhosta kannattaa laittaa jauhelihaksi.
Riippuu miten tulee käytettyä, ei mitään varsinaista järkeä nuoresta sonnista noin paljoa olekaan jauhaa. Toisaalta jauheliha on helppoa ja nopeaa käyttää ja jauhelihana menisi hyvin vaikka poistolehmä tai emokin. JAUHEliharuokia valmistaakseen ei tarvitse osata juuri lainkaan laittaa ruokaa, onnistuu jopa minultakin ;D ;D

ijasja2

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7094
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Riippuu miten tulee käytettyä, ei mitään varsinaista järkeä nuoresta sonnista noin paljoa olekaan jauhaa. Toisaalta jauheliha on helppoa ja nopeaa käyttää ja jauhelihana menisi hyvin vaikka poistolehmä tai emokin. JAUHEliharuokia valmistaakseen ei tarvitse osata juuri lainkaan laittaa ruokaa, onnistuu jopa minultakin ;D ;D

Jauheliha on jauheLIHAA, eikä mitään turhia roippeita joita kaupan lihassa. Käyttökohteita todella paljon, eilenkin mullin paistia pitsan päällle ;D


"Understeer is when you see the tree you are hitting, if you only hear the tree then it was oversteer". (Walter Röhrl)

meikäläinen

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 215
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Huomenna info-tilaisuus Haapavedellä. Ajattelin itse osallistua. Onkohan väkeä tulossa?

jattali

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 47
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Minäpä kävin Haapavedellä kuuntelemassa asiaa osuuskunnan hankkeesta. Se ei olekaan mitään suoramyyntihommaa!  :o :o 

Asiaa on pohjustettu jo pidemmän aikaa osaavien ihmisten toimesta aina ulkomaita myöden. Vastaavalla systeemillä on limousin-lihaa markkinoitu jo Ranskassa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissakin! Homma toimii siellä erittäin hyvin, joten miksi se ei voisi toimia täälläkin? Epäilijöitähän aina löytyy, mutta luulenpa että muutaman vuoden kuluttua hekin hiljenevät... Kyllä tämä hanke on niin varmalla pohjalla.

Ähtärissä olisi kuulemma huomenna vastaava tilaisuus, joten kaikki kynnelle kykenevät; menkäähän kuuntelemaan ettei tarvitse arvailla ja olla huhupuheiden varassa!

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
ettei tarvitse arvailla ja olla huhupuheiden varassa!

Päivitelkääs nettisivuja kans!

http://www.limousin.fi/

meikäläinen

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 215
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Suomen Limousinkasvattajat ry ja Kasvattajaosuuskunta Limousin eivät ole sama organisaatio...

Viimeksi muokattu: 13.01.11 - klo:07:31 kirjoittanut meikäläinen

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Suomen Limousinkasvattajat ry ja Kasvattajaosuuskunta Limousin ei ole sama organisaatio...

 :o
TOivottavasti sentään puheväleissä.

Päivi

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 74
Vs: Kasvattajaosuuskunta Limousin esittäytyy
Heipä Hei!

Kiitos jattali palautteesta. Oli ilahduttavaa nähdä niin paljon kasvattajia koolla ja keskustelut olivat todella antoisia. Hyvältä näyttää, etten sanoisi  :)



Muistin virkistämiseksi, jos joku on hukannut lehden, jossa tiedotustilaisuuksista kerrottiin, niin tilaisuuksia on vielä

13.1.2011 klo 12.00-15.00 Hyytiälän metsäasema, Hyytiäläntie 124, Juupajoki
13.1.2011 klo 12.00-15.00 Ähtäri Hotelli Mesikämmen, Karhunkierros 149
13.1.2011 Klo 12.00-15.00 Kuopio Kunnon Paikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela
14.1.2011 Klo 12.00-15.00 Juva Osuuspankin kokoustilat, Piikkiläntie 3
19.1.2011 Klo 12.00-15.00 Pori Proagria, Itsenäisyydenkatu 35

Tervetuloa!

Ai niin, rotuyhdistys ja kasvattajaosuuskunta ovat erittäin hyvissä ja läheisissä väleissä keskenään. Mistähän moinen huhu huonoista väleistä  ???

Hankkeeelle ja kasvattajaosuuskunnalle ollaan avaamassa kotisivuja pikapuoliin :)

T.Päivi