Kattoin just käärijän laskurista tehneeni 9340 paalia, jotka kaikki on tehty ilman säilöntäainetta. Vuodesta 2001 lähtien. Täysin syömäkelvottomia on korkeintaan 25 -35 tuosta määrästä, nekin myyrän reikimiä tai jonkun öhkömöhkiäisen repimiä. Sellaisia oli viime talvena 2, jotka varmaan olis ollut paskaa vaikka olis ollut ainettakin käytössä. Tuotosvaikutus saattaa olla parempi säilöntäaineellisilla ja siksi joskus tulee mieleen josko kokeilis, mutta oma työnsä tuostakin on. Toki sanotaan että tällä menetelmällä ei voi saada säilyvää rehua, mutta ei ole ollut itiöongelmia tai muutakaan sellaista paskansyötöstä johtuvaa. Tosin itiöitä ei ole tutkittu vuosikausiin. Joku on joskus paaleja ostanutkin, jotkut jopa monena vuonna peräkkäin. Yks pikkutilakin osti monena keväänä, kun auma alkoi lämmetä. Nyt on lehmät jo lypsetty sillä tilalla. Mutta lämmin navetta vettä räppäävä lehmä ja syömätöntä jauhoa sekä säilöntä aineeton rehu on kyllä sellainen koktaili, että huomaa joskus lämpeämisen merkkejä, jos kauan turvan edessä.