Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Ulkomaan fileen paremmuus  (Luettu 4148 kertaa)

Farmari Arttu

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 230
Ulkomaan fileen paremmuus
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65522
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
saattaapi siinä olla jotain sillä teurastusvuodella ja myynti vuodella olevalla erolla!

     hyvä kun maistui vaikkakin  terästettynä!

Regent

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 284

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus

Luomuheinällä kasvatettua on minullakin. Miten ne saavat sonnit pysymään laitumella? Täti touhusi ravinteiden kierrosta, miten Suomeen tuotujen lihojen ja luiden ravinteet kiertävät takaisin?

http://www.youtube.com/watch?v=lejtZu2BtFY

Fuse

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 133
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.

Kotimaisen lihan sitkeys johtuu markkinatalouden realiteeteista!
Me syötetään sonneille sahanpurua kun ei ole varaa muuhun. Maistuiko myös pihkalle? ;D

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.
Ei ole ehtinyt riippua tarpeeksi. Ulkomailla tuokin osataan ja lopuksi vielä pitkä varastointi dumpingvarastoissa. Ikääntyminen raavaassa mureuttaa ja on sunkin pötsilles helpommin sulavaa ja sopivaa.

Viimeksi muokattu: 06.04.11 - klo:11:12 kirjoittanut landehande

mullikka86

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.

Kotimaisen lihan sitkeys johtuu markkinatalouden realiteeteista!
Me syötetään sonneille sahanpurua kun ei ole varaa muuhun. Maistuiko myös pihkalle? ;D
:D :D :D

Terminator

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7310
  • Demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta! YTK:FI
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Tuli taas ostettu ulkomaan filettä niin kuin olen tehnyt viimeiset 20-vuotta muutamaa karmeaa kotimaan kokeilua lukuunottamatta.
Tällä kertaa lautasella oli Uruguaylaista naudan sisäfilettä ja olipa mureaa, tuskin pysyi haarukassa.
Hinta oli 19 €/kilo ja ei voi laatua moittia.
Toista on se kotimainen kumisaapas jota ravintolassa mestarikokit useimmiten tarjoavat. Kotimaisen fileen hyvä puoli on siinä, että koskaan siitä ei tarvitse ravintolassa mitään maksaa, kun vie sen keittiöön kokin maistettavaksi. Sen jälkeen hovimestari antaa aina naama punaisena annoksen ilmaiseksi.
Mikä mättää kun kotimainen on yleensä aina pirun sitkeää?
Onko vika karjassa, olosuhteissa, viljelijässä, teurastamossa, kaupassa vaiko kokissa?
Luultavasti saarioisten äiti on pakannut lihat joskus suolikaasuun.

Multa loppu ulkolaisen lihan syönti viime kesänä, kun ei kahteen viikkoon ollut edes tietoa ummetuksesta. Eikä edes työnteosta kun ei pöntöltä meinannut päästä pois. Sen jälkeen totesin että ulkolainen liha on parempi grillata krematoriossa. ;D
"Jos kannatat ihmisen oikeuteen valita vapaasti ja haluat kasvattaa yhteistä hyvinvointiamme, niin klikkaa www.ytk.fi"

"*****ilu on luonnon lahja ja sitä pitää käyttää  hyväksi!"

"Kun ay-politrukilta argumentit loppuu, alkaa kepu roistoksi huutelu."

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Syyt löytyy roduista ja ruokinnasta, Suomesta löytyy kyllä oikeita rotuja, mutta ruokinta pitäisi olla enempi nurmivaltainen ...

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Syyt löytyy roduista ja ruokinnasta, Suomesta löytyy kyllä oikeita rotuja, mutta ruokinta pitäisi olla enempi nurmivaltainen ...

Tuo on totta, nauta ei ole sika!

Mutta on tuossa teurastuksen jälkeisessä käsittelyssäkin kaikki päin pielessä. Ruhot pikakylmennetään välittömästi teurastuksen jälkeen ja mureuttava entsyymitoiminta ei voi edes alkaa. Mureutus pitäisi tehdä niin, että ruhot pistetään jäähdyttämöön jonka lämpötila on 5 astetta ja annetaan siellä niiden jäähtyä rauhassa tuohon lämpötilaan. Sen jälkeen aistinvaraisesti nuuhkimalla todetaan valmistuneeksi. Tähän voi kulua neljästä kuuteen viikkoa. Ruhot menettävät tällöin painoaan, mutta näin saadaan oikeaa mureaa, hyvin ihmisenkin vatsassa sulavaa, lihaa.
Vacumriiputus kylmiössä ei ole mitään. Siellä umpiossa ei toimi muut kuin anaerobiset mädättäjäbakteerit, jotka toksinoivat lihan vatsaepäystävälliseksi.

Ainoa oikea riiputus tehdään avoimessa ilmatilassa.  Kaupasta ostetun lihan voi kylläkin vielä riiputtaa itse: pistetään paisti tai file roikkumaan  viileän vajan kattoon koirien ulottumattomiin ja käydään siellä sitä nuuhkimassa valmistumiseen asti.

Viimeksi muokattu: 06.04.11 - klo:12:45 kirjoittanut landehande

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Lande, eihän se käy. Eviran kepulaiset on todenneet, että toi on riskaabelia, ruuasta on tehtävä turvallista!! NIIN turvallista, ettei sitä ilkeä syödä :D
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Lande, eihän se käy. Eviran kepulaiset on todenneet, että toi on riskaabelia, ruuasta on tehtävä turvallista!! NIIN turvallista, ettei sitä ilkeä syödä :D

Olet valitettavan oikeassa, mutta vielä voi jotakin tehdä salassa kotona. :)

Lihan kanssa on ihan sama edellämainitsemasi ongelma kuin maidon kanssa: hygieeniahulluus.  Tämä hydieeniahulluus sitten aiheuttaa pikkuhiljaa paljon hankalampia ongelmia laajemmille joukoille.

Viimeksi muokattu: 06.04.11 - klo:13:47 kirjoittanut landehande

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

Lumo

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 513
  • Instrument sano venäläinen kun rautakangen näki
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kannattaisi tutustua eteläamerikkalaiseen eläintenhoidon todellisuuteen. muuten kuin mainosfilmejä katsomalla http://www.youtube.com/watch?
tuossa lissää 4.28minuutin kohdalla vihreillä laitumilla joo ..http://www.youtube.com/watch?v=7nnNRqy0lyw&NR=1

Viimeksi muokattu: 06.04.11 - klo:16:10 kirjoittanut Lumo

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Vs: Ulkomaan fileen paremmuus
Kannattaisi tutustua eteläamerikkalaiseen eläintenhoidon todellisuuteen. muuten kuin mainosfilmejä katsomalla http://www.youtube.com/watch?v=IheH3SF0FwA

Kotimainen naudanlihantuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.
Kotimainen maidontuotanto on aika kohdallaan. Mutta sen jälkeen hölmöillään.