Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Härkäpavun murskesäilöntä
: 11.01.13 - klo:10:50
Alkuperäiseen kysymykseen vastauksen tynkää murskepavun tekemisestä muutaman vuoden kokemuksella.
Murskaus onnistuu ok, vaatii rihlavalssit. Jos kama on märkää, K% yli 35, valsseja joutuu avaamaan reilusti enemmän. Myllyn tukkeutumista on vahdittava. Teho on kostealla tavaralla ok. Lopputuote on helposti taikinaa, joka jäätyy jonkin verran kovilla keleillä. Siiloon painattaessa tr-renkaat tahtoo jättää jälkiä, ja laitojen painatus hankalaa. Kama pakenee laidoilta. Kuutiopaino on korkea.
Näistä jutuista huolimatta ainakaan omia papuja ei tulisi mieleenkään lähteä kuivaamaan normaalisyksynäkään.
Murskaus onnistuu ok, vaatii rihlavalssit. Jos kama on märkää, K% yli 35, valsseja joutuu avaamaan reilusti enemmän. Myllyn tukkeutumista on vahdittava. Teho on kostealla tavaralla ok. Lopputuote on helposti taikinaa, joka jäätyy jonkin verran kovilla keleillä. Siiloon painattaessa tr-renkaat tahtoo jättää jälkiä, ja laitojen painatus hankalaa. Kama pakenee laidoilta. Kuutiopaino on korkea.
Näistä jutuista huolimatta ainakaan omia papuja ei tulisi mieleenkään lähteä kuivaamaan normaalisyksynäkään.