Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Galluppia nautatuotannosta  (Luettu 22550 kertaa)

karvankasvattaja

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 572
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Lypsetään noita 25lehmää vielä 5vuotta, ehkä pidempään..riippuu maidonhinnasta. Emoja lisäksi tai hiehoja teuraalle, ne vaatis vähän rakentamista nekin. Jotain pitää keksiä kun kumpikaan ei viittisi lähteä töihin..jos sais laskut maksettua, pysys terveenä niin vois 90v potkasta tyhjää jossain taimikon harvennuksella

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Jospa puhdas liha tulee arvoonsa, kun mailmalla kasvatetaan antibiooteilla ja hormooneilla?

Edellisessä Farmers Weeklyssä oli juttu tanskalaisen sianlihan antibioottittomasta kasvatuksesta. Kasvutulokset vähän Suomea edellä. En sitten tiedä, että oliko se rokotusohjelma raskaampi kuin Suomessa..

Mut tää antibiootti-liha saattaa tosiaan jäädä Euroopasta pois lähivuosina.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Tällä hetkellä näyttäis parhaalta panostukselta rakentaa kunnolliset varastotilat viljalle ja lisätä reilusti vilja-alaa.
Luomukauran hintanoteeraukset pyörii siinä kolmensadan molemmin puolin ja se parin tonnin kaurasato hehtaarilta tulee jo vähän sinnepäin ilman lantaakin viljeltynä ja antaa jo saman rahan kuin se pihvivasikka ja huom paljon pienemmällä työllä.

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

No jaa, mielestäni esim. emolehmätuotanto tulee kyllä tukea ihan yhtä paljon kuin porsastuotantoa tai broilerinpoikasten tuotantoa. Eli ihan tasapuolisesti.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

No jaa, mielestäni esim. emolehmätuotanto tulee kyllä tukea ihan yhtä paljon kuin porsastuotantoa tai broilerinpoikasten tuotantoa. Eli ihan tasapuolisesti.
Kylläpäs oli vitsikästä taas hah hah.
Kuinkas sä selität sun lypsylehmän 540 euron tuen suhteessa näihin mainitsemiisi 75 euroa yksiköltä saaviin?

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

Kyllä Antti-X on tuossa oikeassa. Meillä ei ole samallaista ruokakulttuuria kuin esim. Italiassa missä orrella 2 vuotta kuivatettu kinkku myydään huippu tuotteena muualle eurooppaan tai juusto jota 3 vuotta kypsytetään hyllyssä tai nautapuolen T-luupihvit joihin kelpaa nikama tai pari naudan niskasta.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

Kyllä Antti-X on tuossa oikeassa. Meillä ei ole samallaista ruokakulttuuria kuin esim. Italiassa missä orrella 2 vuotta kuivatettu kinkku myydään huippu tuotteena muualle eurooppaan tai juusto jota 3 vuotta kypsytetään hyllyssä tai nautapuolen T-luupihvit joihin kelpaa nikama tai pari naudan niskasta.

Jamon Cerranoa ja Prociuttoa näkyy saavan leikkeleinä K-kaupasta samaan melkein hintaan kuin tavallisia sikaviiluja. Se on minusta kummallista.. Swarzwaldin kinkkua sai vielä halvemmalla, mutta sitä ei ole kevään jälkeen näkynyt.

Eli ei tuo erikoisuus näytä nostavan hintaa, kotimaisuus sen sijaan tuplaa sen. Siis kaupassa, tuottajalla tämä ei tosiaan näy. Siis sianlihantuottajalla.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

No jaa, mielestäni esim. emolehmätuotanto tulee kyllä tukea ihan yhtä paljon kuin porsastuotantoa tai broilerinpoikasten tuotantoa. Eli ihan tasapuolisesti.
Kylläpäs oli vitsikästä taas hah hah.
Kuinkas sä selität sun lypsylehmän 540 euron tuen suhteessa näihin mainitsemiisi 75 euroa yksiköltä saaviin?

Se on katsos maidontuotannon tukea, vähän kuin teurashiehopalkkiot ja sonnipalkkiot ovat lihantuotannon tukea, ja sitten on nämä poikastuotannon eri lajit. ;)  Tietty maidontuotannolla ja poikastuotannolla syntyy myös sivutuotteita, kuten maidontuotannolla niitä vasikoita ja teuraita, ja poikastuotannolla teuraita.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

No jaa, mielestäni esim. emolehmätuotanto tulee kyllä tukea ihan yhtä paljon kuin porsastuotantoa tai broilerinpoikasten tuotantoa. Eli ihan tasapuolisesti.
Kylläpäs oli vitsikästä taas hah hah.
Kuinkas sä selität sun lypsylehmän 540 euron tuen suhteessa näihin mainitsemiisi 75 euroa yksiköltä saaviin?

Se on katsos maidontuotannon tukea, vähän kuin teurashiehopalkkiot ja sonnipalkkiot ovat lihantuotannon tukea, ja sitten on nämä poikastuotannon eri lajit. ;)  Tietty maidontuotannolla ja poikastuotannolla syntyy myös sivutuotteita, kuten maidontuotannolla niitä vasikoita ja teuraita, ja poikastuotannolla teuraita.

Eilen yksi hyvä ystäväni, demotuottaja Pohjanmaalta sanoi, että "se maito joka jää yli vasikkatuotannosta purkitetaan ja myydään ihmisille kaupassa"  ;D Eli itse asiassa joku voi ajatella maidontuotannon olevan sitä ylijäämää ja vasikka on se oikea lehmän päätuote  ;D ;D

Eli ajatusmaailmoissa voi olla pieniä eroja..
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

No jaa, mielestäni esim. emolehmätuotanto tulee kyllä tukea ihan yhtä paljon kuin porsastuotantoa tai broilerinpoikasten tuotantoa. Eli ihan tasapuolisesti.
Kylläpäs oli vitsikästä taas hah hah.
Kuinkas sä selität sun lypsylehmän 540 euron tuen suhteessa näihin mainitsemiisi 75 euroa yksiköltä saaviin?

Se on katsos maidontuotannon tukea, vähän kuin teurashiehopalkkiot ja sonnipalkkiot ovat lihantuotannon tukea, ja sitten on nämä poikastuotannon eri lajit. ;)  Tietty maidontuotannolla ja poikastuotannolla syntyy myös sivutuotteita, kuten maidontuotannolla niitä vasikoita ja teuraita, ja poikastuotannolla teuraita.

Eilen yksi hyvä ystäväni, demotuottaja Pohjanmaalta sanoi, että "se maito joka jää yli vasikkatuotannosta purkitetaan ja myydään ihmisille kaupassa"  ;D Eli itse asiassa joku voi ajatella maidontuotannon olevan sitä ylijäämää ja vasikka on se oikea lehmän päätuote  ;D ;D

Eli ajatusmaailmoissa voi olla pieniä eroja..
Juu antin tuotannonalan ylivertaisuus antin päässä nyt jo tiedetään.
antti saa kuitenkin puolitoistakertaisen tuen siihen emokasvattajaan nähden ja kuitenkin pitää emokasvattajan tukia suurempina??

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

No jaa, mielestäni esim. emolehmätuotanto tulee kyllä tukea ihan yhtä paljon kuin porsastuotantoa tai broilerinpoikasten tuotantoa. Eli ihan tasapuolisesti.
Kylläpäs oli vitsikästä taas hah hah.
Kuinkas sä selität sun lypsylehmän 540 euron tuen suhteessa näihin mainitsemiisi 75 euroa yksiköltä saaviin?

Se on katsos maidontuotannon tukea, vähän kuin teurashiehopalkkiot ja sonnipalkkiot ovat lihantuotannon tukea, ja sitten on nämä poikastuotannon eri lajit. ;)  Tietty maidontuotannolla ja poikastuotannolla syntyy myös sivutuotteita, kuten maidontuotannolla niitä vasikoita ja teuraita, ja poikastuotannolla teuraita.

Eilen yksi hyvä ystäväni, demotuottaja Pohjanmaalta sanoi, että "se maito joka jää yli vasikkatuotannosta purkitetaan ja myydään ihmisille kaupassa"  ;D Eli itse asiassa joku voi ajatella maidontuotannon olevan sitä ylijäämää ja vasikka on se oikea lehmän päätuote  ;D ;D

Eli ajatusmaailmoissa voi olla pieniä eroja..
Juu antin tuotannonalan ylivertaisuus antin päässä nyt jo tiedetään.
antti saa kuitenkin puolitoistakertaisen tuen siihen emokasvattajaan nähden ja kuitenkin pitää emokasvattajan tukia suurempina??

Kyllä sinulla luultavasti enemmän tulee yhteensä tukia lehmää kohden kuin minulle :)  Ja myös tukia suhteessa lopputuotteideen myyntiin. Minusta se ei ole edelleenkään tuotannonala ollenkaan, jos tuet ovat yli puolet liikevaihdosta ;) Enemmän tukien keräämisen täydentämistä myyntituloilla kuin mitään tuotantoa.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

No jaa, mielestäni esim. emolehmätuotanto tulee kyllä tukea ihan yhtä paljon kuin porsastuotantoa tai broilerinpoikasten tuotantoa. Eli ihan tasapuolisesti.
Kylläpäs oli vitsikästä taas hah hah.
Kuinkas sä selität sun lypsylehmän 540 euron tuen suhteessa näihin mainitsemiisi 75 euroa yksiköltä saaviin?

Se on katsos maidontuotannon tukea, vähän kuin teurashiehopalkkiot ja sonnipalkkiot ovat lihantuotannon tukea, ja sitten on nämä poikastuotannon eri lajit. ;)  Tietty maidontuotannolla ja poikastuotannolla syntyy myös sivutuotteita, kuten maidontuotannolla niitä vasikoita ja teuraita, ja poikastuotannolla teuraita.

Eilen yksi hyvä ystäväni, demotuottaja Pohjanmaalta sanoi, että "se maito joka jää yli vasikkatuotannosta purkitetaan ja myydään ihmisille kaupassa"  ;D Eli itse asiassa joku voi ajatella maidontuotannon olevan sitä ylijäämää ja vasikka on se oikea lehmän päätuote  ;D ;D

Eli ajatusmaailmoissa voi olla pieniä eroja..
Juu antin tuotannonalan ylivertaisuus antin päässä nyt jo tiedetään.
antti saa kuitenkin puolitoistakertaisen tuen siihen emokasvattajaan nähden ja kuitenkin pitää emokasvattajan tukia suurempina??

Kyllä sinulla luultavasti enemmän tulee yhteensä tukia lehmää kohden kuin minulle :)  Ja myös tukia suhteessa lopputuotteideen myyntiin. Minusta se ei ole edelleenkään tuotannonala ollenkaan, jos tuet ovat yli puolet liikevaihdosta ;) Enemmän tukien keräämisen täydentämistä myyntituloilla kuin mitään tuotantoa.
Tottakai tulee, kun omistan sen tukea saavan lehmän ihan kokonaan ;)
Minä tuotan luomuna, ilman luomutukea tilanne muuttuisi oleellisesti.
Lisäksi jos johonkin teollisuuslaitokseen tungetaan paljon ostorehua ja siten saadaan paljon myyntituloja, niin tukien suhteesta tuotannossa on ehkä turha hehkuttaa.
Paljonkos sulla niitä lehmiä nyt olikaan hehtaaria kohti? Itellä vajaa 0,6 nautapalkkioo saavaa hehtaaria kohti, eli jos sulla on 1 lehmä per hehtaari, niin nautatuki on sama hehtaaria kohti ja sulla tietty hyvinvointituet on sitten isommat..

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Galluppia nautatuotannosta
No joo, en oikeastaan aikonut lähteä tuista riitelemään ollenkaan kun totesin, ihan tämän ketjun avaukseen liittyen, että en pidä niin suurta väliä sillä, onko omavaraisuus naudanlihassa 80% tai 60%. Ja kaikkia nautoja tuetaan aika paljon, kuten jo siinä ekassa viestissä kanssa totesin. Niin ja en ole myöskään ollut missään vaiheessa huolestumassa maitomääristä yhtään enempää kuin naudanlihasta, päin vastoin väittänyt vastaan maitomäärien tippumisesta huolestuville, maitomäärätkin saisivat minun puolestani tippua jonkin verran.

Luultavasti naudanlihan kysyntä ja tarjonta vähän laskevat tasatahtia, joten joka tapauksessa omavaraisuus tuskin tippuu sen enempää naudan lihassa kuin maidossakaan.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Galluppia nautatuotannosta
Meiltä luultavasti lähtee vähintään nykyinen määrä teuraita ja välitysvasikoita jatkossakin. Risteyttämisen (maitorotujen välillä) myötä omien teuraiden lihakkuuskin luultavasti paranee.


Ihan kiva jos jatkossakin kaikki syntyneet naudat kannattaa ihmisten syödä (sen sijaan että kuopattaisiin osa), mutta noin muuten kotimainen naudan liha on mielestäni aika toissijainen tuote. Varsin hyvää toki, tai tosi hyvää joiltain osin, mutta ei Suomessa ole myöskään tammenterhoilla ruokittuja 2 vuotiaiksi kasvatettuja possuja (jotka maistuvat upealta), ja ihan hyvin on pärjätty. Ei ole Agnus-pihvi edes mikään perinneruoka 1800-luvulta.

Siis tähän nähden nautapuolta tuetaan tosi paljon (myös maitoa, sitä en kiellä).
Kylläpä antti-x vaan jaksaa aina tilaisuuden tullen dissata kotimaista naudanlihasektoria. Saisi maitomiehet kaikki pellot ja tuet, kun mullimiehet olis kuolleet sukupuuttoon. Vasikatkin voitais kuopata samantien tai kärrätä vaikka Turkkiin loppukasvatukseen. Ostettais vaikka se liha sieltä sitten paluukuormassa takaisin. Ihanan halpaakin se olisi.

Kyllä Antti-X on tuossa oikeassa. Meillä ei ole samallaista ruokakulttuuria kuin esim. Italiassa missä orrella 2 vuotta kuivatettu kinkku myydään huippu tuotteena muualle eurooppaan tai juusto jota 3 vuotta kypsytetään hyllyssä tai nautapuolen T-luupihvit joihin kelpaa nikama tai pari naudan niskasta.

Jamon Cerranoa ja Prociuttoa näkyy saavan leikkeleinä K-kaupasta samaan melkein hintaan kuin tavallisia sikaviiluja. Se on minusta kummallista.. Swarzwaldin kinkkua sai vielä halvemmalla, mutta sitä ei ole kevään jälkeen näkynyt.

Eli ei tuo erikoisuus näytä nostavan hintaa, kotimaisuus sen sijaan tuplaa sen. Siis kaupassa, tuottajalla tämä ei tosiaan näy. Siis sianlihantuottajalla.

Sillä painetaan se tuottaja hinta alas.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!