Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Leipävehnän kuivaus  (Luettu 6284 kertaa)

Temge

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 368
Leipävehnän kuivaus
Mimmossii läpmpöjä ootte antanu ylipaine kuivurissa? Itte puinu n 23% ja kuivannu n. 70-75c Uskaltaako laittaa lisää läpöö, ettei jyvä kärsi?

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Leipävehnän kuivaus
Eikös suositus oo alle 70 asteen ettei valkuainen ja sako kärsi. Itse oon kuivannut noin 65 asteessa, puintikosteus oli kans 23%.
Ensin rahahommat, sitten omille pelloille

Strimari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1850
  • This is radio Nowhere!
Vs: Leipävehnän kuivaus
Peesaan edellistä...vienolla lämmöllä ja leipävehnää tuli!
Hyvää yritetään, mutta priimaa pakkaa tulemaan!

Astral

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1163
Vs: Leipävehnän kuivaus
100-Puintikosteus..
20% kosteella silloin 80 astetta. On kelvannu myllylle

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52018
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Leipävehnän kuivaus
Mites se lämpö sen pilaa?
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Leipävehnän kuivaus
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.

Viimeksi muokattu: 09.09.09 - klo:10:46 kirjoittanut SomeBody77

Ensin rahahommat, sitten omille pelloille

kylmis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12235
  • Virolaista kiitos!
Vs: Leipävehnän kuivaus
Laitoin vasta ensimmäisen vehnäsatsin kuivamaan tänä iltana. Puintikosteus noin 20 kieppeissä. Lämmöt jossain 65 kieppeissä.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52018
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Leipävehnän kuivaus
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.
Siementavaran pilaa, ei leipävehnää.
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

maanviljelija

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4350
Vs: Leipävehnän kuivaus
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.

Lennä ulos kaapista? Minä ainakin jäähdytysvaiheessa aukasen sen imuilmaräppänän kokonaan jos satun paikalle eikä sieltä mitää lennä. ???
Jos tunnelin päässä näkyy valoa...se on juna.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52018
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Leipävehnän kuivaus
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.

Lennä ulos kaapista? Minä ainakin jäähdytysvaiheessa aukasen sen imuilmaräppänän kokonaan jos satun paikalle eikä sieltä mitää lennä. ???
Oliskos menny tää lärpytin esipuhdistimen kanssa sekasin ;D
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

SomeBody77

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4301
  • Ensin rahahommat, sitten omille pelloille
Vs: Leipävehnän kuivaus
Mites se lämpö sen pilaa?
En muista, mutta niin on opetettu...  ;D

En tiedä onko siitä kuivausajan lyhentymiseen kauheasti hyötyä, jos nostaa lämpötilaa noin 10 asteella. Omasta mielestäni vehnän kuivaus sujuu nopeimmin, kun jaksaa tarpeeksi usein säätää läpi menevää ilmaa ja pitämällä lämpötila reilussa 60 asteessa. Yksi päivä olin puimassa rahtia ja jätin kuivurin pyörimään "yksinään", joten laitoin imuilman kuristajan valmiiksi pienelle, ettei lopussa vehnät lennä pois kaapista. Lämpimänä päivänä kuivauslämpö oli noussut melkein 80 asteeseen, mutta täysi kaapillinen kesti silti pitempään kuin edellinen. Lähtökohdat oli samat, paitsi edellinen satsi kuivattiin yöllä.

Lennä ulos kaapista? Minä ainakin jäähdytysvaiheessa aukasen sen imuilmaräppänän kokonaan jos satun paikalle eikä sieltä mitää lennä. ???
Oliskos menny tää lärpytin esipuhdistimen kanssa sekasin ;D
Ei. Meidän Jaakko 240 jaksaa puhkua, niin että jyviä tulee poistoilman mukana jossei imuilmaa kurista. Tämä ongelma on vain vehnän ja rypsin kanssa. Ohra ja kauraa kuivatessa saa imuaukko olla täysin auki.
Ensin rahahommat, sitten omille pelloille

Konehemmo

  • Vieras
Vs: Leipävehnän kuivaus
eilen puitu  suurinpiirtein 17%, lämminilmalla 13 prosenttiin.

se 17% tuntu yhtä kosteelle kun viikko sitten puitu kylmäkuiburissa oleva osaksi kuivattu vilja. Itellä ei oo mittaria, perstuntumalla kuivataan kylmällä. Jos alkaa lämpeemään, pistetään mylly pyöriin.