Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6

Viestit - Mortti

Meillä käytössä tuolta itäkairasta hankittu laite nimeltään Mulliturva. Renkaat alla ja kaksi nostohihnaa ja voi purkaa osiin että saa parsinavettaankin sisälle. Toimiva  laite
eikös se ole se perinteinen juttu niinkuin suomalaisilla konevalmistajilla että väsätään joku kone ja myypästään se maajusseille "kenttäkokeisiin"... sitten palautteen jälkeen tehdään siihen korjauksia tai sitte ei....

tuossa ylempänähän epäiltiin ettei välitysvasikasta sais siemennyskuluja pois? mietin vain että jos nuorsonnin pistää lehmällen(kulut alle kolme kymppiä) ja tulee sonni niin ternivasikasta saanee noin 160 euroa niin että mitenkä?

ja voihan sen nuorsonnin lehmäsen kasvattaa naapuritilan laajentajalle tms joukon jatkoksi. hiehosta saa nykyään niin vähän ettei siihen kannata kovin kallista sonnia käyttää....

eikös muuten faban kilpailijatkin tarjoa genomitestattua nuorta?
mitenkäs kun tässä ketjussa aluksi kritisoitiin faban hinnoittelua mutta jos katselee noita semexin tai hh hinnastoa niin eikös fabalta löydy kohtuuhinnoilla nuorta sonnia ja kolmen ähvän sonnit liikkuu vähän toistkymppiä alkaen?

lajiteltuakin löytyy neljästäkybästä lähtien?

eri asia tietenkin on jos ei jalostustavoitteet kelpaa itselle...

kannattaa myös  varmistaa diagnoosin oikeellisuus.
meillä ainakin sattui niin että kolmannen kerran poikinut lehmä jätti jälkeisiä sisälle, meni poikimista seuraavana päivänä syömättömäksi ja alkoi jurottaa, pintalämpötila viileä mutta ei kuumetta.
noh lekuri kävi ja sanoi että valuttaa tuollaista tummaa veristä limaa ja noin apea että pistetään kalkkia suoneen se voi olla lievä halvaus ja jätän noita lääkkeitä että jos alkaa nostaa kuumetta niin hoito päälle.
no elukka alkoi siitä virkistyä kalkin jälkeen ja pötsi potkuilla yms sain sen syömään kunnes noin kahden viikon päästä sama homma. syönti loppui kuin seinään , eikun uusi lekuri paikalle ja diagnoosi: laajentunut juoksutusmaha joka todennäköisesti aiheutti sairastumisen heti poikimisen jälkeenkin jolloin kylläkin oireet olivat muualle viittaavat..
joo kyllähän se tahtoo olla niin että kun tilaat jotain tavaraa sile vaki semmarille niin kuitenkin sitten kun tarvitset niitä siemeniä niin kuinka ollakaan se on sitten seminologin vapaapäivä eikä tarvittava tavara ole siellä missä pitäis olla, 

eli jos tosissaan aikoo tuohon suhtautua niin kannattaa harkita sen oman pöntön ostoa...
 
tuossa toisessa topicissa puhutaan citykaneista ja jos tohmajärvellä on kouluruokailussa talkoohenkeä niin jos nuo ideat yhdistää niin helsingissä voitais teurastaa citykanit ja käyttää liha koulu ja työpaikkaruokaloissa ruuanlaittoon niin helsinki vois tulla elintarvikeomavaraiseksi eikä tarvis muualta suomesta rukoilla armonpaloja maajusseilta... 
joo porukka on aivan jäljillä tämän asian kanssa.

nyt voidaan vain sitten kiistellä tästä loppupäätelmästä. eli alkuperäinen kysymyshän oli että kannattaako koneen tms tuonti yhteisöverolla. vastaushan on että kyllä ja ei riippuu asian "haaroista".

jos otetan kuviteltu tilanne jossa toimitaan vaikka lihan tai maidontuotannon alalla ja saadaan tietenkin tilityksessä alvia myyntien yhteydessä.

tuotannossa käytetään panoksia kotimaasta jolloin osa alvista käytetään vähennyksenä ja vain osa palautetaan valtiolle helmikuun lopussa. ok.

jos kuviteltaisiin tilanne että käytettäisiinkin em esimerkissä ainoastaan yhteisöostoilla hankittuja tuotantopanoksia niin silloinhan ei kertyisi vähennettävää alvia ollenkaan joten kaikki alvi pitäisi palauttaa valtiolle helmikuun lopussa vai mitä?


eli tuotantopanoksethan maksaisivat todellisuudessa niiden ostohinnan verran+valtiolle palautettava määrä alvia

mitäs ajattelette tästä?
kyllä on y-tunnus ja asiat ok, muttatuo mitä sanon niin on totta eli

koneen hinta= koneen hinta + alv jonka joutuu luovuttaan suoraan valtiolle.


tämän voi jokainen joka osaa käyttää kirjanpito-ohjelmaa ottaa ja simuloida omalla ohjelmalla seuraavasti:

1. jos olet tehnyt kirjauksia kirjanpitoosi niin käy katsomassa paljionko sinun pitäisi tällä hetkellä maksaa alvia eli tulosta alv-ilmoitus tai pistä summa mieleesi

2.  tee kirjanpitoosi vaikka käteiskuitti jossa pistät "koneen" kirjanpitoosi ja voit kirjata sen vaikka esim wakassa tilille  5492 maatalouden muut yhteisöhankinnat
ja tallenna


3. mene takaisin raportteihin ja tulosta uudelleen alv ilmoitus ja huomaat että vaikka olisit tehnyt 50000 euron arvoisen yhteisöhankinnan niin se ei muuta tilitettäväksi tulevaa alvia ollenkaan.

4. eli lopputuloshan on sen jälkeen se että koneesta joutuu maksamaan koneen hinnan+ sen arvonlisäveron valtiolle koska siitä ei kerry vähennettävää alvia.
joo kantsii ottaa huomioon että jos tuot itse koneen ulkomailta niin siitä ei kerry eikä synny vähennettävää alvia.
 eli toisin sanoen se alvi minkä kotimaan kaupasta on maksettu voidaan vähentää saaduista alveista, mutta jos tavara tulee ulkomailta niin joudut maksamaan siitä alvin valtiolle

eli käytännössä koneen hinta = koneen veroton hinta + alv(joka annetaan suomen valtiolle suoraan)
Nyt noilla perusteilla kun silmäsin wakasta tuota asiaa niin meillä tilitettävä alvi tippuis kolmasosaan siitä mitä 17 prosentin verokannoilla pitäis valtiolle tilittää.

Ja vaikka ei ole kuukausi alvissa niin voihan sitä kirjanpitoa silti tehä joka kk niin voi silti pysyä kärryillä asioista. Kun kirjaa laskut lähetettäväksi wakassa niin ne on melkoisen helppo samalla tiliöidä niin kirjanpito muodostuu siinä sivussa.
Kuulin radiosta että tuo ruuan alvi prosentin alennus etenee byrokratian rattaissa. Mitenkäs se nyt sitten on aleneeko myös maidosta tuottajalle maksettava alvi siihen 12 prosenttiin??
panimpa merkille että asioista puhutaan kun ne koskettavat ns tavallista ihmistä eli vasta eilenkö se oli että juustomeijerit joutuvat lomauttamaan väkeä raaka-aineen puutteen vuoksi eli siis uutinen syntyi vasta seurauksista eikä siitä että maitotiloja lopetetaan ja sieltä osa eläköityy jatkajan puutteessa mutta iso osa lopettaa ja menee "vapaille" työmarkkinoille.
sekannunpa minäkin tähän vaikkei meillä ole kyseistä konetta. kuulin nimittäin kun tämän punaisen koneen huoltomies oli sitä mieltä että realistinen kapasiteetti olis noin 1500 litraa päivässä. sehän tekis noin lähelle 550 000 vuodessa. varmaan sitten tilakohtaiset erot voi vaikuttaa onko loppusaalis vähän vähemmen vai enemmän riippuen karjan lypsynopeudesta ja liikenteen sujuvuudesta yms....

sitten vielä kevät talvella pohjolan maidon tilaisuudessa esiteltiin maitomääriä ja laatua robotiloilta PM alueelta. siinä kyllä maitomäärät ei olleet lähelläkään tuota lukua taisivat olla alle 500 000. laadussakin taisi olla ongelmia himpun verran enemmän kuin keskimäärin, muistaakseni lähinnä bakteerien kanssa ja vhbi probleemaa. voi olla että robotilojen määrä (n 80 kpl) aiheuttaa vääristymää tuossa verratessa tuloksia tavallisiin tiloihin. pm maidontuotantoneuvojilta voi kysellä tarkempia tietoja, varmaan kertovat.

periaatteessa pm tuntui suhtautuvan roboihin niin että ne vallannevat alaa ja niiden tulo tavallaan hyväksytään ja että haluavat olla mukana ja apuna siinä että niillä päästäisiin hyvään tulokseen.
hei höpö-hessu tuohan oli mielenkiintoinen tieto. miten ne huomasit? voisikko kertoa lissää ??
kappas vain: meilläkin on annostelunopeus 400 gr/min(100 gr per 15 sek) erimerkkisistä koneista huolimatta
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6