Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - jehuli

Muutamien tuntien kokemus. Pelkkä heinä menee ok. Mutta jos alta senttistä pajun vesaa, niin ei tahdo katketa vaan taittuu alle. Tietysti nekin kuoriutuu jonkin verran että varmaan kuivahtaavat siitä. Sitten jos on paksumpata pajua niin ne menee paremmin poikki.
Ei Kuopion kohdalla isoa kiertämistä tule. Pikku pätkä vaan moottoritietä kaupungin kohdalla.

Täältä jos lähtisi, niin olisi varmaan viisainta ajaa Vehmersalmen kautta. Olisi hienoa olla lossissa lavetilla kaivuri kyydissä  ;D Kyllä Kuopiota ohittaessa saisi aika isoja mutkia tehdä. Nyt voisi ottaa tietysti pienen aliurakan Kallansilloilla mennessään, kaivelisi siinä jotain ohimennen  ;D

Kallansiltojen jälkeen rampista ylös ja ajelee pitkälahteen kaupungin puolella. Kuopion kohdalla moottoriliikenne tietä ja moottoritietä pikku pätkä...
Ei Kuopion kohdalla isoa kiertämistä tule. Pikku pätkä vaan moottoritietä kaupungin kohdalla.
Ensmäinenkin vielä kesken. Jos toista elokuun lopussa...
Jos ois halua niin olis mahdollisuus hakea jo viime vuodelta palautusta.
Mutta antaa viimevuoden mennä entisellään.
Tämän vuoden osalta kuitenkiin puhutaan rahassa n 1,5k ekua.
Minusta se kuitenkin on melko iso summa.
Mutta raharikkaat maksakoot ylmäärästä jos kerran huvittaa...
Tie on kyllä saatu pidettyä hyvässä kunnossa, ei sen puoleen mitään valittamista. Eli yhden vuoden maksut ei vaaranna tien kuntoa tai tiekunnan taloutta.
Se vaan rupeaa jossain vaiheessa menemään sietokyvyn yli nuo jatkuvat valittamiset, vaikka aika pitkäpinnanen olen ollutkin. Tasapuolisuutta kuitenkin kannatan tienpidossa.
Parempaakin tekemistä minulla on kuin kytätä toisten osakkaitten tien käyttöä.
Sillä sinähän olet maksanut asunnostasi ja talouskeskuksesta (pelto ja metsä jos sattuu olemaan) sen tiemaksun ja se sisältää sinun ja perheesi normaalin liikkumisen töihin ja harrastuksiin ja huoltoajon.

Harrastuksiin, huvitteluun, terveydenhuoltoon, riiulla käynti puolin ja toisin sekä lasten- ja vanhustenhoitoapuun yms. normaaliin, koko ihmisiän kestävään jaksoon liittyvä liikenne kuuluu asumisen tuottamiseen maksuihin. Mutta maatilan olessa kyseessä työssäkäynti talouskeskuksen ulkopuolella (esim. raivaamassa tai hoitamassa metsää) ei välttämättä kuulu. Maatilan on tai on ainakin ollut mahdollista saada 20 % (muistaakseni..) alennus asumisen tuottamiin yksiköihin sillä perusteella, että työpaikka on yhtä kuin asuinpaikka eikä sieltä tehdä työmatkoja säännöllisesti johonkin muualle. Jos tälläista alennusta ei ole käytetty, niin silloin matkat metsätöihin on reilua ja asiallista unohtaa. Mutta jos on käytetty, niin mielestäni silloin on tiekunnalla oikeus veloittaa työmatkoista metsään.

Huh! Onnex  on omassa "tiekunnassa" n. 98% osuuksista itsellä, niin ei paljo tartte riidellä kuka maksaa. 8)

Tuo prosentti osuus on jo aika hyvä, täällä ei ole kuin n.45%.
On tuolla mökkiläisellä semmoinen ajatus että mökkiläiset mahdollisimman halvalla ja maa/metsätilalliset maksaa kalleimman mukaan.
Olis vaan pitänyt aikoinaan ostaa tuo mökkitontti pois, mutta nyt on hyvä olla jälkiviisas. Mutta täytyy tästä lähtien ostella nuita pois jos sattuu myyntiin tulemaan.
Ompahan tässä vielä muutama valttikortti takataskussa jos oikein pahaksi riitely menee.

[/quote]
Kuulostaa vähintäänkin idioottimaiselta, että etämetsäpalstan raivausreissusta pitäisi tiemaksua maksaa.  Entäs jos käy raivauksen sijaan hikoilemassa vaikka punttisalilla, pitääkö siitäkin maksaa tiemaksua? :P Pitää olla harvinaisen riitainen tiekunta, jos aletaan tuommoisiakin asioita kyttäämään. >:(
[/quote]

Pahimmalla mökkiläisellä lakimies takapiruna. Mökkiläistenhän pitäisi saada kaikki ilmaiseksi täällä maalla, niin on helppo arvata että kaikki asiat kytätään ja kaivetaan esille...
Asiat ruvenneet selkiytymään kun saanut asiantuntijan neuvoja.
Eli eivät voi tältä vuodelta periä enää maito-ajoista maksua, kerran kokouksessa vaatinut yksiköiden korjaamista. Eli nyt valitusta tekemään tielautakunnalle, joka oikaissee yksiköt oikeiksi. On kuulemma ennakko ratkaisu maaoikeudesta olemassa vastaavasta asiasta.
Nuista metsätiloistakin tuli selvyyttä.
Eli jos et tuo polttopuuta niistä metsistä ja et itse käy raivailemassa, niin ei tule niistä yksiköitä.
Mites uusissa yksikkölaskelmissa otetaanko kaikki metsätilat huomioon jotka omistuksessa, vaikka ovat tiealueen ulkopuolella? Osa 10km ja osa 50km päässä.
Elikkä viimevuoden maksut jo maksettu maitotilana. Mutta tämän vuoden maksusta erimielisyys, elikkä ovat sitä mieltä että vielä pitää entisillä yksiköillä tämä vuosi maksaa.
Uudet yksiköt lasketetaan syksyn aikana, mutta olivat sitä mieltä että uudet yksiköt hyväksytetään ensikesän vuosikokouksessa.
Aikalailla tulehtuneet välit tieosakkailla muutaman kaikki tietävän mökkiläisen takia.
Sanokeepa viisaammat tieyksiköistä.
Eli viime syksyyn asti oli lypsykarjaa jotka vaihtui emolehmiksi.
Maitoajoista oli aiemmin määrätty 8500 yksikköä. Poistuvatko kyseiset yksiköt kokonaan?
Maito-auto ei ole siis enää tämän vuoden puolella käynyt kertaakaan.
Nyt kokouksessa olivat sitä mieltä että lasketetaan uudet yksiköt syksyn aikana.
Mutta olivat sitä mieltä että tämä vuosi menee vielä vanhoilla yksiköillä?
Onkohan tälle asialle mitään perustetta?
Jos päätyvät laskuttamaan vanhojen yksikköjen mukaan, niin onko mahdollista periä myöhemmin ylimääräisiä maksuja takaisin?
Onko kokemuksia kyseisenlaisesta combi paalaimesta?
Sivuja: [1]