Huussituote ei sisällä saostuskemikaaleja, että eiköhän se toimi karjanlannan tavoin. Mädätyksessä typpeä mineralisoituu nopealiukoiseksi, en tiedä muuttuuko fosforin liukoisuus mädätyksessä tai kompostoinnissa.
Mutta onhan se niin kovaa myrkkyä että isäntäväen paskoja ei saa laskea karjanlantalietteen sekaan vaikka vessa olisi siellä muutaman sadan lehmän navetassa tai tuhansien sikojen sikalassa..
[/quote]
Joku tietty taudinaiheuttaja on mainittu vaaralliseksi, jos se kiertää pellon kautta takaisin ruokapöytään. Vielä kun muistaisi mikä?
http://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/34287/Heidi_Lampen_DI-ty%C3%83%C2%B6.pdf?sequence=1Kyllä se kalkkistabilointi ainakin vaikuttaa. Salmonella osoittautui sinnikkääksi. Tuossakin nähtiin että matkustavaiset ihmiset ovat tautiriski.
Lannan pitoisuuksia sivulta 38 alkaen:
http://www.mtt.fi/asarja/pdf/asarja46.pdfHarmi vaan, noissa on eri yksiköt ja pöpöt on ryhmielty eri tavoin.
Pöpöjen päätyminen luonnonvesiin:
http://www.ktl.fi/attachments/suomi/julkaisut/julkaisusarja_b/2008/2008b01.pdfTuossa on samassa raportissa lanta ja jätevesilietteet. Kuka löytää tutkimuksen jossa niiden tautiriskiä nimenomaan pellon tuotteille verrataan?
Onneksi meillä on Evira.
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopaketti/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia_aiheuttavia_loisia_ja_alkuelaimia/cryptosporidium_parvum/"Ehkäisy
• Villi- ja kotieläinten pääsy viljelyalueelle tulee estää."