UGH!
Ei muuta, mutta Li ei ole hienosyistä, kaukana siitä... rasvatonta toki.
"Limousin on omiaan vähärasvaisen laatulihan ystäville. Liha on hienosyistä, joten se ei tarvitse sisäistä rasvaa mureutuakseen." Lähde Lihatukku Tamminen. Muita vastaavia kommentteja tukuittain jos viitsii perehtyä.
Kreivi on vissiin maistanut palutuksena tullutta limousin-angus nautaa, joka on perinyt limppari-isänsä rasvattomuuden ja ab-emänsä karkeasyisen lihasrakeneen.
Moni kuluttajakin joutuu harhaan kun rotulihaa myydään pelkän isärodun perusteella.
Tämän vuoksi toiminnassamme on ensimmäisenä Suomessa lisätty vaatimuksia myös emän rotupuhtaudelle.
Harhaan johtajia ovat myös Limousin kasvattajat kun puhuvat vain mureudesta ja lihassyistä kun pääasia on kuitenkin maku.
Ja totuus löytyy esim. täältä katso sivu 13.
http://issuu.com/mttelo/docs/maaseudun_tiede_3-2011?mode=window&viewMode=doublePage
Kyseessä on Ch ja Ch/risteytys mutta samaa voi sanoa myös Limousinista. Niin ja Ab maistuu myös paremmalle kuin Limousin.
puuhis viis veisaa mtt:n tutkimuksista, ei sovi pirtaan, kansainvälistä sen olla pitää, etsii vain sopivat
jos mtt:lle sattu vaan laatu elukka-ainesta
Makuasioista ei voi kuin kiistellä. Makutestivoittoja kyllä löytyy limousinelle useita, mutta se on varmaa että kaikille nykyisille roduille löytyy kotimarkkinat Suomesta. Siitä vaan brändäämään.
Esimerkkini kahden rodun risteytyksen mahdollisista riskeitä kuluttajan makuelämyksille, ei ole tuulesta temmattu. Automaailmassa tapaus olisi samanlainen jos Ferraria myytäisiin Porschen boxerilla. On siinä autonostaja ihmeissään kun odottaa Ferrarin ärjyntää. En väitä että moinen risteymä olisi huono, mutta ei se ole Ferrari eikä Porsche.
Puuhapete nauttii limpparin lisäksi anguksen erinomaisesta lihasta, kuin myös herefordista ja charolaisesta. Hyvä herkku näin syksyllä on haikku luonnonlaitumelta. Kuten sanoin kaikille löytyy kuluttajia ja jotkut tykkää maistella välillä erilaisia. Fanatismi omalla lautasella johtaa yksipuoliseen ruokakulttuuriin.
Charolaisen lihan ominaisuudet poikkeavata limousinesta (mutta ei siis huonoa charolainenkaan), joten ei kannattaisi niputtaa ihan noin suoraviivaisesti tutkimuksien johtopäätöksiä.
MTTn tutkimukset on luettu ja myös ne joita ette halunneet linkittää, joten ei kannattaisi syyttää valikoivuudesta. Limousinea ei oikein tahdo löytyä MTTn tutkimuksista, mutta Limppariyhdistys teetti omansa joka julkaistiin viimetalvena ja lisää on tulossa... - jos siis kansainväliset todisteet ei kelpaa.
PS Limousin liha on mennyt hienosti kaupaksi ja lisää tuottajia mahtuu mukaan.