Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - kytöhalme

Vapaa sana / Vs: Tämmöstä postia
: 28.12.17 - klo:14:29
Kukahan Suomeen tuo mekaanisesti sekoitettua 27-3-5+S....Ei kukaan, jollei Hankkija/Yara ole aloittanut tuontia. :)
Kasvintuotanto / Vs: Yaraa
: 10.07.17 - klo:11:47
Saattapi olla saattaapi olla että ei, mutta maksuaikaa saaneet jopa vuoden vaihteeseen kuluitta :)
Kasvintuotanto / Vs: Yaraa
: 10.07.17 - klo:08:16
Huomenet, kannattaa kysäistä Cemagrosta tai sen jälleenmyyjiltä pitkiä maksuaikoja. :)
Mekaaninen blendi on sekoitus jossa ravinteet ovat eri rakeessa. Cemagron 28-3-5+S on hybridi jossa yhdessä rakeessa on kaikki ravinteet ja sitten on lisätty typpeä. Ammoniumsulfaatti 21-24 on kaikilla yksirakeinen ja kemiallinen. BelFertin lannoitteita ei suinkaan tuo Hankkija maahan vaan " kotimaisia "
lannoitteita valmistava ja myyvä Yara, joka on antanut Turkin lannoitteet vain Hankkijan ja Bernerin myyntiin ei K-maatalouksien. Osta kotimaista.....saat Türk gübre= Turkin lannoitetta. :)

Nyt on SJK:llakin mahdollisuus ostaa kotimaista Gübreä pellolle :) ;D
Mekaaninen blendi on sekoitus jossa ravinteet ovat eri rakeessa. Cemagron 28-3-5+S on hybridi jossa yhdessä rakeessa on kaikki ravinteet ja sitten on lisätty typpeä. Ammoniumsulfaatti 21-24 on kaikilla yksirakeinen ja kemiallinen. BelFertin lannoitteita ei suinkaan tuo Hankkija maahan vaan " kotimaisia "
lannoitteita valmistava ja myyvä Yara, joka on antanut Turkin lannoitteet vain Hankkijan ja Bernerin myyntiin ei K-maatalouksien. Osta kotimaista.....saat Türk gübre= Turkin lannoitetta. :)


 Agroyn kautta saa nyt Rossoh A1 (27-3-5-2):ta verolliseen hintaan 334 e/t. Pääravinteista typpeä on saman verran, mutta fosforia ja kalia enemmän kuin Yaran Y1 / Y2:ssa. Rossoh on entinen Yaran tehdas, jonka tuotteiden valmistustekniikka ei poikkea mitenkään Yaran lantamyllyistä. Lannoiterae ei todellakaan tiedä, paineleeko koneen nappeja Ilpo vai Igor eikä kasvi ioneita nauttiessaan välitä jaskan vertaa, onko ravinne tullut idästä, lännestä vai hevon persiistä.

Eipä taida olla Rossoshin tavaraa. 22-3-10+S Rossosh ei ole koskaan valmistanut ja tehtaassa oli osakkaana Kemira Grow How eli ihan suomilaiset.
Näyttää olevan iso ongelma toisten apulantaostokset. Ei voisi vähempää kiinnostaa toisten ostopäätöksien perusteet.

Agroyn viesteissä nyt ei ole mitään ihmeellistä. Semmoista kansankiihotusta.

Ja harhaanjohtavaa viestintää. Rossosh ei ole koskaan valmistanut 22-3-10+S. Se on Uralhimin lannoite sama kuin Belorilla. Ja ei taida olla 27-3-5+S Rossoshin lantaa vaan sekin on luultavammin Uralhimin.
Pitäs pyytää Eviran todistus alkuperästä.
Kasvintuotanto / Vs: NPK-lannoitteet
: 04.03.16 - klo:08:54
jos olis viäla 15-15-15 vois pistää NPK:ta. 2pojon fosfori  on pelleilyä. CANilla mennään ameriikan malliin.

Sellainenkin lannoite on saatavissa tai siis 16-16-16, tasavahva, joka oli Suomessakin ennen vanhaan oksidiarvo. Suomessa Kemira sai läpi säännön että Suomessa lannoitteista puhutaan puhtaina aineina eli:
vanha 16-16-16 oksidi arvoilla ja 16-7-13 sama lannoite molemmat ??????
Kasvintuotanto / Vs: Calciprill
: 04.03.16 - klo:08:48
Calciprilliä myös saatavana Cemagro Oy:ltä ja jatkossa jopa typen ja Calciprillin seloituskin mahdollinen.
Typpi ja kalkki samalla kertaa peltoon
Kasvintuotanto / Vs: Kaskisten lannoite?
: 25.02.16 - klo:16:38
Kattos vaan! Tuolta ei tosin selviä typen muotoja tai fosforin vesiliukoisuuksia.  :-\

Onko tuo premium yhdessä rakeessa vai mitä meinaa?

Sen verran tilanneena selvisi, että suurin osa ravinteista yhdessä rakeessa. Blendiin verrattuna pyöreämmät rakeet ja hienoaines seulottu pois.

Pölyävää tavaraa ja yksirakeista , rae noin 500 kg. >:( Hienoaines seulottu takaisin säkkiin.
Maatalouskauppa on vaan turhaakin turhempi rahastaja siinä yaran ja tuottajan välissä.
Samoin Belor-agro ja Cemagro, koittavat hännystellä juuri Yaran hinnan alapuolella mutta kuitenkin Yaraa saa halvemmalla...  :o

Aika toimeentulevia viljelijöitä, kun 30€/tonni ei ole rahaa ja ravinteita enemmän ja satoakin. KM:n Hyvä satokilpailussa kolme ensimmäistä sijaa tuontilannoitteille, Yaralle hieno neljäs sija :)
Jos nyt mentäis itse asiaan välillä. Yaran lannoitevalikoima on uudistunut, ravinneprosenteissa on muutoksia paljonkin, kandee käydä tutkimassa niiden nettisivuilta, ennen kuin vanhasta muistista alkaa tilailemaan mitään.

Mut belorilla tai cemagrolla mennään ens vuonna, jos hintaero nyt ei aivan pieneksi supistu. Se myönnettäköön, että yaran uusi Y1 sopis kyllä ravinnesuhteiltaan parhaiten meikäläisen pelloille, koska lähes kaikilla lohkoilla fosfori on luokassa hyvä.

Cemagrolta löytyi jo viime kaudella 27-1-6+S ja nyt Yara peesaa :)
Onko tosiaan niin että jotkut mestarit täällä ovat valmiita maksamaan mitä tahansa saadakseen yaralaista ryyniä? Vai meneekö teillä jossain kohtaa kipuraja?

Laatu maksaa, toiset ajaa muovitoyotalla ja toiset... no, ajaa. ;D

Kysäiseppäs joksus Yaralta tai Agrilta, mistä tulee kalisuola, kaliumsulfaatti, starttiravinne ja osa fosforistakin, jäähän siihen typpi ja kaamala määrä seleeniä 0,0015% eli peräti 15 grammaa tonnissa, siitähän saa jo 4-5 grammaa hentaarille ja neliölle jopa 0,4 milligrammaa ja se on paljon :)

Paljonko parempia satoja sillä laadukkaammalla lannoitteella saa? Suurin osa maailman viljoista ravitaan muilla kuin Yaran lannoilla. Kyllä ne silti Saksassa ja Ranskassa ihan yhtä hyvä satoja saavat kuin täällä viikinkilaivan varjossa.

En tiä ku en oo noita "halpahalli" lantoja ostellu. Gernillä ja Dewaltilla ei liene noilla perusteilla eroa?

Yarasssa on kaikki tarpeellinen samassa pussissa, lisäsilauksen saa Yara Vita-sarjalla.

Noissa sun mainitsemissa maissa taitaa olla alunperinkin lannoitus vähän eri asteella kun täällä pohjoisessa direktiiveillä ja säädöksillä raiskatussa perslävessä ja ilmastokin taitaa antaa aika lailla potkua kasvuun. :-\

Muistuu mieleen erään lehden kuvat kun oraat oli haipukan värisiä ja kasvu surkeaa, itälannalla lannotettu, isäntä teki reglamaation ko. firman lannoista, asiasta ei liene tullut päätöstä koskaan julkisuuten. Kyseessä ei tainnut olla Yara...?

Mitä se kaikki tarpeellinen on, mitä Yaran pussista löytyy? Hankkijan lippis vai mopoon pienempi eturatas?

Itse olen kyllä löytänyt kaiken tarvittavan Yaran lisäksi myös Belorin, Uralchemin ja Tigoteaminkin pusseista. Muuta en nimittäin ole tarvinnut kuin niitä rakeita ja niiden sisältämiä ravinteita. Mitään jauhoakaan niissä ei ole ollut ja hyvä niin, kun ostan mieluummin jauhot erikseen ja vähän pienemmissä pakkauksissa. Mutta jos Hemmilä on nykyisin tehnyt jotain Kinder-yllätyspusseja, missä on jotain muuta, sitä tarvitseville, niin siitä vain, kuka sellaisesta haluaa maksaa.

Jos tarkoitat hivenravinteita, niin Y-lannoksissa ainoastaan rikkiä on merkittävä määrä, ja sitä on yhtä paljon kaikissa tuontilannoissakin. Pieni määrä booria on merkitty pellon y-lannoksiin, mutta sitäkään ei ole niihin lisätty, se tulee sivutuotteena fosforin mukana, niinkuin noihin Ryssänlantoihinkin, jotka ovat samaa fosforiesiintymää kuin Siilinjärven apatiitti. Jäljelle jää seleeni, jota kasvit eivät tarvitse ja josta kukaan ei maksa tuottajalle mitään, olipa sen pitoisuus jyvissä suurempi tai pienempi.

NK-lannoitteissa ja Salpietarissa on lisäksi magnesiumia. Hiven-Y-lannoitteissa onkin sitten vähän paremmat pitoisuudet, mutta halvemmaksi tulee ostaa ne hivenet erikseen ja levittää tarvittavat määrät suoraan kasvustoon ruiskutuksen yhteydessä.

Kukin saa tietysti käyttää mitä lannoitteita haluaa tai olla käyttämättä, mutta kovin fiksua ei ole laukoa negatiivia kommentteja tuotteista, joista ei mitään tiedä. Joku lehtijuttu joskus jossain ei todista yhtään mitään muuta kuin se, että kaverilla oli hailakat kasvustot. Mistä sitten johtuu, sitä tuskin saatiin täyttä varmuutta.

Jos ahteri kestää, niin Yara on ihan ok. Laatu on hyvää ja kotimainen duunari saa työtä, mutta kilpailu on kaikkien etu. Ilman sitä, rosvolaivan kapteeni veisi tuhkatkin munista. Itse olen vuosien mittaan säästänyt tuhansia euroja ostamalla venäläisiä ja virolaisia lannoitteita yaralaisten sijaan. Silläkin rahalla on sitten voinut hankkia jotain muuta - jopa jotain kotimaista - ja työllistää sitä kautta.





MItä saan?

-SUOMESSA VALMISTETTU YaraMilaTM on tasalaatuista raekooltaan olevaa pölyämätöntä huipputuotetta
-Säkin joka ei varmaan ole nuhjaantunut auringossa mustanmeren rannalla
-Tuotteen missä reglamaation hoito on helppoa ja ei tarvi osata venäjää :P
-Voin olla varma että ostamani apulanta on valmistettu SUOMESSA kaikkien työaikalakien ja työturvallisuussääntöjen mukaan
-Raaka-aineet ovat puhtaita ja testattuja sekä vastaavat sitä mitä säkissä lukee. Lisäksi voin olla varma että ne on valmistettu ympäristö huomioon ottaen

Kysäiseppäs joksus Yaralta tai Agrilta, mistä tulee kalisuola, kaliumsulfaatti, starttiravinne, erikoislannoitteet ja osa fosforistakin, jäähän siihen oma typpi ja kamala määrä seleeniä 0,0015% eli peräti 15 grammaa tonnissa, siitähän saa jo 4-5 grammaa hentaarille ja neliölle jopa 0,4 milligrammaa ja se on paljon :) Ainii tuontilannoiteissakin on nykyään se kamala määrä seleeniä. :)
Kasvintuotanto / Vs: Kaskisten lannoite?
: 16.01.15 - klo:12:17
Kaskisten Lannoitteen lannoitteet vanhanaikaisia blendejä, jokainen ravinne omassa
rakeessaan. Ovat myyneet 8 vuoden aikana vain Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan ja  nyt suomalaisille viljelijöille.  :o
Cemagro taas pölyävää shaibaa... Mistä sä muuten noinkin korkean hinnan Yaran Y1:lle olet löytänyt? 8)

K-maataloudesta ja taitaa nyt olla jo pari kertaa noussutkin tuo hinta :)
Kasvintuotanto / Vs: Kaskisten lannoite?
: 29.12.14 - klo:19:33
 ;D
Kaskisten Lannoitteen lannoitteet vanhanaikaisia blendejä, jokainen ravinne omassa
rakeessaan. Ovat myyneet 8 vuoden aikana vain Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan ja  nyt suomalaisille viljelijöille.  :o

 8) 8)


 ;) ;D ;D
Sivuja: [1] 2 3