Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Henri Lentonen

onko se teiltä jotain pois, jos joku kasvattaa ja käyttää luonnontuotteita, kuten kannabista?
ei sitä ulkona kannatakaan kasvattaa. ihan vain sen takia että sadevesi täyttää altaat helposti. suora auringonvalo on n. 100 000 luxia. Spirulinan optimikasvu tapahtuu kuitenkin 2000 luxissa - LED valoilla energiaa ei kulu paljon kasvatukseen.

lämpöä taas tuottaa kompostireaktori. miksi sitä ei olisi kannattavaa kasvattaa Suomessa? kasvatetaanhan esim. kurkkuakin talvella kasvihuoneissa ja se on kannattavaa. spirulinan kilohinta on jopa 80e niin on rutkasti kannattavampaa.

vaikka projektini olisi "näpertelyä" niin julkaisuni on Suomen ainoa joka käsittelee spirulinan kasvatusta. joten saavutus sekin.
luulisi että projekti kiinnostaisi ihmisiä, kun suomessa myydään miljoonilla euroilla vuodessa spirulinaa mutta kukaan ei sitä suomessa vielä tuota.
kannabis on hyvä yrtti, niin lääkkeeksi kuin rentoutumiseen. sen kasvatusta tulisi edistää Suomessakin niin maanviljelijät saisi enemmän tuloja.

1. Tim. 4:4

Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
alkoholi on pahempi huume, kuin kannabis. onhan se ihan kiva ihanne, että ihminen oisi absolutisti, mutta suurin osa ihmisistä haluaa kevennystä arkeen, jotkut alkoholilla jotkut kannabiksella.



onko sulla jotain kannabista vastaan? se on itselle lääke masennukseen. paljon parempi kuin mitkään pillerit. ja mitä vikaa siinä on jos joku sitä käyttää viihteellä? paljon parempi ratkaisu kuin alkoholi.

Tiede vastaa: Kumpi on haitallisempaa terveydelle, kannabis vai alkoholi?

https://tekniikanmaailma.fi/tiede-vastaa-kumpi-haitallisempaa-terveydelle-kannabis-vai-alkoholi/
Aloin lukemaan tätä keskusteluketjua ja oli niin erikoista settiä, että mietin avaajan kirjoittavan mikrolevän lisäksi pian  lämpimään sävyyn kannabiksen "lääkekäytöstä"

Ja niinhän hän sitten kirjoittikin. ;D ;D ;D ;D ;D

Kyllä kannabiksesta kirjoittaa muutkin. Hyvä kasvi.

Lääke joka antaa antamistaan – kannabis voi olla aivojen nuoruuden lähde

https://tekniikanmaailma.fi/laake-joka-antaa-antamistaan-kannabis-voi-olla-aivojen-nuoruuden-lahde/
Terve, projekti jatkuu uudessa osoitteessa:

https://spirulinasuomi.wordpress.com
Hei, projekti jatkui mikrolevä spirulinan kasvatuksella: mutta on nyt päättynyt ja näillä näkymin siirtyy ulkomaille kun Suomessa ei haluta tehdä rehellistä ruokaa, niin se kelpaa kyllä muualla maailmalla.

Loppuyhteenvedon voi lukea täältä:

https://suomitalkoot.wordpress.com/2017/11/02/projekti-paattyy/
oman näkemykseni mukaan, kun leipä on nykyään niin törkeän halpaa, niin tämähän johtuu ennenkaikkea siitä että ei ole omaa valuuttaa ja jos ei Suomessa maanviljeliä tuota yhtä halvalla, niin sitten tuodaan ulkomailta tänne halpa leipä ja menee konkurssiin Suomipoika.

tässä ei kovinkaan auta nyt mitkään liikkeet politiikassa siis, koska vaikka nyt saataisiin euro-ero vireille: niin siinä vitkuttelussa menee hyvinkin 10 vuotta ja siiheksi mennessä, on hyvinkin koko europankki kaadettu ja rahat hävinneet jonnekin ulkomaisille pankeille.

tilanne on tosiaan törkeä myös siinä mielessä, että tarvittaessa sitä leipää sitten vaikka heitetään roskiin.

eri lähteiden mukaan maailmassa olisi ruokaa ruokkia koko planeetan väestö 2-8 kertaakin, mutta harmi vaan ettei kaikilla ole varaa maksaa ruoasta. ja Suomen kaltaisissa maissa sitten, on tällainen peli että leipää sitten tehdään vaikka tappiolla, jotta yritykset voivat sitten valloittaa alaa ja saada monopoli-aseman.

https://yle.fi/uutiset/3-5725055

--

tällaisessa pelissä ei tilallinen pärjää, ja se on vain viivytystaistelua lisätä hehtaareja, ja siirtyä tehotuotannon piiriin. lopulta siinä on isännän itsenäisyys tavalla tai toisella mennyt, ja hyvä kun saa sitten tosiaan edes oman leivän pöytään.

näitä orjuuden ikeitä, voidaan kyllä katkoa, sitämukaa kun vierottaudutaan kaikesta ulkomaisesta annista ja pyritään ihan periaatteellisesti pitämään tuotanto kotimaisena.

tuo levähän toki on myös ulkomaista, mutta niin on myös peruna ulkomailta tänne tuotu.

vielä lisäksi, olisi hyvä: kuten viime pula-aikana (nyt on vain pula ravinteikkaasta ja terveellisestä ruoasta) viljellä jäniksiä.

siihen ei meinaan tarvita mitään erityisiä lupia, edes teurastamiseen: 20 tuhatta jänistä.

tuottaa 6 kertaa enemmän lihaa, kuin lehmä. ja voi myydä myös kauppoihin, hygieniapassin tarvitsee ja ilmoitus pitää tehdä tuosta tilasta, mutta se on vain ilmoitus eikä siis tarvitse hakea mitään lupaa.

jätänpä idean hautumaan, ja olisi itse tarkoitus tällaista alkaa pienimuotoisesti tekemään: sitten kun vielä vaihtopurut saa tuolla kompostireaktorilla muunnettua leväksi, ja levän taas syötettyä kaneille: niin tulee kasvatuksesta halpaa, kompostihan voi myös lämmittää eläinten tilaa talvella, vaikka eivät kanit kovin lämmintä ilmastoa tarvitsekaan, niin kuluu niillä vähemmän energiaa mitä lämpimämpi on.

maa- ja metsätalousministeriön ja proagrian "erikoiskasvien viljely" kertoo että hamppu tuottaa kokonaissatoa jopa 12 tuhatta kg/hehtaari. Siitä siemeniä on 1 500 kiloa. varsista voi erotella kuidun, mutta helpointa on käyttää ne suoraan eläinten kuivikkeeksi. kuidun erottelun jälkeen jää vielä se puumainen osa, jota yleisesti käytetään siis kuivikkeena.

koska siemeniä ei tarvitse erotella, niin ei tarvita koneita. kukinto/siemen puikulat voi sellaisenaan syöttää kaneille.

hampun kannabinoidit on meinaan patentoitu maailman ensimmäiseksi lääkkeeksi joka voi parantaa hermorappeumasairauksia kuten alzheimer eli aiheuttavat neurogeneesiä eli hermosolujen uusitumista. jos siis hamppu syödään tuoreena, poltettuna se on psykoaktiivinen eikä paranna kyllä mitään.

lisäksi kannabinoidit hampussa ovat voimakkaita antioksidantteja, jolloin ne kohentavat eläimen yleiskuntoa ja vastustuskykyä taudeille.

aikonaanhan Amerikan huumesodan seurauksena, Suomesta hävitettiin kokonaan oma maatiashamppumme sukupuuttoon. lopulta tultiin kuitenkin katumapäälle ja nykyisin viljellään Finolaa, josta lainattu geenit Venäjältä.

https://www.google.com/patents/US6630507

https://www.evira.fi/elaimet/elainsuojelu-ja-elainten-pito/elainsuojelu-teurastuksessa-ja-lopetuksessa/tuotantoelainten-lopetus-ja-teurastus/siipikarjan-ja-kanin-teurastus-suoramyyntiin/

https://www.evira.fi/elaimet/elainsuojelu-ja-elainten-pito/elainsuojelu-pitopaikoissa/tuotantoelaimet/tuotantokanit/

https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/elintarvikeryhmat/liha--ja-lihavalmisteet/kotielainten-lihan-myynti-tuotantotilalta/siipikarja-ja-kanit/

--

tässä yksi yritys joka myy tällaista kuiviketta:

http://www.hemprefine.fi/tuotteet/elaeinkuivikkeet

lisää lihakaneista:

http://yle.fi/uutiset/3-8286010

http://yle.fi/uutiset/3-8010998

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/kaninlihaa-omalta-takapihalta-1.18240

http://www.harmaatorppa.fi/2013/09/tuotantokanikurssi.html
ei auta itkeä kaatunutta maitoa, eikä auta itku markkinoilla.

Suomen perustaneet esi-isämme, jättivät perinnön joka on nyt tuhlattu. joko tässä me suomalaiset ihan yksissä tuumin aletaan muuttamaan elämäntapojamme takaisin luontoa kunnioittavaan suomalaiseen perinteeseen: tai sitten jatketaan tätä vasalli-valtion elämää, jossa isot yritykset ostaa koko maan ja koko kansasta tulee ikäänkuin tehotuotantokarjaa, joka tekee töitä yrityksille palkkalaisina eli torppareina.

niin, yhä se torpparin unelma on että saisi sen oman talon joskus maksettua pankille eli isännälle.

mietin vaan usein, että onko maanviljelyssä tosiaan enää mitään järkeä, jos tuottavan tilan toimintaan ei enää tarvita siemeniä, kuokkaa ja Jussia: vaan miljoonien sijoitukset kaikenmaailman häkkyröihin ja kemikaaleihin.

vanha kansa tästä elämänmenosta koitti varoittaa, mutta uuden sukupolvet hurahtivat maailman tuulien pyörteisiin ja nyt on koko Suomi sekaisin kaikin tavoin: levottomuuden lisääntyvät, pahoinvointi ja äskettäin juuri uutinen, että viidesosa työläisistä käyttää kemiallisia huumeita selvitäkseen töissä.

kuinka moni sitten alkoholia vielä, ja entäpäs ne piilotilastot. siihen on ihan syynsä, että koko Suomi on henkisesti ja fyysisesti sairaana ja ne syyt ei kuitenkaan löydy valtiosta lopulta vaan ihan meidän jokaisen ratkaisuista jokapäiväisessä elämässä ja maailmankuvasta, jonka opimme leffoista ja telkkarista, sensijaan että se maailmankuva opittaisiin oikeassa elämässä: pellolla ja metsässä ja järvien rannalla.

jos ei Suomessa tapahdu muutosta, siis ennenkaikkea sitä ajattelutavan muutosta, niin ei asiat parane sillä että tehdään mielenosoituksia ja vaaditaan, että valtio tekee jotain. kyllä tässä pitää nyt ryhtyä ihan yhdessätuumin, rakentamaan yhteiskuntaa, niinkuin ennen: tätä kutsutaan siis talkoiksi.

tämä spirulina levä itsessään tuo jo monta ratkaisua maamme ongelmiin ruoantuotannossa. josko tuo bioreaktori prototyyppi tosiaan toimii niin yksinkertaisesti, kuin olen ajatellut: niin eipä siinä kauan nokka tuhise, kun isännät rakentavat itselleen moiset laitokset lietteelle tai biojätteelle, jolla levää saadaan pellolle tai karjalle.

näinä vaikeina aikoina, tällaiseen tulee suhtautua ennenkaikkea ennalta-ehkäisevänä toimenpiteenä, sillä maailmanmarkkinat ja muukin tilanne on epävakaa ja räjähdysherkkä, ja kun Suomi on niin riippuvainen ulkomaisista rehuista ja rahoista, niin kyllä maamme omavaraisuus on tällöin ensiarvoisen tärkeä asia.

voisi olla hyvä idea, asian tiimoilta jälleenperustaa tuo edesmennyt maatalouspuolue.

mikään tieteellinen keksintö tai muu, ei Suomea pelasta vaan oikeanlainen asenne ja että haluamme oikeanlaisia asioita: rehellistä työtä ja puhdasta ruokaa, siinä olisi jo hyvä alku.

tällä kaavalla, vähenee sairaudet: niin mielisairaudet kuin muutkin kehon sairaudet. menee aika iso osa valtion rahoista meinaan ulkomaisille lääkefirmoille, ja kemikaalithan ei mitään ole kyllä koskaan parantaneet, vaan niiden valmistaminen tuottaa kuolemaa, niiden käyttäminen tuottaa kuolemaa ja kun niiden jäämät siirtyvät virtsan ja ulosteiden mukana ekosysteemiin: ne yhäti tuottavat kuolemaa.

maata ei myöskään voi viljellä kemikaaleilla, koska tällöin se maaperä myös kuolee. lyhytaikaisesti tällaiset ratkaisut saattaa vaikuttaa hyviltä, mutta loppupeleissä tulee eteen (jos ei itselle niin sitten seuraavalle sukupolvelle "isiemme synnit") elämän karut totuudet, että se helppo tie ei meinaan ole oikea.

"Viidesosa nuorista aikuisista käyttää reseptilääkkeitä jaksaakseen työssä"

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706062200188540_u0.shtml
Jaa-a taitaa Suomen maanviljelijät olla niin rikkaita, että on helpompaa ostella ulkomaista ruokaa kuin tehdä itse. Markkinat kyllä syntyy tehdä omalle karjalle oma ruoka, kun tämä globaali lama ja ruokapula tulee Suomeen.

Heikot karsiutuu pois, se ikäänkuin on luonnonvalinta myös maanviljelyksessä. Ne ketkä ei kykene selviytymään uudessa tilanteessa, karsiutuu pois.

Ne taas ketkä näkee tilaisuuden menestyä ja tarttuu siihen, porskuttavat eteenpäin vaikka lamat iskee - tuottaen itselleen ja muille ruokaa.

Mietin usein, että missä vaiheessa maanviljelys on alkanut tarviimaan tukea, kun ennen se on tukenut?

Josko Suomi on globalisaation myötä tullut näinkin rapakuntoon, niin ei ole kuin ajan kysymys, koska romahdus tulee. Ei Suomen leipää voida tuottaa ulkomaista tuodulla rehulla: se on ensinnäkin moraalitonta ja toisekseen, se ei kannata.

Ja ihan näin maalaisjärjellä ajateltuna, se ei voi todellakaan kannattaa: tuottaa rehu jossain toisessa maassa ja sitten kuljetella sitä pitkin poikin maailmaa Suomeen. Kyllä se on kannattavaa, tuottaa se rehu itse siellä missä sitä tarvitaan.

Ainoa syy miksi se nyt on "kannattavaa" syntyy juuri kaiken maailman tukien ja euro-valuuttojen luomalla keinotekoisella kannattavuudella. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ja vertailupistettä: oikeassa elämässä ja se toimii vain niin kauan, kuin ne tuet ja ulkomaiset rehut tänne Suomeen tulevat - ja sitten kun ei enää tule tuet (europankki kaatuu) ja loppuu rehujentulo (kun ei ole rahaa ja tulee myöskin pula-aika muissa maissa) niin mikäs sitten eteen?

Jos ei nyt kaiken tämän vaurauden keskellä: maanviljelijä ja karjatilallinen, pysty itseään elättämään ilman tukia ja ulkomaista avustusta, niin miten ihmeessä sitten kun tämä euro-vauraus on poissa?

Järkevintä, on nyt kun on vielä tilaisuus, korjata tämä tilanne Suomessa: talkoohengessä siis, kuten ennenkin on tehty vaikeina aikoina Suomessa.
Tuo kompostoitu kanankakka mitä ostanut purkin, niin haisee voimakkaasti ammoniakille. Varsinkin kun sen nakkaa lipeään, niin ammoniakki suorastaan tulvahtaa sieltä esille.

Liika ammoniakki on spirulinalle myös haitallista - josko tuo bioreaktori lietteelle saadaan toimimaan, niin tällöin ammoniakin tulisi imeytyä spirulinan typenlähteeksi sitämukaa, kun sitä haihtuukin ettei se ala kertymään suljettuun ilmakehään reaktorissa.

Tässä tietenkin se, että kun ammoniakkia ei haihdu kompostoinnin aikana taivaan tuuliin, niin saadaan parempi hyöty tuosta kanankakkasta, verrattuna siihen että käytetään valmiiksi kompostoitua kanankakkaa, josta vielä jäljellejäänyt ammoniakki pöllähtää spirulinalle kun sitä ruokitaan.

En siis aio lähteä tekemään sen isompia kasvatuksia, ennenkuin tuo bioreaktori toimii - Suomessakin myytävä spirulina luomukaupoissa käsittääkseni kasvatetaan juurikin karjasta saadun lietteen ravinteilla, joten keksintö ei toki ole uusi, kasvattaa spirulinaa eläinten jätöksillä ihmisravinnoksikin.

Kompostin hygienisointi taasen on asia erikseen, mutta suljetussa reaktorissa on helppo pitää prosessi tasaisena ja halutuissa arvoissa. Lisäksi kun valmis kompostineste sitten vielä sekoitetaan lipeään, niin se takaa hyvän hygienian - tosin aerobinen kompostointikin tappaa patogeenit tehokkaasti.

Myös ammoniakki on hyvä desinfioija, mutta sen määrä kompostissa on vähäinen ja pH on vain luokkaa 11. Lipeän pH taasen on 13-14, ja kun kompostineste sekoitetaan lipeään niin lipeän määrä on paljon isompi kuin mitä koko kompostimassan ammoniakin osuus.

Jäljelle jäänyt kiintomassa kompostorissa voidaan puristaa lannoiterakeeksi ja sekoittaa siihen vielä spirulinaa.

Kompostinesteessä oletettavasti on myös hieman kiinto-ainesta. Myöskin spirulina sakkauttuu pohjalle. Kun spirulina-astia tyhjennetään, niin samalla se pohjalieju siis voidaan ottaa lannoite-käyttöön, ja päällä oleva spirulina-neste kerätään eläimille.

Sitten vain uusi satsi spirulinaa tulemaan ja ladataan kompostiin uudet lannoitteet.

Spirulinaa ei kannata ensiarvoisesti miettiä proteiinin korvaajana, vaan lisäravinteena joka parantaa immuunijärjestelmää ja aineenvaihduntaa, tehden siten eläimistä terveempiä ja hyvinvoivia. Onhan se hyvää proteiiniakin, mutta sen annostusta eläimille ei kannata miettiä tässä mielessä vaan yleiskunnon kohottajana eläimille.

Tällöin määrät ovat vähäisiä, mutta niistä saadaan hyöty siinä mielessä että terveempi eläin tarvitsee vähemmän vitamiineja, hivenaineita ja proteiiniakina, kun keho ei ole rasituksen alaisena.

Sama se on ihmisillekin, mitä huonommin syömme: sitä enemmän tarvitsemme ravintoa, koska keho korjaa vaurioita.

Eräs hyvä idea siis on eläimille kierrättää tallitilan ilmaa spirulinan kautta. Tällöin ilmansaasteet ja pölyt menevät levään, eivätä karjan keuhkoihin ja verenkiertoon. Samasta syystä on hyvä olla kotonakin spirulina-akvaario, jotta se puhdistaa huoneilmaa ja tuottaa myös happea.

Mitä enemmän happea ja vähemmän hiilidioksidia - tiettyyn rajaan saakka - niin sitä paremmin toimii koko aineenvaihdunta ja kehon tulehdus vähenee.

Enemmän tai vähemmän sitä sairaita ollaan kaikki oltu kohdusta asti - kun myrkky tekee sairaaksi, ja myrkyille altistumme jokapäiväisesti kun hengitämme saastunutta ilmaa, syömme ruokaa jossa on myrkkyjä ja juomme vettä, joka on saastunutta.

Tervehdys,

olen kasvattanut ja tutkinut spirulina mikrolevää n. 5 vuotta. Julkaisuni on edelleen ainoa laatuaan Suomessa joka käsittelee siis spirulinan kasvatusta.

Keksijänä en ole halunnut patentoida/suojata mitään, jotta ketä tahansa voisi käyttää tutkimuksen tuloksia hyväkseen.

https://spirulinasuomi.wordpress.com
Sivuja: [1]