Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 486 487 [488] 489 490 ... 493

Viestit - Puuha-Pete

Miksei öljyretikkaa ja jotain muuta kaveriksi, eikös se oo just tuollaiseen junttasaveen sopiva kasvi? Tai jankkurilla ajaen ja siihen jotain nurmikasvia sekä puna-apilaa, jo paranee kun ei muutamaan vuoteen tee muuta kuin puhdistus niiton.

Valkuaiskasvipalkkiota ajattelin kun tuota härkäpapua ehdottelen.

Mitkä palkkiot saa tuolla mainitsemallasi seoskasvustolla?
Toivottavasti ette kyllästy kyselyintooni, joka on kuin pikkulapsella, aiheet vaan on erilaiset... :)

Olen tuossa ostanut pari vuotta sitten  peltoa napurista joka on kyllä huonolaatuista, tiivistynyttä,  humusta vähän ja maa aika lailla "kuollutta"

Aattelin laittaa VLN:ksi mutta saisinko järkevämmin maan parannuksen aikaan kylvämällä sinne härkäpavun ja kerääjäkasviksi puna-apilan? Tukea tulisi reilusti enemmän: valkuaispalkkio, talviaikainen kasvipeitteisyys ja kerääjäkasvipalkkio...verrattuna VLN:stä maksettuun tukeen. Härkäpapuhan on pitkäpaalujuurinen ja puna-apila toisi taasen sitä juurimassaa ollen sekin pitkäjuurinen.

 Ainoastaan lisäkustannus olisi jokavuotinen kultivointi+kylvö, joka siis ei VLN:llä tulisi...paljonkohan maksaa härkäpavun siemen? Voisi tietty urakoitsijalla suorakylvää härkäpavun vuosittain ja antaisi kultivoinnin olla...ei tarvitsisi kylvää apilaa joka vuosi uudelleen...
Mitä aiotte kylvää saadaksenne ekologisen alan ehdon täytttyä? Vai onko jollain esim. jo olemassaolevaa nurmea, jonka voi ilmoittaa viherkesantona?

Täyttääkö härkäpapu + kerääjäkasvi ekologisen alan ehdon?
Kasvintuotanto / Vs: Suojavyöhykkeet
: 13.04.15 - klo:18:04
"


Suojavyöhykenurmille tilakohtainen rajoite

Maa- ja metsätalousministeriö päätti perjantaina muuttaa suojavyöhykenurmien ehtoja, koska vyöhykkeisiin on ollut kovasti kiinnostusta.

Ministeriön on tarkoitus tehdä luonnonhaittakorvauksen maksun osalta maaseutuohjelmaan muutos. Siten suojavyöhyke rinnastettaisiin luonnonhaittakorvauksen maksussa kesantoihin ja luonnonhoitopeltonurmiin. Tällöin kesannon, luonnonhoitopeltonurmien ja suojavyöhykkeiden yhteenlaskettu osuus maatilan korvauskelpoisesta peltoalasta voisi olla enintään 25 prosenttia. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2016.


Miten te tämän asian ymmärrätte...kannattaako tänä vuonna laittaa suojavyöhykkeeksi vain tuon 25% ? Mulla tilan pinta-alasta noin 50% rajoittuu vesistöön, oli tarkoitus laittaa kaikki suojavyöhykkeeksi...

 Joskuitenkin tänä vuonna kylvän 50% pinta-alastani suojavyöhykkeeksi niin

a)saanko suojavyöhyketuen(korvauksen) tälle koko 50% alalle tänä vuonna, mutta ens vuonna vain 25% suuruiselle alalle? b) Ja ensi vuonna tuo 25 %... voiko sen ilmoittaa vaikkapa säiliörehunurmena tai vaikkapa VLN:nä, jos käyttää tänä vuonna perustettaessa siinä tuota 20% typensitojakasviosuutta, käytännössä puna-apilaa...?
Ajatuksena on ottaa maanparannusmielessä kaikki hyöty irti sekä LHP -pellosta että suojavyöhykkeestä. Molemmathan ovat sellaisia, että perustettaessa siemenseoksessa saa olla max. 20% typensitojakasveja. Useasti nämä typensitojakasvit ovat myös pitkäjuurisia, esim. Apilat.

Mitkä kasvit tai heinät olisivat sellaisia joita maanparannusmielessä voisi lisätä siemenseokseen ja joilla ei olisi typensitomiskykyä? Ja olisivat siis sikäli kelvollisia em. Pelloille? Käykö öljyretikka?taitaa olla pois valikoimasta yksivuotisuutensa tähden tuossa suojavyöhykkeessä...

Tavoitteena löytää kasvit joilla mielellään pitkä paalujuuri,humusta lisäävä vaikutus ja ei typensitomiskykyä.

Kiitos vastauksista etukäteen!
Ylläpito poistakoon kun jos pitää loukkaavana tai aiheettomana. Ittekin voin poistaa jos kovin menee henkilökohtaisuuksiin.

Mutta mikä mies mahtaa olla ja mitä myö maitotilalliset ollaan sille tehty kun se on niin kovin varma omasta agendastaan. Ollaanko me kyyhät vetkutettu viljalaskua tai jätetty urakointi maksamatta vai mistä kumpuaa moinen varmuus maitotilallisia vastaan...

Pienellä pilkkeellä silmä kulmassa saa jatkaa.

Trolli on, niinkuin aika moni muukin tällä foorumilla.

Varmaan joku saa pientä palkkaakin foorumin omistajilta hölynpölykirjoittelun ylläpitämisestä.miten muuten on selitettävissä tuhansiin nousevat viestimäärät yhdellä ja samalla kirjoittajalla...
Kasvintuotanto / Vs: Suojavyöhyke vai VLN?
: 04.04.15 - klo:12:28
Ei se teoriassa humus mihinkän häviä suojavyöhykkeeltä. Valkoapila esimekiksi kasvaattaa juuri massaa yhtä paljon kuin on sato maan päällä. Siitoohan se nurmi maata huuhtoutumiselta. Eli jos on käyttöä sille rehulle, niin miksi ei suojavyöhyke? Apilanurmi sitoo typen ilmasta. Nämä kauhu puheet maan köyhtymisestä johtuu vain siitä että normaalisti suojavyöhykkeet on kylvetty timoteillä.

Kiitos.

Minkälaista siemenseosta voi käyttää perustettaessa suojavyöhykkeen? Paljonko saa olla noita maata parantavia pitkäjuurisia kasveja ja typensitojakasveja? Ajatuksena vaan et pääsisi mahd. lähelle VLN: n hyötyjä, mut tuki olisi sitten parempi kuten suojavyöhykkeellä on...
Kasvintuotanto / Suojavyöhyke vai VLN?
: 04.04.15 - klo:12:08
Pitkällä ajanvälillä mietittynä...?

Jos kerran suojavyöhyke -5vuotta- vie sekä ravinteita että humusta maapohjasta, niin olisko kuitenkin kolmivuotinen VLN parempi vaihtoehto, pitkällä aikavälillä ajatellen...vaikka tuki onkin oleellisesti pienempi...?

VLN: maan rakenne paranee, kaipa se joskus viljan hintakin parempi on...? Eli kannattavampaa...?

Näitä miettien,

Puuha-Pete, paksu poika.
Kasvintuotanto / Kannattaako vanha VLN...
: 04.04.15 - klo:12:01
...ilmoittaa vaikkapa säiliörehunurmena?Paremmat tuet?

Ja kun korjuuvelvoitekin poistui...vai pitääkö korjata koska ollut nimenomaan VLN:na?
Ekaksi SS:lle kiitos vastauksestasi! :) taidan suosiolla laittaa 15% riistapelloksi ja 35% ohralle. Tulee töissä niin hyvä ,siis tilan ulkop. Töissä sen verran hyvä vuosien ei kannata viljan kanssa ressata. Tuet pois kuleksimasta ja maan rakenne kuntoon VLNän kautta.
Kasviviljelytila , B-alue.

Voinko kylvää ens keväänä seuraavasti :

- 20% riistapelloksi
 -50% VLN:ää
 -30 % ohraksi.
Vapaa sana / Vs: Tukien leikkaukset .?
: 03.03.15 - klo:19:46
Ketkä henkilöt ja puolueet on ansioituneet tekemään suurinmat leikkaukset maataloudelta?

City-kokoomuslaiset ja sit kaikki sossidemarit riippumatta asuvatkin maalla vai kaupungissa.
Meillä peltotuki micro. Ilmaiseksi 1. vuosi sitten päivitysmaksulla eteenpäin. On ollut riittävän yksinkertainen ja hyvin toimiva. Lisäominaisuuksia voi sitten halutessaan ostaa Pro versiona. Olen käyttänyt nyt microna jo varmaankin 6-7 vuotta, kun sain visusta tarpeekseni.

Kiitos vastauksestasi! Hyvinkää tuo on toiminut?löytynee ihan googlettamalla...
Vapaa sana / Vs: Euroviisut
: 02.03.15 - klo:22:13
Oikee bändi voitti. Hienoa!
Vapaa sana / Vs: Jokerit, Helsingistä.
: 02.03.15 - klo:22:13
Ei jaksa ennää jokrut kiinnostaa kun ryssät ostivat hallikselta sen, mut hyvin kyl pelaavat.sydämeni sykkii rauma lukolle.
Sivuja: 1 ... 486 487 [488] 489 490 ... 493