***** Korven ukko kirjoitteli taannoin näin:
sianlihan tuotanto laskussa-hinta nousussa
« : 18.01.10 - klo:22:19 »
"Tammikuusta syyskuuhun 2009, sianlihan tuotanto laski 5%, samalla aikavälillä tuottajahinta suomessa laski vähiten euroopassa ja suomen hintataso nousikin euroopan heikoimmista euroopan parhaimpien joukkoon.
Tuotantoa supistamalla kotimaisen lihan hinta nousee, mikä onkin välttämätöntä sillä kokonaistuet (pelto+eläin) ja olosuhteet ovat suomessa euroopan heikoimmat."
***** Allekirjoittanut vastasi: "Seuraillaanpa muutama viikko hintojen kehitystä, jo nyt on nähtävissä että suomen hinta jää taas muita alemmas viimeistään huhtikuussa.
Suomalaisen sianlihan tuottajahinnan vaihtelut ovat marginaalisia, kun niitä vertaa muuhun EU-alueeseen. Suomalaisen sianlihan hinnan sijoittumisen suhteessa muihin EU-maihin määrää muitten maitten voimakkaampi hintojen vaihtelu, ei suomen omat toimet. Katso ukko hyvä hintakäppyröitä vähän pidemmällä aikavälillä kuin kolme kuukautta..."
**** Tuolloinen arvioni tosin heitti pari kuukautta. Suomen sianlihan hinnat taisivat pudota alle EU-keskitason vasta kesä-heinäkuun vaihteessa. Suomen sianlihan tuotanto on nyt 10% pienempi kuin vuosi sitten, eli Korven ukko voisi nyt tulla selostamaan teoriaansa tuotannon laskun suhteesta tuottajahintaan, niin kotimaassa kuin eurooppalaisellakin tasolla...
***** Koko keskustelu aiheesta:http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=15116.15