Otetaan vastuu juu... Se on vaan niin että kotimaisesta puhtaasta maidosta pitää saada tuottajien mielestä korkeampaa hintaa kun se on laadullisesti ylivertaista. Sen sijaan kun tuotantopanoksia ostetaan niin ne on saatava maailmanmarkkinahintaan, kotimaisesta salmonellavapaasta rypsistä ei olla valmiita maksamaan lisähintaa. Sen seurauksena JoHaRan kirjoitus on enemmän kuin oikeassa. Ostavat kaiken juu mutta mihin hintaan. Rypsin viljelyn kannattavuus eli tuotto - panokset ei välttämättä ole yhtään parempi kuin viljallakaan. Tilanne olisi ihan toinen jos rypsiä käyttävät tilat olisivat valmiita maksamaan siitä kotimaisuudesta lisähintaa, silloin kotimaista rypsiä tulisi varmasti tarpeeksi eikä tarttis tuoda salmonellariskin kanssa soijaa. Mutta jos ei sitä lisähintaa olla valmiita maksamaan niin aivan turha syyllistää kasvitiloja ettei kotimainen valkuainen riitä. Rahaa tiskiin niin varmasti riittää.
Melkonen itkuvirsi melamieheltä...jälleen kerran. Paskat maitomiehet eivät maksa voivoivoivoi....Aimopoika vaan tuottas, sitte jonkun muun pitäs huolehtia, että rahaa virtaisi riittävästi sisään.
Pari pähkinää aimolle:1. Paljonko suomalainen lypsylehmä syö soijaa? 2.Mikä osuus rehuvalkuaisella ja mikä osuus puolestaan öljyllä on rypsin hinnanmuodostuksessa 3.Kuinka monta euroa tonnilta pitäisi rypsirouheen hintaa nostaa, että se nostaisi riittävästi kasvitilan rypsistä saamaa hintaa?