Keskittynyt maitopuoli on saanut aikaa kerätä pääomia, (toki ei ilman itkua sielläkään
), mutta lihasektori oli 1990 alussa tilanteessa jossa
rahaa oli saatava ja pörssi oli ainut omapääoma ehtoisen rahan lähde.
[/quote]
Lihasektorin rahanpuutteeseen saattoi vaikuttaa se pienten yrittäjien ostaminen kovalla hinnalla,meijeripuolen Valio sai tapettua edullisemmin kun nää vanhat pienet meijerit alkoivat olemaan muutenkin lopussa,lihapuolella pli aika pitkään näitä makkarantekijöitä jotka panivat suoleen lihaakin,onhan niitä joitain vieläkin pystyssä.
Kyllä yks syy on nuo näitten suurten firmojen eduksi tehdyt säännökset,joita sanotaan EU_n määräyksiksi,mutta kyllä tuolla etelämpänä se suora tilakauppa toimii ihan toisella tavalla.
Montako lammasta Petrikään pystyy itse teurastamaan ja myymään suoraan tilalta,eppäilen ettei kreikkalaisillakaan ole jokaisen pässin korvissa merkkejä eikä syynätä mihin ne ovat hävinneet..