Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 125 126 [127] 128 129 ... 344

Viestit - ja101

Onko kokemusta tuholaistorjuntafirmojen palveluista? Saako rahalle vastinetta? On alkanut jurppimaan kun omilla konsteilla eivät rotat tahdo hävitä.

Onko niilläkään mitään ihmekonsteja? Vai onko niillä vaan sellaiset erikoismyrkyt,  mitä ei myydä edes taviksille  ks.-tutkinnon suorittaneille?

Tuskin mitään ihmekonsteja heilläkään on. Enintään kyky katsoa paikaa vieraan silmin, kokemuksen tuoma harjaantumista ja laajempi keinovalikoima. Kunhan firman kaverilla on riittävästi kokemusta tai kuunnellut vanhempien työntekijöiden juttuja tarkkaan.  Suurin ongelma vissiin jyrsijöidentorjunnassa on etteivät ne syö syöttejä tai loukku on semmoisessa paikassa etteivät ne luonnostaan mene riittävän läheltä loukkua jotta sen syötti edes kiinnostaisi.

Juu, meillä on sopimus tuholaisfirman kanssa. Suht hintavaa, mutta minusta sen arvoista. Ensin syöttilaatikot olivat jonkin aikaa koskematta, sitten alkoi "einestä" kulumaan. Vähän piti syöttilaatikoiden paikkoja hakea, että löytyi parhaat paikat. Ekana vuonna kului lähes 3 kg syöttiä, ennenkuin alkoi syönti vähentyä. Laatikoiden sijoittelut ajoittain yllättivät, ja oudoista sijoituspaikoista on kulunut ainetta eniten. Työntekijöillä on hyvä käsitys rottien tavoista, ja niitä hyödynnetään hävityksessä.

Itsekin ajattelin, että vuoden, pari otan mallia ja alan sitten itse toimia mallin mukaan. Mutta enpä viitsi. Jatkan kyllä sopimusta ainakin toistaiseksi. Mukavaa, kun rotat pysyvät melkein itsestään poissa, eikä hiirienkään jälkiä ole juuri näkynyt. Joku rotan raato löytyy silloin tällöin. Mutta muuta jälkiä ei. Ilmeisesti tiedustelija saadaan usein hyvin pois, ja kun se ei tule takaisin, muut tietävät alueen olevan vaarallinen eivätkä tule sinne. Rotta on älykäs ja ovela.

Kenen kanssa? Ymmärtääkseni olemme kohtuu lähekkäin niin josko tuonkin touhun voisi ulkoistaa. Tähän mennessä kaikki firmat toimineet vain länsisuomessa tai pohjanmaalla..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.08.21 - klo:19:32
Maanantaina viimevuotisia ohria.. Saa vähän tiliäkin jo säilyttämisestä🤑🤑
Kyl.. saattaa olla tulevaisuudessa arvossaan jos muutaman vuoden pystyy pitämään varastossa. Ovat mukavasti tihentyneet nämä pomput niin ei vaadi enää niin suurta varastointi kapasiteettiäkään..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 28.08.21 - klo:19:05
Nyt on vuoden 2022 varmimmat kylvökelit.

-SS-
Pakko odottaa viel. Kävin kynnöksiä potkimas mut märkiä ne viel on...
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 28.08.21 - klo:18:25
Ennen toukokuun sateita kylvetyt ohrat ~2000kg/ha. Toukokuun viimenen päivä kylvetyt ohrat ~3000kg/ha ja ylikin. Sama aukea ja sama maalaji. Puitiinkin samaan aikaan, vaikka 2 viikkoa oli kylvöpäivässä eroa. Hätäily ei kannattanut.
Todistaako tämä nyt vääräksi sen mitä täälläkin moni mainostaa et "aikainen lintu madon nappaa"?
Tuskin. Ohra ottaa nokkiinsa joka asiasta. Omat sateiden alle kylvetyt kaurat versus kesäkuun alun kaurat, eivät poikkea juurikaan toisistaan. Myös vehnä kestää, mutta ohra on aina ongelma. Tästä voikin vetää johtopäätöksiä.
No tuohan nyt on ollut tiedossa et ohra on kaikkein surkein heti kevätrypsin jälkeen. Entisaikoina joutui ohraa viljelemään pakosta nyt ei enää onneksi tarvitse.

Kyl meil noi vähät mitä sateen alle saatiin tehtyä niin surkeeta ne oli. Kesäkuun alun kylvöistä vielä ihan ok odotukset, toki ei niitä ole vielä puitu aariakaan..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 28.08.21 - klo:15:56
Sen enskesän sään kun tietäisi nyt, olisi niin helppo suunnitella ensi vuosi.
Tuskin hirveän väärin menee jos veikkaa kuivaa vuotta? Mitkä vuodet viimeisen 10 vuoden aikana ovat olleet kosteita tai sellaisia siis et vettä on tullut oikeaan aikaan viljelyn kannalta?

Mutta jäädäkkö odottamaan "niitä" parempia kylvökelejä toukokuun loppuun. Jos sataa toukokuun puolessa välissä taas kauheesti.
Eiköhän se ole tapauskohtainen tilanne aina. Harvoin se on palkinnut et väkisin menee keväällä tekemään. Tänä vuonna meni myöhään mut kyl mul on vielä ajatus et kesäkuun alussa kylvetyt kaurat, pavut ja rypsit vielä puidaan. Tässä on kuitenkin koko syyskuu edessä ja lokakuussakin on puitu.
Kaura alkaa olemaan jo melko vaaleeta sitä pääsee varmaan ekana puimaan. Papuun tullut suklaalaikku ja se valmistaa senkin vielä helposti. Rypsissä on sitten enemmän ongelmaa. Osa jo ihan ruskeaa mut osa kukkii edelleen. Noi kukkivat nyt eivät ehdi se on selvä.. rypsi petti siis taas, että pitikin kylvää. Parempi ois ollu kylvää vaikka sitä ohraa..
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 28.08.21 - klo:14:49
Sen enskesän sään kun tietäisi nyt, olisi niin helppo suunnitella ensi vuosi.
Tuskin hirveän väärin menee jos veikkaa kuivaa vuotta? Mitkä vuodet viimeisen 10 vuoden aikana ovat olleet kosteita tai sellaisia siis et vettä on tullut oikeaan aikaan viljelyn kannalta?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 21
: 28.08.21 - klo:14:46
Ennen toukokuun sateita kylvetyt ohrat ~2000kg/ha. Toukokuun viimenen päivä kylvetyt ohrat ~3000kg/ha ja ylikin. Sama aukea ja sama maalaji. Puitiinkin samaan aikaan, vaikka 2 viikkoa oli kylvöpäivässä eroa. Hätäily ei kannattanut.
Todistaako tämä nyt vääräksi sen mitä täälläkin moni mainostaa et "aikainen lintu madon nappaa"?
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.08.21 - klo:09:06
Nyt alkaa ohran tuottajahinta olla kohdallaan kun Altia korotti kerralla 25 e/tn  ohran hintaa ollen nyt 225 e/tn, viljan ostajat ovat sen edessä että kotimaisen ohran sato jää selvästi alle tarpeen ja aito kilpailutilanne nostaa ohran hintaa niin että siitä pitää maksaa huippuhintaa jos haluaa turvata ohran saannin.

Onko vaarana, että teollisuus alkaa kyllästyä tappioihin, ja laajamittainen tuonti alkaa. Maaseudun Tulevaisuudessa kehutaan, kuinka sato oli Etelä- ja Keski-Euroopassa keskimääräistä parempi.

Onko tämä hintakupla vai aito hinnannousu ?

-SS-

Kai se "itämerilisä" toimii myös toisinpäin. Mahtaako laadukas ohra liikkua esim. Saksasta Altian portille kuitenkaan alle 250 €?  ::)

Ota nyt sitten selvää näistä....kesällä lehdet kirjoitteli että viljaa on Suomessa varastoissa niin paljon ettei edes huono sato nostaisi viljojen hintoja juurikaan.
Joko ne ohravarastot onkin nyt tyhjät sekä viljelijöillä että teollisuudella?

Agronetissä jotkut myös kehuvat myyvänsä viljoja vain silloin kun hintapiikki vallitsee, no nyt kai he on viljojaan tarjoamassa myyntiin, vai odottelevatko vielä, jos nousisi vielä lisää?
Kai sitä pitäis alkaa myymään ettei jää mustapekka käteen..
Metsätalous / Vs: Kohta kaatuu...
: 27.08.21 - klo:12:22
Ja sitten niitä emoja👍.

Ei vaan jos emoja pitää niin hyvä olisi olla sitä tukkimetsää mistä saa rehua😉
Enpä tiiä. Elämä ilman eläimiä on aika mukavaa. Laidunnus aiheuttaa myös ongelmia. Ei oikein huvita etälaidunnus. Toki ens kaudella taitaa tulla sinänsä helpotusta et enää ei tarvii olla tiettyä ey määrää per ha vaan luomukotieläin tuen saa sille määrällä mikä niitä luomuelukoita on. Elukoita voisi siis olla vähempi et mahtuisivat laiduntamaan ĺähellä mut onko sit enää järkeä ottaa 24/7/365 töitä tai ainakin valvomista.. ::)
Maaseudun Tulevaisuus tänään:

Lihatilojen kannattavuus on kriisissä, varoittaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

"Perinteisesti suomalaista lihantuotantoa kannattelee kotimaisen kysynnän lisäksi kotimaisen rehun saatavuus ja kohtuullinen hintataso. MTK:n mukaan globaalit rehuraaka-ainemarkkinat ovat olleet kovassa turbulenssissa viime syksystä lähtien ja alkavan syksyn sato-odotukset ovat erittäin heikot."

Onko tuossa lihavoidussa kohdassa nähtävissä kotimaisen viljantuottajan valmiiksi syyllistämistä, että ovat nyt sitten romuttamassa eläintilojen kannattavuutta, jos edes kuvittelevat voivansa hyötyä kohoavista viljanhinnoista ? Että olisi kohtuullista myydä vuodentakaisilla hinnoilla edelleen. Että olisi kohtuutonta vastata houkutukseen myydä kahtasataa tarjoavalle viljakauppiaalle ?

Nähtävästi tuottajan omilla pelloilla tuotetut rehut kallistuvat kun viljan markkinahinnat  nousevat. Toki silloin jos on kakku syöty kahteen kertaan, on voinutkin olla tilanne parempi, eli lihatila on voinut hyötyä leipäviljan ja öljykasvien ja muiden erikoiskasvien viljelystä, ja samalla on pystytty ostamaan edullista kotimaista ohraa jauholakeilta. Suhteellinen tappio onkin kaksinverroin suurempi, kun ja jos eläintilan ostorehun hinta nousee ja myyntiin ajateltu rypsisato jääkin ajateltuja heikommaksi ?

-SS-

Silloin joskus muinoin, kun ei luomussa vielä oltu niin kyllä me ainakin yritettiin aina vain tuottaa rehuviljaa omaan käyttöön. Ei kaikki aina riittäneetkään vaan lisääkin oli ostettava. Kyllä se oli varmempaa jos oman sadon sai riittämään niin tiesi ainakin millaista tavara oli laadullisesti. Johtuko sitten tästä, että joutui kannattavuutta lähteä etsimään luomuviljelystä kun ei ymmärretty viljellä itse vain leipä/elintarvike viljaa ja ostaa rehuviljat. Eiköhän se olisi kaikille parempi jos viljan hinta alkaisi aina kakkosella ja esim. Sen sianlihan hinta samaten  ;)
Metsätalous / Vs: Kohta kaatuu...
: 26.08.21 - klo:17:43
Raivaa pelloksi.  ;D
Ei kannata, ala joku 1,5ha ja siitäkin osa melko karua.

Täällä on jo lähestulkoon kaikki omassa omistuksessa olevat alat raivattu pelloksi. Ja pelkästä pusikosta jos joutuu maksamaan useamman tonnin hehtaarilta niin ei paljon kannata raivaus.

Mutta jos tuohon saisi jonkun erityistukikohteen kun alueen läpi virtaa tuollainen ojapahanen....
Metsätalous / Vs: Kohta kaatuu...
: 26.08.21 - klo:11:57
Tottahan toki sitä pitää metsää säännöllisin väliajoin myydä ,että on varaa sikoja pitää.

Itse ymmärsin luopua  noista ajoissa,joten sitä metsääkin on vielä myymättä. 8)

Onneksi ei itse tarvitse sen vuoksi myydä.  8)
Osaan sikojen pidon lopettaa kyllä aiemmin. Meillä metsää niin vähän, että jos meidän siat "söis puuta" niin homma oli loppunut jo aikoja sitten.

Oli vaan jo niin vanhaa kuusikkoa, että pakko luopua..
Niin kyllähän sitä voi muillekin töitä tehdä jos aikaa tosiaan jää ylimäärästä se 10kk vuodessa mutta sitä työtä ei pitäisi ainaakan tarvita tehdä siksi että saa ne vekseli vehkeet maksettua.
Kyllä minäkin mielellään teen muillekkin hommia ja auttelen mutta sen ei sitten tarvitsekaan olla muutakuin harrastus tarkoitan siis ettei tartte väkisin tehdä ja miettiä mistä niitä hommia taas löytyy.

Toi merkonomi matematiikka on ihan utopiaa mulle. Mikä ihmeen omanpääoman korko kuka sulle maksaa sun omistamista laitteista tai pelloista? Tuota laskenta tapaa kun harrastaa niin joka ikinen vehje mitä tontilla on on tappiota mutta kun olet hankkinut omalla rahalla vaikka nyt sen vanhan puimurin joka maksaa 10000 ja puit sillä 100ha mutta rahtipuijan hinta olisi 100e/ha niin oma puimuri on käytännössä maksettu heti kun se 100ha on ite puiden täynnä. Sen jälkeen ei ole kuin pienet kulut maksettavana ja voit laskea kuinka paljon se puimuri tienaa sulle versus urakointi kulu. Ihan sama tulee tietyssä määrässä myytävää viljaa vastaan kun laskee oman ajoneuvoyhdistelmän kuluja versus liikennöijiin.

Mä vaan ajattelen varmaan takapajusesti tai sitte mun patterit on laskimessa vääränlaiset  ;D

Tuossa tekstissäsi on aika olennainen juttu miksi en ole ikinä ymmärtänyt urakoitsijan käyttämistä. Onhan se helppoa mutta teetättää nyt urakoitsijalla sellaista työtä 100e/h tai ha jonka työnarvo ei välttämättä ole tuota 100e edes.
Metsätalous / Kohta kaatuu...
: 26.08.21 - klo:05:56
Nimittäin tän talon viimeinen mettä. Sen jälkeen saakin sitten seuraavia päätehakkuita tehdä joku muu (jos ei vihreät kiellä koko toimintaa)

Hieman on haikeat fiilikset. Tullut tuota pidettynä "pankkina" mut katsellut jo useamman vuoden kun se on "alkanut vain näyttämään siltä" et aika luopua. Yhteen nurkkaan naapurin mettästä hyppäsi kirjanpainajainen ja alkoihan niitä runkoja kaatumaan omia aikojaankin kun metsä vierestä kaatu.

Pidettiin tosiaan sellaisena vararahastona ja "sahatavara" varastona. Kai se on opittava vaan tästä lähin , että kaupasta on haettava puutavara.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 26.08.21 - klo:05:47
25mm tähän mennessä. Ei pitäisi aiheuttaa ongelmia. Kuitenkin poutaantuvaa perjantai-aamun jälkeen.
Sais kyllä alkaakin poutaantumaan mikäli vielä tänä syksynä mielii pellolla jotakin tehdä.. >:(
Sivuja: 1 ... 125 126 [127] 128 129 ... 344