Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa  (Luettu 12372 kertaa)

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Mitä amerikan pekoniin tulee niin homma on niin, että HK:lla on puolassa "laitteisto" jolla tuo pekoni valmistetaan. Siitä voidaan olla montaa mieltä onko järkevää kuskata tavaraa ees taas, mut niin se vaan menee. Suomessa ei tätä laitteistoa ole ja sen vuoksi pekonit käy puolassa kääntymässä.

Mitä naudanlihan vientiin ruotsiin tulee niin olisiko sama ongelma kun porsaiden ja sikojen vienti ruotsiin, että ruotsalainen lainsäädäntö on tiukempi (vaaditaan vapaa porsitusta) niin eivät saa tuoda porsaita suomesta.

Tää on ihan yleis eurooppalainen ilmiö. Keski-euroopassa hommaa tehdään niin että Tanskassa porsitetaan, porsaat siiretää Saksaan kasvamaan. Sieltä ne siiretään entisen itä-saksaan alueelle teurastettavaksi, josta ne viedään Puolaan paloteltavaksi ja pakattavaksi. Sitten ne tuodaan maailmalle myytäväksi just näinä privat label merkkeinä.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

c.c.less

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1052
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
jotenkin ei käy järkeen että potsi viedään puolaan. Leikataan siellä siivuiksi ja myydään Suomessa amerikan pekonina. Sitten tehdään xtra pekonia samassa laitoksessa. Ero ainoastaan on pakkauksen värissä ja lihan alkuperämaa merkinnöissä. Amerikan pekonissa lukee että "valmistettu Suomalaisesta lihasta puolassa." Xtra pekonissa lukee "valmistusmaa Puola".

Kaipa tällä testataan sitä, että paljonko enemmän kuluttujat ovat valmiita maksamaan saadakseen kotimaisen tuotteen "ulkomaalaisen sijasta"

mutta eikö silloin pitäisi tehdä amerikan pekonia myös Suomessa ja testata onko kuluttaja valmis maksamaan omasta työstään vaatimaa hintaa?

Harva kuluttaja viitsii lukea sitä pienellä präntättyä. Amerikan pekoni mielletään täysin kotimaiseksi, ja sen hinta on jo nyt jotain 40-50% korkeampi kuin tuon Xtran ja 100% korkeampi kuin Lidlin natsisikapekoni

Eikö tuon pitäisi ilmetä jo nimestä, ettei ole kotimainen, amerikan pekoni.  :'(
Toisaalta, on venäläinen metvursti valmistettu sitten Suomessa. :-X
Kylmät väreet vavisuttivat kehoani, kun Venäläinen metwursti-nimisen tuotteen hintalapussa luki: Kotimainen metwursti.
Jotain tapahtui, emmekä ole varmoja mitä.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle?  ???

-Joomies-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1131
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle?  ???
Veikkauksia jatkosta:
- Kaivon lihalle ruhoja jatkossa Kauhajoelta ja Nurmosta
- Kaivon lihalle tehostamispaineita
- Atria haluaa Paimiosta toisen puolen ja keskittää nautateurastuksen Kauhajoelle ja sikateurastuksen Nurmoon.
Se mikä ei tapa, se vituttaa

c.c.less

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1052
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle?  ???

Eikö se sama Kaivon liha omista sen toisen puolikkaan teurastamosta? http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=1980
Jotain tapahtui, emmekä ole varmoja mitä.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle?  ???

Eikö se sama Kaivon liha omista sen toisen puolikkaan teurastamosta? http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=1980

Tuo olikin päässyt ohi, entistä mielenkiintoisempi kuvio. 2 kilpailijaa omistavat ainoan kunnollisen kokoisen (maksimikapasittetti nykyisellään melkein 50 000 nautaa vuodessa) teurastamon satojen kilometrien säteellä 50/50 osuuksilla.

Viimeksi muokattu: 10.06.16 - klo:12:23 kirjoittanut antti-x

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle?  ???

Eikö se sama Kaivon liha omista sen toisen puolikkaan teurastamosta? http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=1980

Tuo olikin päässyt ohi, entistä mielenkiintoisempi kuvio. 2 kilpailijaa omistavat ainoan kunnollisen kokoisen (maksimikapasittetti nykyisellään melkein 50 000 nautaa vuodessa) teurastamon satojen kilometrien säteellä 50/50 osuuksilla.

Honkajoki on 50/50 omistuksessa ja tuottaa joka vuosi voittoa miljoonatolkulla. Elikko on kannattavampaa ottaa raatona kuin elävänä
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle?  ???

Eikö se sama Kaivon liha omista sen toisen puolikkaan teurastamosta? http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=1980

Tuo olikin päässyt ohi, entistä mielenkiintoisempi kuvio. 2 kilpailijaa omistavat ainoan kunnollisen kokoisen (maksimikapasittetti nykyisellään melkein 50 000 nautaa vuodessa) teurastamon satojen kilometrien säteellä 50/50 osuuksilla.

Honkajoki on 50/50 omistuksessa ja tuottaa joka vuosi voittoa miljoonatolkulla. Elikko on kannattavampaa ottaa raatona kuin elävänä

Joo.... Tää Honkajoki homma on mielenkiintoinen rahan siirto tuottajilta pörssiyhtiöille mitkä tuottajat suurimaksi omistaa. Raadosta laskutetaan yli 100€/kpl. Viljo lanta maksaa jonkun 300-400€/tonni 
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

c.c.less

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1052
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle?  ???
Veikkauksia jatkosta:
- Kaivon lihalle ruhoja jatkossa Kauhajoelta ja Nurmosta
- Kaivon lihalle tehostamispaineita
- Atria haluaa Paimiosta toisen puolen ja keskittää nautateurastuksen Kauhajoelle ja sikateurastuksen Nurmoon.

Toivottavasti jostain saadaan Turkuun riittävästi kotimaista naudanlihaa . http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/258777-tata-et-tiennyt-hampurilaisten-vahasta-suomalaisuudesta
Jotain tapahtui, emmekä ole varmoja mitä.

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Ei oo kantturaa grilliin... mamu tekis kebabbia vaikkei halalia olekaan.

http://yle.fi/uutiset/naudan_jauhelihasta_pulaa__kysynta_kasvanut_akillisesti/8995736

Viimeksi muokattu: 01.07.16 - klo:07:49 kirjoittanut kantola

Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

navettapiika

  • Vieras
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Ei oo kantturaa grilliin... mamu tekis kebabbia vaikkei halalia olekaan.

http://yle.fi/uutiset/naudan_jauhelihasta_pulaa__kysynta_kasvanut_akillisesti/8995736
Ihmekkös se kanttura niin äkkiä lähti...

Koeman

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 196
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Ei oo kantturaa grilliin... mamu tekis kebabbia vaikkei halalia olekaan.

http://yle.fi/uutiset/naudan_jauhelihasta_pulaa__kysynta_kasvanut_akillisesti/8995736

Aika outoa, kun luken tilastojen mukaan koko alkuvuoden on jauhelihan raaka-ainette eli lypsylehmiä on teurastettu reilusti yli normaalin uudistustarpeen. Olisko Hk vain tehnyt liian suuret toimitussopimukset.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
On aikoihin eletty kun on "outoa" kun liha menee kaupaksi.

Eikös vokeissa tehdä hyvää ja ravitsevaa ruokaa naudasta niille yli 30 tuhannelle raavaalle miehelle, vaikka esim kouluissa ei ole varaa nautaa syöttää enää, pakkohan senkin on jossain näkyä.

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.

Last Man Standing

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2768
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Teurastamoissa oli käsittääkseni markka-aikoinakin hyvät liksat