Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 75 76 [77] 78 79 80

Viestit - JIIWEE

)

[/quote]

***Itsellä ei ole kokemusta valtakunnallisista osuuskunnista kuin Faba Jalostuksesta. Sen edustajistossa istumme sulassa sovussa jäsenet ympäri maata.


I
[/quote] Istutaan sovussa juu vaikka jalostuksen tila suomessa kriittinen.
Meillä alkaa kohta robottimerkin valinta ja haluaisin tiedustella onko se tosi juttu että joku itäsuomalainen oli lypsänyt vuoden Galaxyllä ja vaihtanut sitten merkkiä? Vai onko tää taas niitä myyntimiesten juttuja?  Ja onko niitä tiloja olemassa missä on siirrytty takaisin käsinlypsyyn?
Jollet usko myyntimiehiä soita kyseisille tiloille ja kysy kuis on asian laita
 Vois jokainen  laittaa tänne Agronettiin viime vuoden tilityshinnat niin sit vois jokainen itse laskea onko oma meijeri tilittänyt hyvää hintaa.
 Kivipekka  ainoa täysin moitteettomasti toiminut kotimainen kone.  Eniten risoo pellonpajan viritelmät mm paskakone kalustteet ruokintalaite täyttöpöytä...
meidän talossa on just toisinpäin että työlaitteet on kokoa 160-200hv mutta niitä käytetään 120hv koneella   ;)

Sama täällä. :)
Meidän 3 rattorin nykyhinnalla ei saisi tänä päivänä edes yhtä uutta 100 heppaista  ;D

Jos kaikki 5 traktoriamme ja kaivurin pistäs vaihtoon saattas irrota yks uusi traktori. Mut saa ne rehut tehtyä vanhoilla FORDeillakin.
Vesipatteri systeemiin ei kannata laittaa maalämpöä mutta jos hallissa ja tuvassa lattialämmitys vesisysteemillä silloin voi pelata muutaman vuoden ettei tarvitse kompuroita uusia.
Juuri tuo kestävyys on heikko maalämpö systeemissä .
Ei ole vielä tullut vastaan maalämpösysteemiä joka olisi toiminut 30 vuotta ilman suurta remonttia.
Vesipatteri järjestelmässä lämpö on liian korkea ja se huonontaa hyötysuhdetta ja pitää kompurat liian kuumina ei kestä kauaa kun saa laittaa uudet kompurat ym sälää ja se maksaa.
Sopii ainoastaan lattialämmitykseen tämä on nyrkkisääntö joka kannattaa suunnitelussa ottaa huomioon.
naapurilla meni yli 20 v ennenkuin pumppu meni vaihtoon...
Perinnebiotooppi ja metsälaitumet.
Entäs sit? Ei meidän perinnebiotopilla ole ainakan kieltoa ettei sais sähköpaimenta käyttä.
 
Olisiko teillä Sirviön metallin niskatuet? Alla kuva.

http://www.sirvion-metalli.fi/images/tuotteet/parsin3.

En löytänyt Pellonpajan sivuilta heidän niskapuomiparttaan. Onko kellään kuvia?

Monet ovat sanoneet, ettei ketjusta ole laitumella haittaa. Meillä lehmät jaloittelevat joskus metsälaitumella piikkilanka-aidassa, joten vähän jännittää ajatus narusta kaulassa.
Pura nyt ne piikkilankasysteemit. Niitä ei tarvitse kun laitta kunnon paimenen ja MAADOITTAA sen kunnolla.
Sarvet sen takia, että ne ovat hienot. Kiva katsella, millaiset sarvet kellekin kehittyy. sairasta, eikö. ;-) Sarvesta saa kiinni, jos tulee tarve ottaa. Meillä on yksi perkuleen nutipää ja siitä ei saa mitään otetta kun ei saa päätä paikallaan pidettyä edes sen aikaa, että saisi päitset piähän. Sarvilehmää kun pitää isäntä ja renki sarvesta kiinni niin siinähän seisoo. Kerran on vieras lehmä sarvennut kylkeen. Ei nuo toisian niin paljoa sarvea, että siitä olisi hengenmenotilanteita syntynyt. *kopkop* Jokainen tehköön tavannaan, niin pitkään kun maito tule tissistä eikä sarvesta niin sama se. Voihan se olla, että joskus tullaan nupouttamaankin. Varmaan sitten, kun rysselin herrat näkevät jossain oikean lehmän ja säikähtävät sarvia ja kieltävät ne koko valtakunnassaan.

JIIWEE tuossa puheli, että ovat yksinkertaiset ja halvat. Minä olen saanut sellaisen käsityksen, että Pellonpajalla niskatukiparsi olisi halvempi kuin niskapuomi, johtuen kait siitä, että jälkimmäinen on nyt muodissa. KOrjatkaa, jos jollain on uudempaa tietoa.


Sarvet minutaksin ihan nätit.


Päästä saa kiinni jos tarve otta kiinni . Sarvet vaan tiellä kiinniottaessa ja sarvet todellakin hengenvaaralliset.  Hyvä riimu sellanen että lehmää ohjataan turvan päältä ei alta eikä sarvista kosks silloin miestä viedään eikä lehmää...

Itse en pajalta mitään enään ostais mut pellonpajan kanukkiparsia jopa kehuttu.  Pajan riippuva parrenerotin siitä hyvä kun saa pedit lehmille mikä kyllä suositeltavaa . Hinnoista en tiedä yhtään mut luulis olevan halvempi kun turha rauta karsittu pois.
Onko nää nyt niinsanotut kanukkiparret? Tää kanukkiasiahan on uskonto, sitä ei sovi arvostella. Koska yhä useammat karjankasvattajat ovat päätyneet kanukkiuskontoyhdistyksen faneiksi, on jo moni osallistunut vuotuiselle pyhiinvaellusmatkalle ja nähnyt 30-200 lehmän kanukkimallisia parsinavetoita. Ne edustavat ainoaa oikeaa rakennustapaa ja ihme jos ei suomessa joku ala kohta muuttaa pihattoaan tällaiseksi.
Kun noista sanoista jättää *****ilun ja kateuden pois ei jää kun suu auki ;D
Uutta 30 lypsävän parsipalatsia ryhdyttäneen rakentaman keväällä. Kustannusarviossa on suunniteltu parret niskatukiparsiksi, eli sellaisiksi, joissa menee niskan päällä se sellainen kaariputki. Tässä kuva
http://www.pellon.com/Suomeksi/Karjatalous/Kalusteet/Parsinavetta/Niskatukiparsi/Yleista

Monet ovat silti kehuneet niskapuomipartta, jossa siis menee vaakaputki (tai yleensä pari) lehmän niskan päällä. Miten tällainen parsi sopisi sarvelliselle lehmälle, kun meilläkin nuo sarvellisia ovat ja sellaisina pysyvät? Mansikki kun saa sarven kytkyeputken ja vesiutken väliin ja ravistaa/reuhtaisee/kääntää/vääntää niin naps ja joko sarvi tai putki on das paskana. Onko kellään kokemuksia sarvilehmistä ja niskaputkesta?

Entä, kun niskaputkiparsiin saanee sen sellainen toiminnon, että kammesta käännettäessä koko parsirivin lehmät vapautuvat, kun niiden kytkyenaru putoaa pidikkeestään... Siinä ne nyt käpyttelevät ulkona puolimetrinen siima kaulassa. Onko kellään tullut näistä johtuvia vaaratilanteita eteen, esim. lehmä yhtyneenä pajupensaikkoon?

Muitakin kokemuksia niskapuomiparresta (ja toki niskatuestakin) saa kertoa, tosin nämä perus avaruus-yksinkertaisuus-uutuus-muodikkuus-jutut on jo kuultu.


Miksi niskatukiparret? Eivät oikein tahdo sit lopulta olla hyvät vaikka niissä säätömahollisuus mut kun säätäminen lopulta lian hankalaa. En tiedä tilaa missä parsia aktiivisesti lopulta säädeltäisiin. Vain ääritapauksissa niitä säädellään.
 
 Kanukkiparret suunniteltu lehmien hyvinvoinnin ehdoilla. Ovat myös yksinkertaiset ja halvat.

 Mut osta nyt hyvä  n kaasukolvi ja ala nupouttaan vasikkasi. En tiedä ketään kuka olis ollut tyytymätön nuopoutuksen tuomiin etuihin
Sakasssa räjähti maanviljeliän omistamalla biolaasulaitoksella viikko sit oikein kunnolla.  4000 mottia paskaa lens muutaman sadan  metrin säteelle . Kukaan ei  onneksi kuollutmutta taloudelliset vahingot 3 miljoonan euron luokkaa. Laitos oli jonkinmoinen proto jos oikein ymmärsin
Täsmäruokintaa koska eläimen pitää jatkuvasti  syödä niin paljon kun haluaa lihoamatta niin löytyy syöntikykyä kun aikoinaan poikii. Onko appetta vai mitä kasasta löytyy?
Minä en tiedä rehunteosta mitään mutta eikö kukaan enään käytä silppuria.Meinaan näillä p,öljyn hinnoilla jos ajosilppurilla vaatii niiton,karhotuksen ja kovan traktori ketjun.Pyöröpaalaus vaatii niiton ja ehkä käärinnän jos ei yhdistelmäkone.Kertokaa puhunko ihan skeidaa vai onko silppurit liian hitaita? ???
  Ei kukaan vastaa,vattuilkaa edes.

silppurilla ei voi tehdä esikuivattua..
??

 Tarkkusilppurilla tehty esi ja vesikuivatta rehua vuodesta 95. On se mukavaa kun rehut silossa navetan lähettyvillä ja rehu tasalaatuista ja ei linnut myyrät pikkupojat ole paaleja särkenyt...

 Paaleja teetetty muutamana vuonna mut ei oikein onnistunut kun ritiläpalkit heti tukossa kun pidempaa silppua.. Nyt kun apevaunu taas niitä tehty jonkinverran pallukoita. Paalaminen hiukan kun kusis housuihinsa . Paaleja ympäri kyliä ja liukkailla kelieillä vitutus nousee kun mäet ja mutkta hiekotettava että saa pallurat kotiinkuljetettua. Jos ei liukkasta uppoaa akseleita myöten kuraan paaleja hakiessa.

 Mc Halesta vain hyviä kokemuksia. Se on paalainten Rols Royce. Claaasit Kronet Nyykkärit ainakin ihan leluja ja paalit ihan eri kaliperia McHalella. Welgeri kai hyviä paaleja tekee mut laakereita saa lain usein vaihdella.
 

 
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Kingcab
: 18.12.07 - klo:19:22
ittellä oli 99-vuosmalli kingcappi. kyllähä sillä tuli ajettuu pitkät pätkät. Vaihtoin sitte l-200:see mitsuu.. ei ois pitäny vaihtaa.

ruostuuko nuo jostain tietystä paikasta? Irtosiko kytkin levyn keskiö?Sähkövikoja?
Meidän L 200 sessa ollut yks tyyppivika mut sitäkin kiusallisempi. Moottori poksahtanut 3 kertaa mut onhan autolla  jo kohta  100 000 km ajettu...
Sivuja: 1 ... 75 76 [77] 78 79 80