Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Puolitiiviste  (Luettu 11891 kertaa)

Peurajussi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3270
Vs: Puolitiiviste
mistä lienee johtuukaan että täällä suunnalla on useimmat vaihtaneet s-r:n joko raisioon tai kinnuseen? Yksikin maidontuottaja kertoi dynamon tuottajamyymälässä että oli ostanut 12tn oivaa ja saanut siilollisen aikana hoitaa 5 asetoni-lehmää oikeen elukkalääkärin kanssa. Aiemmin amino-maituri syöttäessä ei ollut asetonia ollut viiteen vuoteen ???

Vastaavia juttuja olen kuullut minäkin, myös tuosta juoksutusmahaongelmasta mikä meillä oli. Liian vähän näistä puhutaan julkisesti, isännät ja emännät vaikenee mutta rehufirman edustajat ne vasta satusetiä on..  ::)
Someone´s  gotta be prick and tell true things aloud

Jos nainen on kaunis alasti, on hän sitä myös vaatteet päällä

Smeagol

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 24
Vs: Puolitiiviste
Miten paljon enemmän kannattaa maksaa lypsylehmän pötsitehosterehusta "tavalliseen" puolitiivisteeseen verrattuna? 20€/tn, 70€/tn...?Mitä ajattelette SR:n mainoksesta: yli 200€ enemmän katetta lehmä/vuosi. Muuta ei taida olla, kuin Suomen Rehun tutkimukset.... Rehujen pitoisuudet samaa luokkaa.



mun mielestä se on turhaa koko tehoste!!

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9828
Vs: Puolitiiviste
on tuo s-r kyllä melko kuraa. En jaksa ymmärtää miten se myy niin paljon. Itsellä syötössä nyt kinnusen tähti 133proppi, mutta raisiotakin on paljon meidän lehmien suusta alas mennyt. Eri tehtaiden tuotteita käyttäneenä en voi suositella muille kuin kinnusta ja raisiota. Niin ja kivennäisissä melicaa
niistä saa agriboonusta ;)

 Itsellä ollut Raision 28 joskus, nykyään S-R 135. Ei  kyllä ole Raisiolaista ikävä tullut vaikka en agribonusta saakkaan.

Onko kukaan käyttänyt A-rehun puolitiivistettä? Hinnallisesti yrittää kyllä kilpailla, mutta millaisia tuotos- ym.vaikutuksia olette huomanneet?

Viimeksi muokattu: 17.02.09 - klo:18:53 kirjoittanut lypsyukko

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9828
Vs: Puolitiiviste
135:lla ja kotoisella viljalla lehmät lypsää asiallisesti.

mää oon satarosenttisesti samaa mieltä ;D

lavali

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1777
Vs: Puolitiiviste
on tuo s-r kyllä melko kuraa. En jaksa ymmärtää miten se myy niin paljon. Itsellä syötössä nyt kinnusen tähti 133proppi, mutta raisiotakin on paljon meidän lehmien suusta alas mennyt. Eri tehtaiden tuotteita käyttäneenä en voi suositella muille kuin kinnusta ja raisiota. Niin ja kivennäisissä melicaa
niistä saa agriboonusta ;)

jooo a-rehuista ei puhu kukaan mitää? ittellä ainaki kivennäiset on toiminu moitteeta. vituttaa vaan ku joka tuate on pakattu samanlaisiin säkkeihi










 Itsellä ollut Raision 28 joskus, nykyään S-R 135. Ei  kyllä ole Raisiolaista ikävä tullut vaikka en agribonusta saakkaan.

Onko kukaan käyttänyt A-rehun puolitiivistettä? Hinnallisesti yrittää kyllä kilpailla, mutta millaisia tuotos- ym.vaikutuksia olette huomanneet?

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Puolitiiviste
mistä lienee johtuukaan että täällä suunnalla on useimmat vaihtaneet s-r:n joko raisioon tai kinnuseen? Yksikin maidontuottaja kertoi dynamon tuottajamyymälässä että oli ostanut 12tn oivaa ja saanut siilollisen aikana hoitaa 5 asetoni-lehmää oikeen elukkalääkärin kanssa. Aiemmin amino-maituri syöttäessä ei ollut asetonia ollut viiteen vuoteen ???

Heh :D Turha panna ostorehujen piikkiin jotain poikimahalvauksia tai asetonitautia. Säilörehu ratkaisee oikeastaan kaiken, sen riittävä täydennys on a ja o. Onnistuu kaikkien firmojen rehuilla, koskapa onnistuu aperuokinnassakin. Ilman 125/135 acetonadryacetomellivirityksiä. Ummessaoleville hyvin vähän säilörehua, viljaa ja sitä valittua tiivistettä hiukan koko ajan ja mahat täyteen olkea tms kuitua, jossa kalsiumia on niukasti.

Ja mitä tulee niihin laivasta ajettuihin rypsieriin...samasta raaka-aineesta ne tehdään puolitiivisteet ja täysrehutkin. Taitaa pari-kolme firmaa ajaa sieltä samasta laivasta Rahjasta rypsiä, Raisiokin Ylivieskaan ;D
Meille rypsi on toistaiseksi tullut SR-Agrimarketin kautta puhtaasti hinnan takia. Eikä moveren autot jaa, tilaus-rahti hoitaa.
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: Puolitiiviste
mistä lienee johtuukaan että täällä suunnalla on useimmat vaihtaneet s-r:n joko raisioon tai kinnuseen? Yksikin maidontuottaja kertoi dynamon tuottajamyymälässä että oli ostanut 12tn oivaa ja saanut siilollisen aikana hoitaa 5 asetoni-lehmää oikeen elukkalääkärin kanssa. Aiemmin amino-maituri syöttäessä ei ollut asetonia ollut viiteen vuoteen ???

Vastaavia juttuja olen kuullut minäkin, myös tuosta juoksutusmahaongelmasta mikä meillä oli. Liian vähän näistä puhutaan julkisesti, isännät ja emännät vaikenee mutta rehufirman edustajat ne vasta satusetiä on..  ::)

s-r myyjän jutut ne vasta satuja onkin >:( kuinka ihmeessä kuollut hiiva voi olla tehokkaampi kuin elävä en ymmärrä ???
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

apemies

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1699
Vs: Puolitiiviste


s-r myyjän jutut ne vasta satuja onkin >:( kuinka ihmeessä kuollut hiiva voi olla tehokkaampi kuin elävä en ymmärrä ???

***Nyt menee täysin arvauksen puolelle, mutta voisko ero toimintanopeudessa. Kuollut hiiva saattais vaikuttaa pitkäkestoisemmin

Herra Heinamaki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4632
Vs: Puolitiiviste
Kun viime vuonna käyttiin X-rehua, niin oli monta halvausta ja asetonitautitapausta. Tänä vuonna Y-rehulla on käynyt sitten toisella tapaa. Jne.

Joskus tietysti rehuvalinta on voinut olla syynä muutokseen, mutta väittäisin, että useimmiten ei. Tilamittakaavassa luotettavan vertailun tekeminen on vaikeaa. Liikaa muita muuttuvia tekijöitä eri vuosien välillä: muiden rehujen koostumus, lehmien poikimistilanne, lehmien poistojen vaikutus ja lisäksi kaikki ympäristötekijät ja listaa jatkuu...

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: Puolitiiviste
Kun viime vuonna käyttiin X-rehua, niin oli monta halvausta ja asetonitautitapausta. Tänä vuonna Y-rehulla on käynyt sitten toisella tapaa. Jne.

Joskus tietysti rehuvalinta on voinut olla syynä muutokseen, mutta väittäisin, että useimmiten ei. Tilamittakaavassa luotettavan vertailun tekeminen on vaikeaa. Liikaa muita muuttuvia tekijöitä eri vuosien välillä: muiden rehujen koostumus, lehmien poikimistilanne, lehmien poistojen vaikutus ja lisäksi kaikki ympäristötekijät ja listaa jatkuu...

Näin. Siks pakkaa aina naurattaan nämä rehun paremmuusväittelyt. Omissa rehuissahan ei ole mitään vikaa ;D
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

Peurajussi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3270
Vs: Puolitiiviste
Kun viime vuonna käyttiin X-rehua, niin oli monta halvausta ja asetonitautitapausta. Tänä vuonna Y-rehulla on käynyt sitten toisella tapaa. Jne.

Joskus tietysti rehuvalinta on voinut olla syynä muutokseen, mutta väittäisin, että useimmiten ei. Tilamittakaavassa luotettavan vertailun tekeminen on vaikeaa. Liikaa muita muuttuvia tekijöitä eri vuosien välillä: muiden rehujen koostumus, lehmien poikimistilanne, lehmien poistojen vaikutus ja lisäksi kaikki ympäristötekijät ja listaa jatkuu...

Näin. Siks pakkaa aina naurattaan nämä rehun paremmuusväittelyt. Omissa rehuissahan ei ole mitään vikaa ;D

Rehun maittavuus on kuitenkin yksi merkittävä tekijä. Paremmasta rehusta ei kannata maksaa, jos ei mene kurkusta alas.
Someone´s  gotta be prick and tell true things aloud

Jos nainen on kaunis alasti, on hän sitä myös vaatteet päällä

realisti

  • Vieras
Vs: Puolitiiviste
no onhan se vertailu hankalaa, mutta tiedän laatusäilörehuntekijöitä jotka ovat useamman vuoden ajan tehnyt havaintoja eri rehuista, ja ei se voi olla vain sattumaa että vastaavan tasoisella säilörehulla ruokkiessa muutoin reseptin pysyessä samana on rehumerkillä x nelinkertainen määrä ongelmia verratessa merkkiin y. Vai olenko itse täysin hakoteillä?  ???. En usko että aivan on ollut ruokkijasta kiinni että raision rehun aikaan ei meillä tunnettu asetoni-tautia eikä juoksutusmaha vaivoja, mutta s-r:ään siirryttäessä tuli todella runsaasti em.ongelmia. Toista vuotta s-r:n kanssa taisteltiin jonka jälkeen muuttui kinnuseen ja kas: ei ongelmia ;D

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9828
Vs: Puolitiiviste
no onhan se vertailu hankalaa, mutta tiedän laatusäilörehuntekijöitä jotka ovat useamman vuoden ajan tehnyt havaintoja eri rehuista, ja ei se voi olla vain sattumaa että vastaavan tasoisella säilörehulla ruokkiessa muutoin reseptin pysyessä samana on rehumerkillä x nelinkertainen määrä ongelmia verratessa merkkiin y. Vai olenko itse täysin hakoteillä?  ???. En usko että aivan on ollut ruokkijasta kiinni että raision rehun aikaan ei meillä tunnettu asetoni-tautia eikä juoksutusmaha vaivoja, mutta s-r:ään siirryttäessä tuli todella runsaasti em.ongelmia. Toista vuotta s-r:n kanssa taisteltiin jonka jälkeen muuttui kinnuseen ja kas: ei ongelmia ;D

Valmistajilla monenlaisia tuotteita samassa "gategoriassakin", pitäis osata verrata samanlaisia tuotteita keskenään, jos kerran vertailee. Itsellä taas kokemukset S-R:n rehustus aikakaudelta paljon positiivisempia (tuotos + ruokintaperäisten vaivojen täydellinen häviäminen) kuin Raisiolaisen aikakaudella..... Vaikka ei ostorehuista johtuisikaan , vaikea ajatella paluuta Raisiolaisiin... Hyviä varmasti kumpikin :-\ 

Herra Heinamaki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4632
Vs: Puolitiiviste
Rehun maittavuus on kuitenkin yksi merkittävä tekijä. Paremmasta rehusta ei kannata maksaa, jos ei mene kurkusta alas.

Tuo on totta.  Maittavuus tulee esiin erityisesti ei-aperuokinnassa, vaikka sekin voi epäsuorasti olla seurausta muista rehuista. Ainakin ilmiön voi havaita omin silmin, kun rehuja jää syömättä.

Gilbert

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2
Vs: Puolitiiviste
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.