Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 194 195 [196] 197 198 ... 344

Viestit - ja101

Antakaa palautetta kaikista puutteista joita huomaatte. Soitin tukipalveluun ja sieltä sanottiin, että kovasti toivovat käyttäjäpalautetta
Joo varmasti. Aika ei vain riitä, eikä aina jaksa.

Käsittääkseni kyseistä ohjelmaa on ollut vuljelijöitäki  kehittämässä. Herääkin kysymys millaisia viljelijöitä, kun jotenkin oma logiikka ei taivu tuohon kyseisen ohjelman ajatusmaailmaan. Tuo vaan ei ole jotenkin yhtään lookinen. Ei kyllä ole webwisukaan, mutta sen kanssa nyt on jotenkin oppinut räpiköimään vuosien varrella..
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.07.19 - klo:16:11
Missähän päin näitä kerrottuja sademääriä on tullut? Näitä "meilläpäin" nimisiä paikkakuntia kun tuntuu niin paljon olevan. Tietysti on niin, että aika moni tuntee ja tietää toisensa nimimerkit, mutta harvemmin vieraileville ei ko. kommentit sitten paljoa kerro.
Mä joskus aikoinani ehdotin et jokainen laittais johkuu tonne profiilin kohtaan sen paikkakunnan.. ei saanut kannatusta. Nyt sitten joutuu kysymään, arvaamaan tai muistelemaan, että mistä suunnasta kukakin on..
Kato tulee olemaan tänä vuonna kovempi kuin viime vuonna, viljat kuivahtaneet pystyyn eikä tähkät/kasvustot olleet lähellekään samassa kunnossa kuin viime vuonna.

Vaikka helle loppuikin 8 päivän putkeen, ja tuhoa teki, vielä on aikaa viljan kypsyä mutta kuivuus vienyt terän viljoista. Heinäkuun sateet oli 12mm, viime vuonna "kuivuudessa ja kuumuudessa" 10.5mm. Kesäkuussa syntyi se ero, miksi kasvustot niin kurjia, viime vuonna satoi 64mm Juhannuksen tienoilla vaikka sekin oli aivan liian vähän tarpeeseen nähden, tänä vuonna kesäkuun sateet 34mm.  Pohjamaat kuivia ja toukokuu optimaalinen sopivine sateineen. Viljat kasvatti pintajuuret toisin kuin viime kevätkesän kuivuudessa eikä ollut mitään mahdollisuuksia kuivuutta vastaan.

Tänään hukkiskierrosta "kuivan kesän mailla", ja kyllähän meinas kyrsästä. Ajatus että hikevimmiltä ts. turvemultamailta tulisi vielä se 5tn/ha mutta ei tule, ei voi tulla. Taitaa olla ettei edes yhdelläkään lohkolla ylitetä tuota "perussadon" määritettä, puhumattakaan keskiarvoista.
 Otetaan mitä annetaan, tänä vuonna vielä vähemmän kuin viime vuonna, joka oli huonoin ainakin  -87 vuoden jälkeen, ellei sadot jopa heikompia kuin silloin. Ainoastaan hybridirukiit näyttää vieläkin elinvoimaisilta, mutta senhän paikkaa suhteessa muihin huonoihin viljan hintoihin vielä heikompi hinta :/

Siinä on aika paljon asiaa, vaikka eihän se noin voi olla kun sitä ei missään toitoteta tai täälläkin osa porukasta mainostanut kuinka loistava sato tulee. Ymmärrän kyllä, samassa veneessä ollaan, vaikka kaiketi eripuolilla suomea. Viime vuosi oli huippuvuosi ja se siitä. Tämän vuoden kruunaa se, että kohta alkaa satamaan ja sade ei lopu ennen joulua...
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 28.07.19 - klo:19:04
Sanoisin että vähintään pari viikkoa rukiilla. Ens viikko niin viileetä et mitään ei tapahdu taaskaan.. Planetti vihreää, ehkä kuukaus, vehnät joskus syyskuun lopulla. Härkäpapu arvoitus mitä tämä yli kova helle teki, valmistaako ennen aikojaan vai tokeneeko tästä...
Niin no. Mä en ehkä alkais verottajan kanssa kikkailemaan..

Siis kertomasi tieto verottajan käyttämistä tulkinnoista oli erittäin hyödyllistä tietoa. Kritisoin sitä verottajaa, eikö se tässä kikkaile kun puhuu pakettiautosta verotuksessa mutta sitten pakettiauto ei välttämättä olekaan pakettiauto. Eikö sitten voisi puhua 3-paikkaisista tms.

Lähipiirissäkin kokemusta verottajan mielivallasta tässä aiheessa. Saksalainen käytetty 2+3 paikkainen pakettiauto ei kuulunut maatalouteen mutta seuraava uusi ruotsalainen (samanlainen 2+3) ei aiheuttanut mitään moitteita (vaikka oli vielä vihreä).

Ei silti, eihän sen auton laittaminen firman verotukseen ole aina omistajalleen edullisin vaihtoehto. Kilometrikorvauksilla voi saada paljon suuremman edun (siksi kai verottaja "vaatiikin" auton yritykselle jos yli puolet ajoista firmalle?).

Ok. Eli kyseessä siis hieman vanhempi kulkine, kun käsittääkseni enää tollaista 2/3+ jotain ei rekisteröidä enää pakettiautoksi? Lukeeko siinä rekkarissa sitten henkilöauto vai mikä, sitä en tiedä. Kuitenkin tuoreemmissa eli 20 vuotta vanhoissa ei kai ole voinut enää tuollaisia useampipaikkaisia pakuja rekisteröidä.

Juu monestihan se on niin että kilometrikorvaukset olisi korkeammat. Ongelmaksi tulee vain silloin se, että jos on vaikka tuollainen 5 paikkainen lava-auto ja ajoa on enemmän kuin puolet niin pitäisi mennä kalustoon, mutta koska kyseessä on henkilöauto niin kaikki ajo tulisi olla maatalouden ajoa. Tähän en saanut vastausta. Päädyttiin sitten siihen kuorma-autoon..
ja kun euroopassa vielä helle vie sadon niin voisko oottaa jopa hintaa viljalle jonka puit?
Ehkä jos saadaan samanlainen rummutus aikaan niinkuin viime kesänä. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että vaikka se kato on osumassa taas johonkin niin tahtotilaa ei ole..
Itse tuota taannoin selvittelin niin homma menee käsittääkseni niin, että eka katsotaan millanen auto. Pakuja ainoastaan enää jos penkit yhdessä rivissä = maks 3 paikkaa. Sitä enemmän paikkoja = henkilöauto.

Eikö verottaja vaadi väriksi sellaista puolueen punaista? Jos se itse määrittelee minkälainen auto on pakettiauto rekisteriotteen merkinnästä välittämättä niin samapa se sitten on vaalia julkisesti väriäkin.

Niin no. Mä en ehkä alkais verottajan kanssa kikkailemaan..
Eikös karjalanta ole perinteisesti ollut hidasliukoisen typenlähde.
No ainakin kuivaa sellaista on sellaisena pidetty.. lietteissä kai suurin osa tulee käyttöön kuitenkin saman kasvukauden aikana..
Viime kesänä tein oman kokeilun luomu mallasohrasta, esikasvina oli härkäpapu tuomaan typpeä. Kesän näytti ihan ok:ta kasvusto eikä rikkaruohoakaan paljoa.
Mutta kun tämän 8ha pellolta tuli 100hl ohraa jonka hlp 65, mallasitävyys 91, valkuainen 8,9
Pelkkä härkäpapu ei jaksa ruokkia ohraa.
Mutta niinhän ne luomuviljeliät  ajavatkin tavalla tai toisella voimaa peltoon, ruiskuttavat kaikki luomuun hyväksytyt hivenravinteet. Jotta saavat satoa.
Ei nyky luomuviljeliä voi ruiskua myydä.
Tota mä yritin sorkkikselle selittää, mutta en sitten jaksanut enää vaivautua.. kyllä sen ekan apilan, virnan tjs. Jälkeen homma varmaan pelaa mutta ei sitten enää seuraavana vuonna. Itse olen huomannut nyt hieman asiaa harrastaneena, että apila vaatii sen kaksi vuotta että on kunnon apila. Näin ollen jos sulla on kolme vuotinen kierto jossa kaksi apilavuotta ja sitten se vilja jonka alle kylvät uuden apilan niin saat ilman ulkopuolista lannoitusta satoakin syntymään. Tätä voit sitten jatkaa sillä pavulla vaikka jonka juureen kylvät sen apilan. Näin saat 4 vuotisen kierron ja satoakin riippuen nyt vuosittaisesta pavun onnistumisprosentista. Pavun jälkeiseen viljaan ei paukut riitä..
Aikoinaan kysytty. Paku ja henkilöauto. Pakun kaikki kulut verotukseen myös alvit. Henkilöauton sitten yksityistalouteen. Päiväkirjaa ei tarvinut pitää. Verottaja katsoi että ajot kumoavat toisensa. Näistä ajoista käytännöt kai tiukkaantuneet.

Itse tuota taannoin selvittelin niin homma menee käsittääkseni niin, että eka katsotaan millanen auto. Pakuja ainoastaan enää jos penkit yhdessä rivissä = maks 3 paikkaa. Sitä enemmän paikkoja = henkilöauto. Henkilöauton saa maatalousverotukseen, mutta sillä ei sitten saa ajaa muuta ajoa ollenkaan, jos haluaa alvit vähentää. Ajopäiväkirjaa pidettävä kaikesta. Itse totesin helpoimmaksi hommata kevyt ka:n. On viisipaikkainen eikä tarvii päiväkirjaa pitää. Ainut miinus se, että valinnanvaraa vähemmän, hinta voi nousta korkeaksi ja se nopeudenrajoitin uudemmissa. Kohta varmaan verottajan toimesta tämäkin torpataan, sen verran paljon on alkanut ilmestymään noita kevyt kuorkkeja..
Olen 30-vuotta kylvänyt muutamia riistapeltoja n. 5 ha/vuosi. Osa on tukipelloilla ja osa ei. Tukipelloilla ei voi käyttää tuholaistorjunta-aineita, tuettomilla alueilla olen käyttänyt tuholaistorjunta-ainetta Karatea. Siinä on suuri ero sadossa. Siemenenä olen käyttänyt rehukaalta, rehurapsia ja rehunaurista. Missä ei ole käytetty torjunta-aineita, on kato suuri. Uskon, että tuholaiset ovat syöneet juuri orastuneen kasvuston. Olen ollut yhteydessä Ähtärin kansanedustajaan, joka istuu maa- ja metsätalousvaliokunnassa. Olen kritisoinut tuholaistorjunta kieltoa riistapelloilta. Hän yrittää saada asiaan muutosta, kun istuntokausi alkaa syksyllä. Jää nähtäväksi saako ensivuonna tukipelloilla torjua tuholaiset.
Tuskin. Tuollaista muutosta ei näin lopputukikaudella enää tule. Eihän riistapeltoon kannata muutenkaan kun kylvää peitatut kylvösiemen jämät. Muuten ei jää euroja koko hommasta..
Luomuviljely on helpompaa, kun saa luomukelpoisia ravinteita ladata peltoon. Jos pelkillä viherlannoitus latauksilla pelaa, niin kyllä ne ajan mittaan ravinnevarat loppuvat pellosta.

Vaatiihan se tietämystä kun rikkakasvien kanssa pelaa, mutta tietämys on usein hankittavissa. Se on eri asia, osaako sitä tietämystä käyttää.

Ja kyllä ne "suuret" luomukasvustot perustuvat dopingiin jolloin peltoon painetaan rojua mielin määrin. Se on kaukana luonnonmukaisuudesta ja ravinnekuormituksen hillitsemisestä.
Ei se nyt noinkaan ole .Viherlannoitukseen perehtyminen vois auttaa asiaan .
Kyllä se on. Sä saat sen ekan viherlannotuksen jälkee sieltä ehkä kunnon sadon mutta millä teet sen seuraavan? Härkäpapu tai herne tulee yleensä ton jälkeen mutta ne ei siihen maahan lataa niin paljon paukkuja, että sen jälkeen saisit mitään huippusatoa... paskan kanssa helpompaa kun voit tuupata sitä joka välissä..
Se kun ei noin ole .  ;D ;D ;D

Nyt sorkan kannattaa taas vähän pakittaa, kun et näköjään tiedä millaiselle maaperälle olet astumassa. Isossa kuvassa se on juurikin noin, että paskaa kun laitetaan peltoon, niin viherlannoitus jää alakynteen.
Niin mä en nyt tiedä mitä paikalliset luomuilijat tekee väärin, kun useamman olen kuullut sanovan noin. Onko se sitten maalaji kysymys, näistä maista kun ei vapaudu typpeä. Samat luomuilijat kyllä ovat todenneet että ei niin väliä silti jää enemmän käteen kuin tavanomaisella puolella. Tästä huomaa hyvin, että luomussakaan läheskään jokaisella ei ole tarkoituskaan tuottaa mitään..

Itsellä ei riitä meriitit arvioida miten on, mutta kunhan tästä nyt muutama vuosi menee niin jätän kyllä johonkin lannoittamattoman koealan pelkälle pyhällä hengellä kasvamaan katsotaan mitä siitä sitten tulee..
Siitä tulee sitä,että saat alkaa terveisiä ajelemaan pellolla.Ei se tuo polttoainekkaan ihan halpaa ole.Tosin toimii silloin,kun sadolle ei ole tarvetta.
Juu ei ole. Eipä ihme että moni on vain siirtynyt kasvattelemaan heiniä ja nostelee vain tuet pois kuleksimasta.

Vaikka luomuun siirryinkin niin musta ens tukikaudella noilta latausnurmilta voisi ihan hyvin ottaa luomutuen pois.. Nyt kun on fiilikset sellaset että luomu on pop ja sille kyllä rahaa etsitään ja muilta sitten otetaan pois, vaikka luomutuen piiriin ei nyt pääsekkään.

On tuo käsitys alkanut hämärtyä päättäjillä. Alun alkaen toki oli korvaus alentuneista tuottajahinnoista. Nyt yhä useammalla tuella ei ole tuotannon kanssa enää mitään tekemistä..
Runsaat 70 vuotta sitten tais olla keinolannotteitten ja myrkkyjen käyttö paljon vähäisempää mitä nykyään, jotain tuomaskuonaa ja luujauhoa taisi olla kaupoissa, eikä niitä tainnut monikaan käyttää. Ihmettelen joittenkin negatiivista suhtautumista luomuun, eihän se ole keneltäkään kielletty aloittamasta. Aikoinaan eräs toimittaja kirjoitti suomen ylituotannosta että neuvonnalla on ristiruutainen tehtävä, satotasoa pitäisi nostaa ja toisaalta ylituotantoa pitäisi torjua, ja torjuttiinhan sitä, oli markkinointimaksuja niin viljoilla kuin karjapuolenkin tuotteilla. Jos alkaa olemaan pulaa ruuasta niin on helpompi hömppäheinäpeltona olleesta saada satoa verrattuna metsitettyyn peltomaahan.
Niin kaikkihan johtuu vaan siitä, että meitä viljelijöitä on edelleen liikaa, jotta jokainen saisi toimeentulon viljelystä. Mikäli viljelijöitä olisi vähemmän niin pienempi peltoala riittäisi, silti yksittäisen tilan pinta-ala voisi kasvaa. Näin pienemmällä alalla tehokkaasti viljellen saataisiin sama sato jonka tuloja olisi pienempi joukko jakamassa..

Onhan asialla sitten se toinenkin puoli, moni kylänraitti hiljenisi entisestään ja naapurit siirtyisi yhä kauemmaksi, Kepu menettäisi sen vähänkin kannatuksensa. Metsätaipaleet pitenisi. Virkamiehiä ja neuvojia voisi vähentää kun paimennettavia ei olisi enää niin paljon..

Tätä ei kukaan ääneen sano mutta näin se vaan on...

Unohdit sen seikan, ettei kannattavuus parani kuitenkaan, kun kauppa ym. ulosmittaisi tuotannon tehostumisen. Vain ne isoimmat ja parhaat tilat pärjää paremmin, suhteessa keskiarvoon tai pienempiin tiloihin. Eli tiloja pitäisi lopettaa omalta kylältä ja lähistöltä paljon, ja maat tulla tarjolle muttei muualla. Näin oma kannattavuus paranisi suhteellisesti. Jos sama tapahtuu jokaisella kylällä, ei kannattavuus muutu miksikään yksittäisen viljelijän kohdalla. Tehokkuus paranee huimasti ja tähän suuntaan olisi varaakin, mutta utopiaa että kaikki pärjäisi paremmin.
No eikö se ole aina niin että toiset pärjää ja toiset ei? Joskus vika itsessä, joskus ympöristössä. Vaikka kauppa osan ulosmittaisikin niin pienemmällä porukalla tuotannon ohjailukin onnistuisi helpommkn. Monella tilalla on joutavaa tyhjäkäyntiä ja jonkun on se kuitenkin maksettava..
Luomuviljely on helpompaa, kun saa luomukelpoisia ravinteita ladata peltoon. Jos pelkillä viherlannoitus latauksilla pelaa, niin kyllä ne ajan mittaan ravinnevarat loppuvat pellosta.

Vaatiihan se tietämystä kun rikkakasvien kanssa pelaa, mutta tietämys on usein hankittavissa. Se on eri asia, osaako sitä tietämystä käyttää.

Ja kyllä ne "suuret" luomukasvustot perustuvat dopingiin jolloin peltoon painetaan rojua mielin määrin. Se on kaukana luonnonmukaisuudesta ja ravinnekuormituksen hillitsemisestä.
Ei se nyt noinkaan ole .Viherlannoitukseen perehtyminen vois auttaa asiaan .
Kyllä se on. Sä saat sen ekan viherlannotuksen jälkee sieltä ehkä kunnon sadon mutta millä teet sen seuraavan? Härkäpapu tai herne tulee yleensä ton jälkeen mutta ne ei siihen maahan lataa niin paljon paukkuja, että sen jälkeen saisit mitään huippusatoa... paskan kanssa helpompaa kun voit tuupata sitä joka välissä..
Se kun ei noin ole .  ;D ;D ;D

Nyt sorkan kannattaa taas vähän pakittaa, kun et näköjään tiedä millaiselle maaperälle olet astumassa. Isossa kuvassa se on juurikin noin, että paskaa kun laitetaan peltoon, niin viherlannoitus jää alakynteen.
Niin mä en nyt tiedä mitä paikalliset luomuilijat tekee väärin, kun useamman olen kuullut sanovan noin. Onko se sitten maalaji kysymys, näistä maista kun ei vapaudu typpeä. Samat luomuilijat kyllä ovat todenneet että ei niin väliä silti jää enemmän käteen kuin tavanomaisella puolella. Tästä huomaa hyvin, että luomussakaan läheskään jokaisella ei ole tarkoituskaan tuottaa mitään..

Itsellä ei riitä meriitit arvioida miten on, mutta kunhan tästä nyt muutama vuosi menee niin jätän kyllä johonkin lannoittamattoman koealan pelkälle pyhällä hengellä kasvamaan katsotaan mitä siitä sitten tulee..
Luomuviljely on helpompaa, kun saa luomukelpoisia ravinteita ladata peltoon. Jos pelkillä viherlannoitus latauksilla pelaa, niin kyllä ne ajan mittaan ravinnevarat loppuvat pellosta.

Vaatiihan se tietämystä kun rikkakasvien kanssa pelaa, mutta tietämys on usein hankittavissa. Se on eri asia, osaako sitä tietämystä käyttää.

Ja kyllä ne "suuret" luomukasvustot perustuvat dopingiin jolloin peltoon painetaan rojua mielin määrin. Se on kaukana luonnonmukaisuudesta ja ravinnekuormituksen hillitsemisestä.
Ei se nyt noinkaan ole .Viherlannoitukseen perehtyminen vois auttaa asiaan .
Kyllä se on. Sä saat sen ekan viherlannotuksen jälkee sieltä ehkä kunnon sadon mutta millä teet sen seuraavan? Härkäpapu tai herne tulee yleensä ton jälkeen mutta ne ei siihen maahan lataa niin paljon paukkuja, että sen jälkeen saisit mitään huippusatoa... paskan kanssa helpompaa kun voit tuupata sitä joka välissä..
Sivuja: 1 ... 194 195 [196] 197 198 ... 344