tainnu kukaan käytä! ei kait net tarjonnu kuin jotain kälystä makkaramurskaa?
Ei makkaramurskaa, mutta kylläkin sisäfilettä, viiniä ja konjamiinia.
Ihan hyödyllinen ja viihdyttävä tapaus. En ole pahemmin tiennyt etukäteen miten lihanautoja tai broilereita hoidetaan ja lypsylehmiinkin tuli esille uusia ilmeisen toimivia vaihtoehtoja jotka eivät ole ProAgrian suosituslistalla.
Teurastamoa en ole ennen nähnyt kuin ulkopuolelta ja melkoista on toiminta. Todella nopeasti lihat liikkuvat - ellei jopa turhankin nopeasti. Olikohan kannattavaa tehdä teurastamo joka yhdessä vuorossa hoitaa kaiken oletetun teurastustarpeen vai olisiko voinut automatisoida vähemmän ja halvemmalla mutta tehdä työt kahdessa vuorossa?
Tietyllä tavalla sama tilanne rehutehtaalla. Kovasti fiini ja varmasti tehokas oli sekin. Mutta jos noilla sulkee kilpailijoiden tehtaita joista joillekin viljelijöille rahtietua ja nostaa rehujen kokonaishintaa, niin olisiko tullut parempi viljelijäetu panostamalla hieman vähemmän?
Atrian myyntistrategia tuntui ihan pätevältä. Valioon verrattuna tuntui järkevältä että aikovat rajoittaa ennemmin kuin kasvattaa eri tuotenimiä ja uutuuksien määrää. En kyllä ollut vakuuttunut että ottavat riittävän vakavasti huomioon uudet paikalliset kilpailijat tai ulkomaisten kilpailijoiden tulon. Siis jos joku ulkomainen perustaa tai ostaa paikallisen jalostajan. Vähän tuntuivat olevan mukavuusalueella että monessa tuotteessa on yksi ja puoli kilpailijaa ikuisesti.