Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: 1cowman - 06.03.10 - klo:17:51
-
Arlan markkinointipomo ennustaa suomeen kööpenhaminan kaltaista maitomarkkinaa jossa olisi paljon erilaatuisia maitoja.Pitäisköhän Valion lanseerata oma halpamaitoluokka viron,tanskan ja ruotsin laatuvaatimuksilla,niihin käytettäisiin noita huonompia laatueriä jotka vastais noita tuontituotteita ;)
-
Miten eroaa viron,tanskan ja ruotsin maidon laatuluokat suomalaisesta?
-
Miten eroaa viron,tanskan ja ruotsin maidon laatuluokat suomalaisesta?
http://www.maitohygienialiitto.fi/Pohjoism_baktmaara_03.html
http://www.maitohygienialiitto.fi/Pohjoism_solumaara_03.html
Suomalaisessa maidossa vähemmän bakteereita ja soluja.
-
Niinkuin toveri MTKTapani kertoi, ei ole oleellisia laatueroja. Ei prosessuaalisestikkaan. Maito on ikävä kyllä siinämielessä yksi sama, tuotetta kun ei suomessa myydä käsittelemättömänä jolloin noinkin pienillä eroilla olisi aistittavaa merkitystä.
-
Niinkuin toveri MTKTapani kertoi, ei ole oleellisia laatueroja. Ei prosessuaalisestikkaan. Maito on ikävä kyllä siinämielessä yksi sama, tuotetta kun ei suomessa myydä käsittelemättömänä jolloin noinkin pienillä eroilla olisi aistittavaa merkitystä.
No on toi aika iso ero, jos ruotsalaisessa on 18 000 bakteereita ja suomalaisessa 9000. No jokainen saa tulkita taulukoita omien mieltymysten mukaan.
-
Miten eroaa viron,tanskan ja ruotsin maidon laatuluokat suomalaisesta?
http://www.maitohygienialiitto.fi/Pohjoism_baktmaara_03.html
http://www.maitohygienialiitto.fi/Pohjoism_solumaara_03.html
Suomalaisessa maidossa vähemmän bakteereita ja soluja.
Ja lisää...
http://www.valio.fi/maitojame/laatu09/teema2.htm
Vaikka tokihan tuokin tyrmätään valiolaiseksi propagandaksi joidenkin toimesta... Sattuu vaan olemaan pohjoismaista tiedonkeruuta.
Juu tyrmääjiä löytyi jo, eikä mikään yllätys...
-
Niinkuin toveri MTKTapani kertoi, ei ole oleellisia laatueroja. Ei prosessuaalisestikkaan. Maito on ikävä kyllä siinämielessä yksi sama, tuotetta kun ei suomessa myydä käsittelemättömänä jolloin noinkin pienillä eroilla olisi aistittavaa merkitystä.
No on toi aika iso ero, jos ruotsalaisessa on 18 000 bakteereita ja suomalaisessa 9000. No jokainen saa tulkita taulukoita omien mieltymysten mukaan.
Mitää merkitystä, kunhan on alle 75000. Enempi on merkitystä mitä bakteerei siellä on. Maitopuolen allergia yms ongelmian valossa suomi MAAAilman kärkeä, olisko syy noissa vääris bakturois?
-
Tilityshinnallekaan ole merkitystä, kunhan on alle 50...tuo 75 oli meijeriprosessin kannalta, eräiden juustojen maaailmanmestruuskisoissa vähän menestyneen mestarin suusta.
-
Niinkuin toveri MTKTapani kertoi, ei ole oleellisia laatueroja. Ei prosessuaalisestikkaan. Maito on ikävä kyllä siinämielessä yksi sama, tuotetta kun ei suomessa myydä käsittelemättömänä jolloin noinkin pienillä eroilla olisi aistittavaa merkitystä.
No on toi aika iso ero, jos ruotsalaisessa on 18 000 bakteereita ja suomalaisessa 9000. No jokainen saa tulkita taulukoita omien mieltymysten mukaan.
Mitää merkitystä, kunhan on alle 75000. Enempi on merkitystä mitä bakteerei siellä on. Maitopuolen allergia yms ongelmian valossa suomi MAAAilman kärkeä, olisko syy noissa vääris bakturois?
Tiesitkö, ettei ole tervettä ihmistä? On vain ihmisiä, joita ei ole tutkittu riittävän tarkasti...
-
tuo 75 oli meijeriprosessin kannalta, eräiden juustojen maaailmanmestruuskisoissa vähän menestyneen mestarin suusta.
Homejuustojen? ;D
-
Mitää merkitystä, kunhan on alle 75000. Enempi on merkitystä mitä bakteerei siellä on. Maitopuolen allergia yms ongelmian valossa suomi MAAAilman kärkeä, olisko syy noissa vääris bakturois?
!!! ::) !!!
Ohoh, kyllä suomalainen maito nykyisillä laatukriteereillä on ollut tähän asti aivan kärjessä, toivottavasti tämä asenne ei ole leviämässä laajemmin tuottajatasolla. Bakteeritasojen nousu yli 10000 kertoo kuitenkin aina jonkinlaisista ongelmista maitohygieniassa, ihan perustason toiminnalla pitäisi pysyä alle.
Kyllä tuollaisella tilatason bakteeritasolla on nimenomaan nestemaitotuotteiden laatuun ja makuun merkitystä, ja aiheuttaa meijeriprosesseissakin riskin laatuvirheille.
-
Tilityshinnallekaan ole merkitystä, kunhan on alle 50...tuo 75 oli meijeriprosessin kannalta, eräiden juustojen maaailmanmestruuskisoissa vähän menestyneen mestarin suusta.
Siinä on immellä asennetta, arlan homejuustojen tuottaja :)
Nimim. bakteerit aina alle 3000 :o
-
Tiedä sit mut kyllä oon huomannu että valion maidot säilyvät oikein säilytettynä todella pitkään yli viimeisten käyttöpäivien..saattaa olla noilla bakteereilla vaikutuksensa tuohon säilyvyyteen jos ei nyt makuun niinkään? Ja hinnasta vielä..meillä perheessä menee noin 20l maitoa viikossa eli noin 1000l vuodessa, paikallisen s-marketin 2 sentin erolla se tekee huimat 20 e vuositasolla...HUH HUH mikä säästö..ostaskohan sillä rahalla vaikka pari litraa pullovettä ja lakupötkön! :)
-
Viimeks kun tuli "pitkä lappu", oli solut 66000, bakteerit 2000. Geometriset keskiarvot 90000 ja 2000. Pakkohan se on käsittelyn jälkeenkin säilyä, kun nuo loputkin 2000 pöpöä tapetaan...
-
Viimeks kun tuli "pitkä lappu", oli solut 66000, bakteerit 2000. Geometriset keskiarvot 90000 ja 2000. Pakkohan se on käsittelyn jälkeenkin säilyä, kun nuo loputkin 2000 pöpöä tapetaan...
Karehrittavia lukuja. On tairettu lettupannua pyörittää ahkerasti? ;D
-
Viimeks kun tuli "pitkä lappu", oli solut 66000, bakteerit 2000. Geometriset keskiarvot 90000 ja 2000. Pakkohan se on käsittelyn jälkeenkin säilyä, kun nuo loputkin 2000 pöpöä tapetaan...
Karehrittavia lukuja. On tairettu lettupannua pyörittää ahkerasti? ;D
Totanoinniin... Taitaa se lettupannu jossain olla... onneksi on muovia, ettei ruostu käyttämättömyyttään.