Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Asikainen

Säilönnällinen laatu   SJ >
pH >                                      5,05       alle 5,45 (ka 583 g/kg)
Ammoniakkityppi >                      18    g/kg N    alle 70
Maito- ja muurahaishappo >      19    g/kg ka    35 - 80
Haihtuvat rasvahapot >              2    g/kg ka    alle 20
Liukoinen typpi >                      247    g/kg N    alle 500
Sokeri >                                      125    g/kg ka    50 - 150
Koostumus   SJ >
Kuiva-aine >                              583    g/kg    
Raakavalkuainen >                      140    g/kg ka    130 - 160
Kuitu (NDF) >                              509    g/kg ka    500 - 600
D-arvo >                                      713    g/kg ka    680 - 700
Sulamaton kuitu (iNDF)               58    g/kg ka    50 - 80
Tuhka                                       67    g/kg ka    50 - 100
Rehuarvot   SJ >
ME (energia-arvo) >               11,4    MJ/kg ka    
OIV >                                       84    g/kg ka    71 - 88
PVT >                                       14    g/kg ka    14 - 46
Syönti-indeksi >                     116       90 - 120
ME-indeksi >                             119       85 - 130

"Arvosanaa ei voitu antaa koska rehun säilöntäaine ei liittynyt riittävästi analyysin tekijään."

Tai mistäpä minä tiedän.
Ihan ok sotkua.

Unohtui:     Agrosil.
Toisessa threadissa jutusteltiin suolasta.

Meillä menee puolikas koura päivässä harjatulle ruokintapöydälle / lurkki.
Suurin osa lehmistä lipoo keraamisen laatan kiiltävän puhtaaksi tästä suolasta. Loput maistaa, tai jättää koskematta.
Taitaa olla siis suolan puute?

Mitä tämä suola merkitsee lehmän ruokinnassa?
Sivuja: [1]