Menekki hyvä. Kulu-tuotos-suhde ihan OK. Agribusines kärsii.
Misäs sää teurastelet?
Lalli osaa murhaamisen. Hinta ei ole piikissä mutta tasainen, laatuluokitus vaikuttaa olevan kohdallaan samoin painot.
Oliskos oma silppuumo mitään?
Bjurokraatit pistää homman aika kalliiksi, mutta yrittänyttä ei laiteta. Mielestäni ja kollegankin laskutavan mukaan hyvän lisätilin tekee (jos on halua ja aikaa toimimiseen) kun ottaa teurastamosta puolikkaan ruhon laatikoissa valmiiksi paloiteltuja ja pakattuja ruhoja. Eikä ala mihinkään erikois- paloittelupalveluihin, vaan peruspaloittelu. Teurastamo kyllä tietää. Jos on pakastintilaa, voi muutaman paketin verran ottaa ns puskurivarastoa, mutta pääasiassa satsi kannattaa jakaa parin päivän sisällä asiakkaille joissakin määrätyissä paikoissa. Ja rahat käteen menetelmällä.
Asiakkaat kyllä tottuvat vähitellen, että kotimainen on ostettava syksyllä omaan pakastimeen.
Teurastilitys on n 4,3 oiroo/kg alvillisena, puolikkaasta voi pyytää 12-15 € alvillisena, oliskohan teurastus ja pakkaus jotakin n 30 €/ruho. Ruhopainon saa helposti 21-25 kiloiseksi.