Minulla on tuo 300 ei kahdella langalla. Makso vuosi sitten muistaakseni 380e Pussiputkea taisi tulla kaupanpäälle. Kyllä sillä saa nestettä irtoamaan jopa palvatusta lihasta. Ei tahdo hitsaus pitää jos märkää välissä. Huomannut, että kun alipainetta alkaa olla 0,3-0,4kg niin on aika polttaa pussi kiinni. Automaattia tai onkokaan siinä semmoista en ole käyttänyt. Muutoinkin käyttänyt aika vähän. Hankalan oloinen siivottava jos nesteitä imaisee säiliöön.
Aijon kokeilla koiranruuan säilöntään. Jauhettua kalanpäätä ja ruotoa isoon pussiin ja pussi ilmattomaksi, sitten keitto muuripadassa kypsäksi, niin säilyisköhän tälläinen säilyke. Raaka-aine ainakin halpaa.
Juuri tuota koiranruokaakin minunkin pitäisi säilöä paljon, olen ajatellut että kaikki pehmeä kudos saattaisi mennä koirille suolia ja ehkä vuotaa lukuunottamatta. Käytettyä saisi ehkä myös veret. Kokonaisia aterioita noista jos tekisi niin joka pussiin vielä pieniä perunoita tai perunankuoria ja munankuoria ja kakkoslaatuisia munia. Nätisti voisi vielä jatkaa ja nostaa kuiva-ainetta puurohiutaleilla tai ryyneillä. Keittoaikakaan ei tarvitse hirmu pitkä olla jos kuitenkin pakastaa valmiin evään.
Tuosta säilymisestä en tiedä. Periaatteessa vakuumipakattu kypsennetty ruoka on säilyke. Säilykepurkit pitäisi kuitenkin saada kuumennettua 115 asteisiksi ja koiranruokaa en nyt ainakaan rupea painekattilassa keittämään vaikka iso "kattila" onkin.