Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7

Viestit - Tpoint

Ei talvella tarvii oikein sotkee kuilua. Hiehoje päätyjä korkeintaan vähän ja ummessa olijoiden takaa. Pelkkää kutterin lastua käytetään kuivikkeena ja ei meillä se ole paakkuuntunut seinän viereen. Turvetta oon harkinnut, mut mitenköhän se vaikuttaisi lietteen kulkemiseen kuilussa? ja parsinavetta kyseessä..
Yhteistyötä niin paljon kuin on vaan mahdollista!  8)
Jos kerta on kiimassa niin eikun vaan siementämään. Jos ei normi maitorotu tartu niin sit rohkeesti vaan lihasonnia. Tärkeintä kuiteskin on, että tollanen lehmä on lypsämässä tulevaisuudessakin. Voi seuraavalla kerralla yrittää saada maitorotuista jälkeläistä, jos ei nyt tärppää. Kuitenkin eka yrittää vielä maitorodulla! On kyllä aika uskomaton lehmä jos yli 660 päivää nyhtää yli 40kg päivätuotoksia vielä!! Peukut sille!  8)
Kysymys...
Meillä on tapana alkaa juottaa vasikoita ämpäreistä normaalisti parin viikon iästä alkaen. Tällä hetkellä meillä on pari tapausta jotka eivät millään opi ämpäreistä ja ikää on jo reilusti yli kuukauden. Lisäksi nämä eivät ymmärrä yhtään vasikanrehujen päälle :( Onko nämä niitä maitovasikoita joista ei koskaan tule hyviä lypsylehmiä :o

Onko ämpärissä hyvässä kunnossa oleva tutti? joskus pullollakin on vaikea antaa maitoa, jos on tutti huono. Tässä oli muutaman yksilön kanssa hankaluuksia ämpärijuoton oppimiseen, kun eivät juoneet siitä kuin 0.5 - 1 litran kerrallaan vaikka annos oli 2.5. Annoin sitten litran kerrallaan siihen ja useammin niin kyllä ne sitten alkoivat juomaan parin päivän päästä sen 2.5 litraa.
Mä en itseasiassa viitti edes tarkastaa hintoja  mutta jos sanotaan että sen sijaan että honkajoki ottaa isänniltä satasen niin se maksaisi sen saman satasen ja toimisi esim. osuuskuntaperjaatteella eli ei keräis voittoa ja toimisi tuotteen myyntivoitolla (lämpö rehut lannoitteet ym) niin kyllä se vaikuttaisi hieman tilojen talouteen jos jokaisesta kuolleesta elukasta tehtäisi 200 vähemmän taappiota. Nykyäänhän kuollut elukka tekee lähes tonnin tappiota verrattaessa teuraaksi pistettässä. Ymmärrän jollain lailla tiloja jotka käyttää metodia toisen poikimisen jälkeen pois jotta pienennetään riskiä että elukka sairastuu ja kuolee navettaan. Viimeeiseen vaikuttaa viellä toisen poikimisen jälkeen helposti tulevat eläinlääkärikulut kun solua ja poikimahalvausta iskee seuraavilla poikimakerroilla.
[/b]

Laittaako jotkut pois terveen tai vaikka vähän soluttavankin lehmän, joka on poikinut kaksi kertaa?
Kyllä 2x10 tekee tiukkaa päästä sataan kantturaa tunnissa, jos yks lypsää ja yks vaihtaa ryhmiä.. Takalypsyasemalla lypsäessä huomasin sen ettei lypsimet irronnut potkimisten takia juuri ollenkaan eikä ne siinä niin potkineetkaat. :)
Tanskan maalla oli ainakin 2 robon ryhmiä navetoissa, joissa oli 6-8 roboa. Pääasiassa navetat oli 3+3 rivisiä.
Alkaa omatkin silmät aukeamaan. Maitotilan ainut fiksu lannanlevitysajankohta on urakoitsijan toimesta juhannuksena ensimmäisen rehunteon jälkeen. Silloin tipauttaa 30 tonnia hehtaarille niin kauan kuin tavaraa riittää. Muihin aikoihin ollaan aina väärään aikaan pellolla.

Meillä tehdään kaksi satoa säilistä ja lietettä ajetaan se 20-30 tonnii nurmelle ekan teon jälkeen. Meinaa vaan syksyisin kasvaa vielä turhankin hyvin nurmet kun lietteen vaikutus riittää pitkälle toisen sadon jälkeen. Viisaammat herrat sanovat, että kun ajais nurmelle syksyllä lietettä niin sen vaikutus olis kevät sadossa hyvä. Pohjoisemmassa siitä on hyviä kokemuksia.
Paskaa se ainakin tulee samaan se on varma. Kaivinkoneurakoitsija ei ollut vielä varma ostaako se seulakauhaa, mutta jos se ostaa sen niin se tulee käymään vielä sen alueen kerran läpi. Ei tarviis keväällä puljata niiden kivien kanssa aivan älyttömästi.
Minkäslaista kasvustoa kannattaa laittaa kasvamaan peltoraivioille ensimmäisenä keväänä? Tuli tuossa pikkunen lovi raivattua vanhan pellon reunassa olleeseen aukkoon ja kokemuksia kaivattaisiin. :)
1. sato: D-arvo 68,5 ; valkuainen 158 ; Ka 24,5 ; pinnasta lämmennyt.

2. saro: D-arvo 71 ; valkuainen 107 ; Ka 29,5

Vähän laittaa mietityttämään mitenkä syöttäis noita ja mitä lisukkeita.
Olikos joku hyvinvointitukiehto laidunnuspakko yli 6kk elukoilla?
eikös se laiva ole varattu kokonaan farmeriin ja liput ovat samanhintasia mistä vain ne ostaa..? ja kyydit tuo lisämaksua, jos meinaa yhteiskuljetukseen liittyä.

Kokeileppa huvikseen laivayhtiön nettivarausta.

Katos perhana! niimpä onkin! Tuota kautta tosiaankin kannattaa varata.. Keskittyy vaan olennaiseen niin ei kait se haittaa vaikka joku tilaisuus jääkin välistä.. ;)
eikös se laiva ole varattu kokonaan farmeriin ja liput ovat samanhintasia mistä vain ne ostaa..? ja kyydit tuo lisämaksua, jos meinaa yhteiskuljetukseen liittyä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Pesukone
: 18.09.12 - klo:17:56
Pari vuotta sitte ostettiin joku 300e samsungi. Yleensä pestään 60 asteessa ja ehkä kerta viikkoon 95asteessa. Tuolla pesee 25 elukan rätit, isompaan kuormaan ehkä sitte tarttee niitä 2500e koneita?

Ihan normi koneella pestään 90 sinistä rättiäö kerralla.

Alku kesästä asti ollut vähän käytetty normaali upo rättien pesussa. Hyvin hoitanut hommansa tähän mennessä. Saa nähdä miten pitkään kestää.

Miten kuumalla pesette pesukoneella rätit? Ite pesen 90 asteessa ja kone ottaa niin kuumaa vettä kuin putkistosta vain tulee.

Aina maksimilämmöllä (olikohan se 95). Kestääkö siihen laittaa tulopuolelle kuuma vesi?

Ainakin toistaseks on kestänyt.. Tiiä sitten miten pitkään kestää..
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7