mun mielestä e luokasta tippuminen on aina itsetutkiskelun paikka koska syynä on lähes aina tekemätön työ tai olosuhdevirhe. Tämä ei tarkoita sitä että navetassa pitää asua vaan pitää miettiä että mikä asia solujen nousun aiheuttaa. onko kyseessä rutinien muutos vai tekemätön työ vai olosuhteet. Tämän kun tajuaa tehdä kun eka tulos ylittää 250 niin silloin tilanne ehtii parantua ennen kuin keskiarvo hyppää. Tärkein on kuitenkin tajuta että eroteltu maito tai erikseen lypsetyt vetimet ei ole asian korjaamista.
Näinhän se on. Pointtini kuitenkin oli, että mielestäni laadusta maksetaan liian vähän.
Yksittäisen näytteen solut kun on yli 200 niin alkaa hälytyskellot soimaan.
Oletteko muuten tietoisia muitten maitten luokituksista..
Joo, samoja linjoja. Osin tiukempiakin. Aika monella meijerillä on bakteerivaatimus parhaaseen luokkaan 25, mikä on meillä tuplaten. Solujen osalta ei olla niin tiukkoja.
Mitenkäs se menee esimerkiksi Hollannin solurajojen ja keskipoikimakerran kanssa