Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: justus - 13.11.12 - klo:08:13

Otsikko: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: justus - 13.11.12 - klo:08:13
Nimittäin lehmän lihan hinta,kun eilisessä maastullissa atria ilmotti mainoksessa lehmänlihalla olevan kova kysyntä
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: JoHaRa - 13.11.12 - klo:08:15
Jos tarkoittivat, että moni on kysynyt sieltä että "ottaisitteko lihaa vastaan"  ???

Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: bobbari - 13.11.12 - klo:08:32
Nimittäin lehmän lihan hinta,kun eilisessä maastullissa atria ilmotti mainoksessa lehmänlihalla olevan kova kysyntä
Joskus vaan tuntuu siltä että lotossakin on paremmat mahdollisuudet rikastua
kuin maataloustuotteita myymällä...  :-[   
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: erik - 13.11.12 - klo:16:06
Joo kyllähän se nousta saattaa mut luokitukset tippuu samassa suhteessa ja muut sanktiot kovenee ja ollaan taas samassa pisteessä.......
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: t.toivo - 13.11.12 - klo:16:16
Eikai ne nyt niin pöljiä oo että hintaa nostaisivat, tuskin tarjonta lisääntyisi vaikka hintaa nostaisivat. korkeintaan hetkellisesti, jos joku aikaistaa lopettamispäätöstä. Vai kasvattaako joku lehmiä teuraaksi?
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Lypsybotti - 19.11.12 - klo:16:11
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: UCD - 19.11.12 - klo:16:28
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****

Ihanko totta? Voin sulle valaista, että lehmä on vain väline vasikan saamiseksi. Toinen tarvii nopeen noudon äpylille ja toinen vasikan alun lihantuotantoon. Intressit kohtaa... toki joilllakin "tahoilla" on myös motiivi nähdä asia toisinkin....
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: erik - 19.11.12 - klo:17:05
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"


Likemmäs tonnin teurastus per lehmä  ;D Eipäs nyt sekoiteta rahtiteurastusta suuren luokan toimintaan...
Niin ja muista että sisäelimistä et tilitystä saa vaan ne annat ilmaiseksi. Maksa, sydän yms
Eikä siitä lehmästä pelkästään lihat mene hyötykäyttöön vaan kaikki mahdollinen markkinoidaan mutta vain paljaasta ruhosta tuottaja saa tilityksen!
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: {o|o} - 19.11.12 - klo:18:57
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"

Mikä sinusta on TUOTTAJAHINTA?  Mikä sinusta oli MTK:n tavoite?
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 19.11.12 - klo:19:11
Kyllä se tuottajahinta oli se oikea hinta tuohon tempaukseen. Vähän olisi ollut häijyä hommaa jos siellä olisi ollut ammu, josta ihmiset olisivat voineet itsepoimintana irrottaa sopivan palasen. Jyväpuolella tietty vähän siistimpää. Minunkin mielestäni tärkeä asia olisi korostaa viljelijälle itselleen jäävää nettoa tuotteesta.
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Make - 19.11.12 - klo:21:27
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"

Ei tästä ilmoitetusta tuottajahinnastakaan ollut vähennetty viljelijän kuluja. 
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Lypsybotti - 19.11.12 - klo:22:54
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"

Ei tästä ilmoitetusta tuottajahinnastakaan ollut vähennetty viljelijän kuluja.

Ei ollu, ei.
Mutta nyt siis tuottaja maksoi vielä käsittelyn , jotta liha oli paketissa!
Ei siis riittänyt, että tuottaja oli kasvattanut eläimen. Antoi "rahaa mukaan",  kuten joku tuolla jo totesi.


Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Lypsybotti - 19.11.12 - klo:23:17
****
Lehmänlihalla se raha tehdään, maksetaan vähän ja myydään kaupassa kalliilla. Kaikki teurastamot haluavat lehmiä.
****
Kauppa kannattaa. Paljonkohan on se paljon puhuttu kaupan osuus?

Jaa-a.
1,7-2 euroo tuottaja, 2-3 euroo teurastus, nuo ku laskee yhteensä, josta tulee (kai) per kilo hinta ennen kauppaa...
Mitäs se liha keskimäärin kaupassa maksaa? :-X

Vähän vaan ihmetytti tuon "MTK-tempauksen" hinnoittelu, mukamas tuottajahintaan.
Itsekseenkö se liha sinne pussiin hyppää?
Ei se liha siitä elävästä naudasta itsekseen lautaselle päädy, ei. PRKLE!  >:(

Ottaa vaa elukan, nylkee, suolistaa, laittaa koikkaan, riiputtaa muutaman päivän, paloo, jauhaa ja pussittaa päivän... Joo "tuottaja-hintahan" se oli...
Teurastamothan tekee työtään ihan lystikseen. ::)

"Mistä näitä pellejä sikiää?"


Likemmäs tonnin teurastus per lehmä  ;D Eipäs nyt sekoiteta rahtiteurastusta suuren luokan toimintaan...
Niin ja muista että sisäelimistä et tilitystä saa vaan ne annat ilmaiseksi. Maksa, sydän yms
Eikä siitä lehmästä pelkästään lihat mene hyötykäyttöön vaan kaikki mahdollinen markkinoidaan mutta vain paljaasta ruhosta tuottaja saa tilityksen!
Totta tuokin.
Laskinkin suurinpiirtein, mitä kuluja siitä teoriassa tulisi itselle, poislukien tuotantokulut, jos ottaa "tuottajapalautuksen".
Tai jos tekisi työn itse.
Menee useempi tunti...


Sinänsä mielenkiintoista tuo tempaus. Siis pykälien osalta. Tuotteet (lihat) ostettiin jostain suoramyyntipisteestä?
Se liha käy samojen käsittelyjen läpi kuin "kauppaliha", eikö?
Mutta sitten kun tuottaja teurastuttaa oman eläimen, ottaa lihat takaisin, niin eihän niitä voi myydä? Vain omaan käyttöön?
Kuitenkin teurastamo käsittelee ne saman valvovan tarkastajan silmien alla, kuin "kauppalihan"? Leimattua ja kaikki? Eihän teurastamo saa käsitellä "pimeää" lihaa.
Samaa kyykytystä myynnin osalta, kuin tuo pinta-ala-valvonta?
Vai saako tuottajapalautuksen lihat myydä?
Enpä ole tollastakaan ennen miettinyt... Kun on tehty ite.
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: maraani - 19.11.12 - klo:23:33
Lampaanlihastakin saa aika kallista, kun itsekseen tekee pienessä mittakaavassa. Kaupassa kotimainen karitsanliha on vähän klöntistä riippuen alkaen 10 €/kg, toki mitä pienempään palaan ja "hienompaan" ruohonosaan mennään, niin hintakin nousee. Ja sesonki vaikuttaa.

Myytiin sitten puolikkaan ruhon lihoja 13€/kg ja kaikki meni mitä pitikin. Toi hinta on semmoinen harjoitteluhinta, että palkkaa ei ehkä saatu eikä eläinsuojillekaan paljoa, mutta ruoat, teurastus, kuljetukset ny ainakin. Oli tänä vuonna lihakiloja vähän enemmän, niin se laski teurastuksen kilohintaa.

Itselle kun laitettiin siat pakkaseen, niin yritettiin arvioida, minkä hintaista lihaa sillä korvataan, ts. ei tarvi tuoda kaupasta. Valtaosa kaupasta tuotavasta lihasta on tosin "-30%" merkittyä... Porsaat, niiden rehu, aitaustakin tehtiin kaivurilla vaikka se monta vuotta kestääkin jne. Ruokinta ja kuivitus ym. hoito 2x päivässä, vesisysteemi jne. Teurastus ja leikkuu ulkopuolisella toista euroa kilo, isäntä heilui apuna yhden päivän, oli toppilainenkin mukana. Leikkuussa ja pakkauksessa pari eläkeläistä pitkän päivän. Vitosen kilohinta läpi ei kata noita kaikkia edellä'mainittuja eriä, mutta laadusta sitä sitten hiukan maksaakin! :) (harva sianliha on kaupassa normaalihintaisena vitosen kilo)

Naudan tuottajapalautuksessa jokunen vuosi sitten meni homma niin, että puolikas hieho otettiin itselle. Toinen puolikaan osuus oli teurastamon, tilitystä tuli muutama euro muistaakseni. Seuraavat naudat laitettaneen kotona nekin. Ja kaikki osat hyödynnetään! :)
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Lypsybotti - 19.11.12 - klo:23:36
Teurastamon kustannukset, kuljetus, teurastus, pakkaus, on siis likimain 1:1 sisäelinten ja vuodan hinnan kanssa.

Siis sydän, maksa, munuaiset, kieli ja nahka kattaisi teurastamon kulut?
Sulla on tohon jotain muutakin perusteeksi, kuin luulo? On kuultu tuo väite ennekin...
Pakkaako teurastamo mukamas kaiken? Mitäs ihmettä ne lihanleikkaajat tekevät "halleissa" yms. suurissa kaupoissa? Siitä toki tulee vähemmän kuluja per ruho, jos se menee isommissa könteissä eteenpäin teurastamolta.
Siinä ei kauan ruho haise, linjaston läpi menneessään, ja siitä suoraan kylmäkonttiin? Loput kulut seuraavalle portaalle?

Mutta siis tuossa tuottajahintaan jakaessa, mielestäni lihan palottelijan/pussittajan "palkka" olisi pitänyt näkyä...
Rehellistä työtä kuitenkin... Arvostaa sitäkin pitäisi. ;)

Mitä sinä teet "käytetyllä" lehmällä?
Ongelmajätettähän tuo tuntuu olevan nykyhinnoitteluun peilaten...

Sama kuin tuo "energiapuu". Ilmaiseksi viedään...

Myyjiä* on liikaa?

* tuottajia :-X
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Make - 19.11.12 - klo:23:54
213,5 kiloisen hiehon teurastus maksoi teurastamossa vuossitten 123,83 €. Eläimen kuljetus teurastamolle maksoi 52,65 €. Ruhon kuljetus leikkaamolle 13,24 yht 189,72 sis ALV 23%
Paloittelu ja pakkaus vakuumiin (jauhelihaa 82,6 kg 500 g pakkaus) 322,79 € Sis Alv
Yhteensä 2,4€/kg Tuottajahintaa kun lisää pari euroa on kuitenkin vielä aika edullista lihaa.
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Lypsybotti - 19.11.12 - klo:23:56
Mikä sinusta on TUOTTAJAHINTA?  Mikä sinusta oli MTK:n tavoite?

Tuottajahinta on se, mitä kuitissa lukee... ;D

Mutta se pussissa ollut liha oli sitä arvokkaampi!
Vai tekikö teurastamo/pakkaaja arvotonta työtä?
Olisiko ollut mahdotonta ilmoittaa mitä se maksoi, että liha 1,7 euroa kilo, se meni tuottajalle ja kulut lihan saamiseksi pussiin (pienessä mittakaavassa) 2 euroa kilo, siinä kuljetus, teurastus, tarkastukset, pakkaus?
Olihan täällä toki jo mainittuna, ettei tuo riitä kuluihin lainkaan, kuten myös, ettei isossa mittakaavassa teurastus maksa "mitään"...

MTK:n tavoite oli tuottaa yksipuolista tietoa? ::)
Siltä se ainakin vaikutti...
Mutta ilmeisen toimiva kampanja?
Oli monessa uutislähetyksessä ja lehdessä sekä pääministerikin mainitsi asian...

Paljonko lihatili nyt nousi? Vissiin huomattavasti?  ;D ;D ;D
 :'(
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: mah - 20.11.12 - klo:06:17
Mikä sinusta on TUOTTAJAHINTA?  Mikä sinusta oli MTK:n tavoite?

Tuottajahinta on se, mitä kuitissa lukee... ;D

Mutta se pussissa ollut liha oli sitä arvokkaampi!
Vai tekikö teurastamo/pakkaaja arvotonta työtä?
Olisiko ollut mahdotonta ilmoittaa mitä se maksoi, että liha 1,7 euroa kilo, se meni tuottajalle ja kulut lihan saamiseksi pussiin (pienessä mittakaavassa) 2 euroa kilo, siinä kuljetus, teurastus, tarkastukset, pakkaus?
Olihan täällä toki jo mainittuna, ettei tuo riitä kuluihin lainkaan, kuten myös, ettei isossa mittakaavassa teurastus maksa "mitään"...

MTK:n tavoite oli tuottaa yksipuolista tietoa? ::)
Siltä se ainakin vaikutti...
Mutta ilmeisen toimiva kampanja?
Oli monessa uutislähetyksessä ja lehdessä sekä pääministerikin mainitsi asian...

Paljonko lihatili nyt nousi? Vissiin huomattavasti?  ;D ;D ;D
 :'(
Kampanjan tarkoitus oli kai hahmottaa kuluttavalle kansalle tuottajien osuutta tuotteiden hinnassa, eikä tehdä suoramyyntibisnestä, ymmärsin näin. Toki teollisuus sekä kauppakin voivat järjestää omat kampanjansa.... :-X
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Wejjo - 20.11.12 - klo:06:54
Mikä sinusta on TUOTTAJAHINTA?  Mikä sinusta oli MTK:n tavoite?

Tuottajahinta on se, mitä kuitissa lukee... ;D

Mutta se pussissa ollut liha oli sitä arvokkaampi!
Vai tekikö teurastamo/pakkaaja arvotonta työtä?
Olisiko ollut mahdotonta ilmoittaa mitä se maksoi, että liha 1,7 euroa kilo, se meni tuottajalle ja kulut lihan saamiseksi pussiin (pienessä mittakaavassa) 2 euroa kilo, siinä kuljetus, teurastus, tarkastukset, pakkaus?
Olihan täällä toki jo mainittuna, ettei tuo riitä kuluihin lainkaan, kuten myös, ettei isossa mittakaavassa teurastus maksa "mitään"...

MTK:n tavoite oli tuottaa yksipuolista tietoa? ::)
Siltä se ainakin vaikutti...
Mutta ilmeisen toimiva kampanja?
Oli monessa uutislähetyksessä ja lehdessä sekä pääministerikin mainitsi asian...

Paljonko lihatili nyt nousi? Vissiin huomattavasti?  ;D ;D ;D
 :'(
Kampanjan tarkoitus oli kai hahmottaa kuluttavalle kansalle tuottajien osuutta tuotteiden hinnassa, eikä tehdä suoramyyntibisnestä, ymmärsin näin. Toki teollisuus sekä kauppakin voivat järjestää omat kampanjansa.... :-X

Juuri näin. En nyt ihan oivalla, mikä tässä noin kovin Lypsybottia ihmetyttää. Kyllä noista muiden osuuksista tietääkseni ihmisten kanssa noissa tilaisuuksissa on puhuttu, mutta pääpointtina oli nimenomaan tuoda esiin tuottajan asema. Pitäköön jalostavan teollisuuden ja kaupan järjestöt omat kampanjansa jos katsovat tarpeelliseksi?

Positiivista palautetta enimmäkseen kuulemma tullut tästä.
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Peurajussi - 20.11.12 - klo:06:58

Positiivista palautetta enimmäkseen kuulemma tullut tästä.

Samma här. Itsekin alussa vähän väheksyin, mutta varsin positiivinen kannanotto ja oikeastaan aika rakentavassa hengessä: ei lainkaan kuluttajaa syyllistäen. Todellisia tekoja. Olihan jopa Jyrki "ei koskaan kuse omaan kamiinaan" Katainen kehunut tempausta onnistuneeksi.  :D
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: erik - 20.11.12 - klo:09:50
Jaa että lehmä ongelmajätettä  ;D
Paras ja maukkain jauheliha tulee nimenomaan siitä vanhemmasta eläimestä.
Ja mikä onkaan nopeempi teurastaa/paloitella kuin tollanen vanha rasvaton lehmä
Luut pois, myllystä läpi ja sulla on iso kasa rasvatonta jauhelihaa
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: mopo - 20.11.12 - klo:10:38
213,5 kiloisen hiehon teurastus maksoi teurastamossa vuossitten 123,83 €. Eläimen kuljetus teurastamolle maksoi 52,65 €. Ruhon kuljetus leikkaamolle 13,24 yht 189,72 sis ALV 23%
Paloittelu ja pakkaus vakuumiin (jauhelihaa 82,6 kg 500 g pakkaus) 322,79 € Sis Alv
Yhteensä 2,4€/kg Tuottajahintaa kun lisää pari euroa on kuitenkin vielä aika edullista lihaa.
Kolmisen vuotta sitten meillä poikimaton hieho katkaisi jalkansa. Teurastaja soitettiin paikalle. Teurasti hiehon ja otti vasikan elävänä. Vei ruhon hiluxin lavalla kotiinsa. Parin päivän päästä sai hakea kylmätiskistä lihat paloiteltuna ja jauhelihat pussitettuna. Maksoi 1 eur/kilo. :) juuri tuon 213 kg. Pakastimen joutui vain ostamaan itelle uuden, kun entinen oli täynnä.
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Agrimatik - 20.11.12 - klo:12:33
Siis lehmän myynti teurastamolle on miljoonien bisnes, ja lihan myynti kuluttajalle miljardien bisnes, mitä siis tapahtuu siinä välissä? Mikä on kaupan osuus tuottajahinnassa?
Mitä hän ajaa takaa?
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Lypsybotti - 20.11.12 - klo:13:09
Jaa että lehmä ongelmajätettä  ;D
Paras ja maukkain jauheliha tulee nimenomaan siitä vanhemmasta eläimestä.
Ja mikä onkaan nopeempi teurastaa/paloitella kuin tollanen vanha rasvaton lehmä
Luut pois, myllystä läpi ja sulla on iso kasa rasvatonta jauhelihaa

Ranskassa, jos en nyt väärin muista, lehmän lihan hinta on korkeampi kuin sonninlihan...
Mitäs ne ranskalaisista ruuan maun ymmärtäjistä sanoikaan?
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Lypsybotti - 20.11.12 - klo:13:29

Juuri näin. En nyt ihan oivalla, mikä tässä noin kovin Lypsybottia ihmetyttää. Kyllä noista muiden osuuksista tietääkseni ihmisten kanssa noissa tilaisuuksissa on puhuttu, mutta pääpointtina oli nimenomaan tuoda esiin tuottajan asema. Pitäköön jalostavan teollisuuden ja kaupan järjestöt omat kampanjansa jos katsovat tarpeelliseksi?

Positiivista palautetta enimmäkseen kuulemma tullut tästä.

Ei tässä nyt sen suuremmin mikään ihmetytä...

Vaan kun se tuottajan saama hinta on vain osa kokonaisuutta. Jos kerran tarkoitus on saada muutosta tuottajan saamaan hintaan jollain mielikuvamarkkinoinnilla a lá MTK "katso kuinka vähän lihantuottaja saa" ja sitten verrataan kaupan hintaan, niin se ei vain tunnu kovin rakentavalta.

Olisiko mitään, esim.
Kilon jauhelihapaketin päällä lappu
Tuotteen hinta koostuu seuraavasti:
-maanviljelijä noin 2 euroa
-teurastus, pakkaus X euroa
-verot X euroa
-kauppa X euroa
Yhteensä X,xx euroa kilo

???
Sitten kaupat voisivat kilpailla, kuka myy pienimällä omalla osuudella...
Eikä tuossakaan olisi koko totuus, kuten tuolla aiemmin tuli ilmi. Teurastamo kun tilittää vain lihoista, muut menee mihin menee...

Kun tuota avoimuutta puolustetaan niin kovin monessa asiassa.
Tuet, verotettavat tulot yms...
Miksei siis ihmiselle pakollisissa elintarvikkeissakin?
Vai astutaanko ison S:n tai K:n varpaille?
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Agrimatik - 20.11.12 - klo:13:45

Juuri näin. En nyt ihan oivalla, mikä tässä noin kovin Lypsybottia ihmetyttää. Kyllä noista muiden osuuksista tietääkseni ihmisten kanssa noissa tilaisuuksissa on puhuttu, mutta pääpointtina oli nimenomaan tuoda esiin tuottajan asema. Pitäköön jalostavan teollisuuden ja kaupan järjestöt omat kampanjansa jos katsovat tarpeelliseksi?

Positiivista palautetta enimmäkseen kuulemma tullut tästä.

Ei tässä nyt sen suuremmin mikään ihmetytä...

Vaan kun se tuottajan saama hinta on vain osa kokonaisuutta. Jos kerran tarkoitus on saada muutosta tuottajan saamaan hintaan jollain mielikuvamarkkinoinnilla a lá MTK "katso kuinka vähän lihantuottaja saa" ja sitten verrataan kaupan hintaan, niin se ei vain tunnu kovin rakentavalta.

Olisiko mitään, esim.
Kilon jauhelihapaketin päällä lappu
Tuotteen hinta koostuu seuraavasti:
-maanviljelijä noin 2 euroa
-teurastus, pakkaus X euroa
-verot X euroa
-kauppa X euroa
Yhteensä X,xx euroa kilo

???
Sitten kaupat voisivat kilpailla, kuka myy pienimällä omalla osuudella...
Eikä tuossakaan olisi koko totuus, kuten tuolla aiemmin tuli ilmi. Teurastamo kun tilittää vain lihoista, muut menee mihin menee...

Kun tuota avoimuutta puolustetaan niin kovin monessa asiassa.
Tuet, verotettavat tulot yms...
Miksei siis ihmiselle pakollisissa elintarvikkeissakin?
Vai astutaanko ison S:n tai K:n varpaille?
Eikös provosointi ja kiinnostuksen herättäminen ole vain hyvästä. Siihen kaikki uutisointi mediassa perustuu. Ei oikeutta eläimillekään järjestö asiaansa esittäessään ala kaunistelemaan kantaansa. Selittelyllä asia tyssää siihen eikä etene, koska menee liian monimutkaiseksi heti alkuunsa.
Onhan tuo nyt aivan selvää ettei valmiita tuotteita tuohon tuottajahintaan saa, haloo...

Kissa aiottiin nostaa pöydälle, ja nyt se saatiin sinne naukumaan.
Minun mielestä kauppa ei ainakaan ole minkään kiitoksen arvoisesti toiminut, astutaan vaan varpaille sitten jos ei muuten. Vai onko kaupan oma rakennekehitys kuluttajan ja koko elintarviketjun eduksi, häh.
Harvoinpa maataloustuottajat ovat ääneen päässeet niin että jotakin olisi saatu tapahtumaan...
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Guarter - 20.11.12 - klo:13:54

Juuri näin. En nyt ihan oivalla, mikä tässä noin kovin Lypsybottia ihmetyttää. Kyllä noista muiden osuuksista tietääkseni ihmisten kanssa noissa tilaisuuksissa on puhuttu, mutta pääpointtina oli nimenomaan tuoda esiin tuottajan asema. Pitäköön jalostavan teollisuuden ja kaupan järjestöt omat kampanjansa jos katsovat tarpeelliseksi?

Positiivista palautetta enimmäkseen kuulemma tullut tästä.

Ei tässä nyt sen suuremmin mikään ihmetytä...

Vaan kun se tuottajan saama hinta on vain osa kokonaisuutta. Jos kerran tarkoitus on saada muutosta tuottajan saamaan hintaan jollain mielikuvamarkkinoinnilla a lá MTK "katso kuinka vähän lihantuottaja saa" ja sitten verrataan kaupan hintaan, niin se ei vain tunnu kovin rakentavalta.

Olisiko mitään, esim.
Kilon jauhelihapaketin päällä lappu
Tuotteen hinta koostuu seuraavasti:
-maanviljelijä noin 2 euroa
-teurastus, pakkaus X euroa
-verot X euroa
-kauppa X euroa
Yhteensä X,xx euroa kilo

???
Sitten kaupat voisivat kilpailla, kuka myy pienimällä omalla osuudella...
Eikä tuossakaan olisi koko totuus, kuten tuolla aiemmin tuli ilmi. Teurastamo kun tilittää vain lihoista, muut menee mihin menee...

Kun tuota avoimuutta puolustetaan niin kovin monessa asiassa.
Tuet, verotettavat tulot yms...
Miksei siis ihmiselle pakollisissa elintarvikkeissakin?
Vai astutaanko ison S:n tai K:n varpaille?

Seuraava tempaus voisi hyvinkin olla pakkausten tarroittaminen tuoteryhmittäin, tarrassa kakku, jossa näkyy vain tuottajan osuus. Hyökkäys kauppaan ja tarrat paketteihin tehokkaasti ja nopeasti. Arimmat voi jäädä kotiin linnareissun pelossa  ;D Toimintaa, toimintaa!!

Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Agrimatik - 20.11.12 - klo:16:51
****
Mitä hän ajaa takaa?
****
Mikä on kaupan osuus tuottajahinnassa?
Hyvä on ulosanti kyllä. Eikös tuottajahinnassa ole yleensä tuottajan osuus ::)
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Wejjo - 20.11.12 - klo:17:59

Juuri näin. En nyt ihan oivalla, mikä tässä noin kovin Lypsybottia ihmetyttää. Kyllä noista muiden osuuksista tietääkseni ihmisten kanssa noissa tilaisuuksissa on puhuttu, mutta pääpointtina oli nimenomaan tuoda esiin tuottajan asema. Pitäköön jalostavan teollisuuden ja kaupan järjestöt omat kampanjansa jos katsovat tarpeelliseksi?

Positiivista palautetta enimmäkseen kuulemma tullut tästä.

Ei tässä nyt sen suuremmin mikään ihmetytä...

Vaan kun se tuottajan saama hinta on vain osa kokonaisuutta. Jos kerran tarkoitus on saada muutosta tuottajan saamaan hintaan jollain mielikuvamarkkinoinnilla a lá MTK "katso kuinka vähän lihantuottaja saa" ja sitten verrataan kaupan hintaan, niin se ei vain tunnu kovin rakentavalta.

Olisiko mitään, esim.
Kilon jauhelihapaketin päällä lappu
Tuotteen hinta koostuu seuraavasti:
-maanviljelijä noin 2 euroa
-teurastus, pakkaus X euroa
-verot X euroa
-kauppa X euroa
Yhteensä X,xx euroa kilo

???
Sitten kaupat voisivat kilpailla, kuka myy pienimällä omalla osuudella...
Eikä tuossakaan olisi koko totuus, kuten tuolla aiemmin tuli ilmi. Teurastamo kun tilittää vain lihoista, muut menee mihin menee...

Kun tuota avoimuutta puolustetaan niin kovin monessa asiassa.
Tuet, verotettavat tulot yms...
Miksei siis ihmiselle pakollisissa elintarvikkeissakin?
Vai astutaanko ison S:n tai K:n varpaille?

Sen verran markkinointiviestinnästä minäkin ymmärrän että kuvailemasi kokonaisuuden kertominen vesittäisi koko viestin. Nykyihmiselle viestin perille saamiseen on 3 sek aikaa, jos et siinä ajassa onnistu niin kuulija on jo seuraavassa asiassa.

Tärkeintä oli saada ihmiset tiedostamaan tuottajan heikko asema hinnanmuodostusketjussa, ja siinä kyllä onnistuttiin. On sitten ihan toisarvoista onko kaikki sentilleen oikein kerrottu, sitä ei kukaan  muista eikä sillä ole pääviestin kannalta edes mitään merkitystä.
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: maraani - 20.11.12 - klo:18:06
Paikallislehdessä tänään sianpuolikas ilman päätä, ilmoituksen mukaan noin 35 kg. 4,35 €/kg läpi. Paloittelu kaupan päälle.
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: Lypsybotti - 20.11.12 - klo:20:54

Juuri näin. En nyt ihan oivalla, mikä tässä noin kovin Lypsybottia ihmetyttää. Kyllä noista muiden osuuksista tietääkseni ihmisten kanssa noissa tilaisuuksissa on puhuttu, mutta pääpointtina oli nimenomaan tuoda esiin tuottajan asema. Pitäköön jalostavan teollisuuden ja kaupan järjestöt omat kampanjansa jos katsovat tarpeelliseksi?

Positiivista palautetta enimmäkseen kuulemma tullut tästä.

Ei tässä nyt sen suuremmin mikään ihmetytä...

Vaan kun se tuottajan saama hinta on vain osa kokonaisuutta. Jos kerran tarkoitus on saada muutosta tuottajan saamaan hintaan jollain mielikuvamarkkinoinnilla a lá MTK "katso kuinka vähän lihantuottaja saa" ja sitten verrataan kaupan hintaan, niin se ei vain tunnu kovin rakentavalta.

Olisiko mitään, esim.
Kilon jauhelihapaketin päällä lappu
Tuotteen hinta koostuu seuraavasti:
-maanviljelijä noin 2 euroa
-teurastus, pakkaus X euroa
-verot X euroa
-kauppa X euroa
Yhteensä X,xx euroa kilo

???
Sitten kaupat voisivat kilpailla, kuka myy pienimällä omalla osuudella...
Eikä tuossakaan olisi koko totuus, kuten tuolla aiemmin tuli ilmi. Teurastamo kun tilittää vain lihoista, muut menee mihin menee...

Kun tuota avoimuutta puolustetaan niin kovin monessa asiassa.
Tuet, verotettavat tulot yms...
Miksei siis ihmiselle pakollisissa elintarvikkeissakin?
Vai astutaanko ison S:n tai K:n varpaille?

Sen verran markkinointiviestinnästä minäkin ymmärrän että kuvailemasi kokonaisuuden kertominen vesittäisi koko viestin. Nykyihmiselle viestin perille saamiseen on 3 sek aikaa, jos et siinä ajassa onnistu niin kuulija on jo seuraavassa asiassa.

Tärkeintä oli saada ihmiset tiedostamaan tuottajan heikko asema hinnanmuodostusketjussa, ja siinä kyllä onnistuttiin. On sitten ihan toisarvoista onko kaikki sentilleen oikein kerrottu, sitä ei kukaan  muista eikä sillä ole pääviestin kannalta edes mitään merkitystä.

Kyllä kai se alitajunnan kautta lopulta menisi perille?

Yleisestikin ajatellen tuotannon alkupää tekee kaiken mahdollisen kannattavuutensa parantamiseksi, kun taas kaupat rakentavat maat ja mannut täyteen hypermegamarkettejaan tyhjine käytävineen.
Terve yhtälö?
Voiko sitä mitenkään muuten korjata, kuin kuluttajaa informoimalla?
Mutta onko kuluttaja valmis ottamaan viestiä vastaan?
Tarvitseeko edes? Ruoka on kuitenkin keskimääräiselle kuluttajalle halpaa. Miksi vaivata päätään moisilla pikkuseikoilla?

Olisiko valtion tultava kuitenkin jossain määrin lainsäädännöllisesti mukaan kuvioon?
Kun tuntuu nuo kaksi suurta elävän kuin siat pellossa?
Eikö ameriikan ihmemaassa, tuossa vapaan kilpailun ja yrittämisen esimerkissä, ole lakeja, jotka estävät samanlaisen tilanteen syntymisen, kuin Suomessa on tällä hetkellä kahden suuren jakaessa kentän?
Jotain samanlaista tännekkin?

Mutta toisaalta taas sitten, Suomi on pieni maa asukasmäärältään, suuri etäisyyksiltään. Tai siis näinhän kaupan asiat selittävät. Mutta onhan se osaltaan totta.
Kunnon kilpailua kaupan alalle on vaikea edes kuvitella, kun "tälläistä tämä on aina ollut".
Otsikko: Vs: jos se nyt nousisi
Kirjoitti: apilas - 20.11.12 - klo:21:31


ainahan ne etäisyydet on yhtä pitkiä olleet ennenkin keskusliikkeillä on mielenkiintoinen näkemys maantiedosta >:( samat matkat oli ennenkin pieniin kauppoihin nyt asiakas maksaa autoilun kauempana olevaan hypermarkettiin ja keskusvarastolta on myös pitkät matkat kun kaikki täytyy ajaa keskusvaraston kautta.