pH 3,65
Amm.typpi 73
Maito- ja muurahaishappo 89
Haiht. rasvahapot 20
Liuk.typpi 576
Sokeri 18
KA 301
Raakavalk. 159
NDF 328
D 676
Laskennallisesti tuohon sopii kivasti tärkkelystä, liki 30%
Et analysoinu?
Liian aikaisin eli ennen taikinatuleentumistastetta korjattu kokovilja, oli sitten herneellä tai ilman, on paskaa rehua. Jos tarkoitus on korjata raakana, niin miksei sitten jotain ruista tai englanninraiheinää. Noiden rehuarvo on hyvä korjuuajasta riippumatta. Tai sitten korjata pois ennen tähkien tai palkojen muodostumista.
Hernekokovilja on
tärkkelysrehua ja sen vertaaminen nurmeen ei oikein toimi. Mun ruokinnassa sen funktio on korvata väkirehua, ei nurmea. Hernettä taas käytetään nostamaan valkuaispitoisuutta, pelkän ohran tai vehnän valkuaispitoisuus jää 10% kieppeille tai alle ja semmonen rajoittaa käyttöä. Herneellä tai pavuilla se nousee 13-15% tienoille ja tekee ruokintasuunnittelijan elämästä vähän helpompaa.