Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Maalaispoika - 17.10.11 - klo:13:17
-
Täällä on jo ollut kovasti keskustelua happojen ja biologisten säilöntäaineiden välillä, mutta tarkoitus on jatkaa edelleen happolinjalla. Siksi kysynkin, onko huomattu eroja 2Plussan ja Mestarin Vahvan kakkosen välillä. Jälkimmäisessä on enemmän muurahaishappoa ja hiukan ortofosforihappoa, lisäksi se on halvempaa.
-
Semmonen ero, et mestarin vahva vie luita myöten... :'( :'(
-
Täällä on jo ollut kovasti keskustelua happojen ja biologisten säilöntäaineiden välillä, mutta tarkoitus on jatkaa edelleen happolinjalla. Siksi kysynkin, onko huomattu eroja 2Plussan ja Mestarin Vahvan kakkosen välillä. Jälkimmäisessä on enemmän muurahaishappoa ja hiukan ortofosforihappoa, lisäksi se on halvempaa.
Taitaa olla nykyään Mestarin Vahva Pro? Sellaisella ja 2 Plussalla tehtiin viime kesänä, mitään käytännön eroa ei kyllä olla havaittu.
-
Täällä on jo ollut kovasti keskustelua happojen ja biologisten säilöntäaineiden välillä, mutta tarkoitus on jatkaa edelleen happolinjalla. Siksi kysynkin, onko huomattu eroja 2Plussan ja Mestarin Vahvan kakkosen välillä. Jälkimmäisessä on enemmän muurahaishappoa ja hiukan ortofosforihappoa, lisäksi se on halvempaa.
Entä jos sekoittaa esim aiv ässä ja aiv2 happoa niin onko siitä haittaa?
-
Onko se vahva paljonkin halvempaa saako sen irtona. 2 plus on turhan kallista
-
Täällä on jo ollut kovasti keskustelua happojen ja biologisten säilöntäaineiden välillä, mutta tarkoitus on jatkaa edelleen happolinjalla. Siksi kysynkin, onko huomattu eroja 2Plussan ja Mestarin Vahvan kakkosen välillä. Jälkimmäisessä on enemmän muurahaishappoa ja hiukan ortofosforihappoa, lisäksi se on halvempaa.
Entä jos sekoittaa esim aiv ässä ja aiv2 happoa niin onko siitä haittaa?
Kysy tuota Kemiran-ukolta. Kemikaalien sekoittamisessa on aina joitakin riskejä, tässä tapauksessa tuskin kuitenkaan suuria.
-
Täällä on jo ollut kovasti keskustelua happojen ja biologisten säilöntäaineiden välillä, mutta tarkoitus on jatkaa edelleen happolinjalla. Siksi kysynkin, onko huomattu eroja 2Plussan ja Mestarin Vahvan kakkosen välillä. Jälkimmäisessä on enemmän muurahaishappoa ja hiukan ortofosforihappoa, lisäksi se on halvempaa.
Entä jos sekoittaa esim aiv ässä ja aiv2 happoa niin onko siitä haittaa?
Kyseessä on kuitenkin kannunloppujen yhdistely, että eikai sillä mitn merkitystä ole, tuskimpa niitä isommissa mittakaavoissa kukaa sekoittelee.. Tai emminä tiä, ko on yli 10 vuotta ko viimetteen happoi tar*****.
-
Täällä on jo ollut kovasti keskustelua happojen ja biologisten säilöntäaineiden välillä, mutta tarkoitus on jatkaa edelleen happolinjalla. Siksi kysynkin, onko huomattu eroja 2Plussan ja Mestarin Vahvan kakkosen välillä. Jälkimmäisessä on enemmän muurahaishappoa ja hiukan ortofosforihappoa, lisäksi se on halvempaa.
Entä jos sekoittaa esim aiv ässä ja aiv2 happoa niin onko siitä haittaa?
Kyseessä on kuitenkin kannunloppujen yhdistely, että eikai sillä mitn merkitystä ole, tuskimpa niitä isommissa mittakaavoissa kukaa sekoittelee.. Tai emminä tiä, ko on yli 10 vuotta ko viimetteen happoi tar*****.
Ainakin se vahva 2 on niin karmeaa tavaraa, että kaataa sekoitellessa mieluummin sitä aiv2 päällensä jos voi valita.
-
eikös valion irto kamppanja viikko menny jo??
-
Täällä on jo ollut kovasti keskustelua happojen ja biologisten säilöntäaineiden välillä, mutta tarkoitus on jatkaa edelleen happolinjalla. Siksi kysynkin, onko huomattu eroja 2Plussan ja Mestarin Vahvan kakkosen välillä. Jälkimmäisessä on enemmän muurahaishappoa ja hiukan ortofosforihappoa, lisäksi se on halvempaa.
Entä jos sekoittaa esim aiv ässä ja aiv2 happoa niin onko siitä haittaa?
Kyseessä on kuitenkin kannunloppujen yhdistely, että eikai sillä mitn merkitystä ole, tuskimpa niitä isommissa mittakaavoissa kukaa sekoittelee.. Tai emminä tiä, ko on yli 10 vuotta ko viimetteen happoi tar*****.
Voi sekoitella ihan huoletta.. just noita tynnörien loppuja olen yhdistellyt yms.
Oikeastaan ässähän on 2:nen lisättynä propionihapolla..
-
Onko se vahva paljonkin halvempaa saako sen irtona. 2 plus on turhan kallista
Reilu 15 euroa on verottomassa tonnihinnassa eroa ja irtona saa myös.
eikös valion irto kamppanja viikko menny jo??
Ei haittaa meitä. :D Se 0,5 % lisäalennus irtoliuoksiin meni tosiaan jo, mutta muuten hinnat nousee 24.10.
Tuo aineen vaarallisuus ei haittaa, kun käytössä on ylivoimainen Fellow-säiliö. ;D
-
On kyllä naurettavan piäni tua ns, irtoliuos ale 8)
-
Juu, alennus oli naurettava. Vrt. sil-all hinta noin 55% tuosta hapon hinnasta... ;) Meillä säilöntäaineet maksaisi happona jotain 15.000 enemmän.....ei kiitos.
-
Noo... Meidän meijeri maksaa niin hyvää hintaa, että on varaa käyttää happoja. ;D
-
Juu, alennus oli naurettava. Vrt. sil-all hinta noin 55% tuosta hapon hinnasta... ;) Meillä säilöntäaineet maksaisi happona jotain 15.000 enemmän.....ei kiitos.
Palioko on vuatuinen litratarve??
-
Palioko on vuatuinen litratarve??
Happona vai? Jotain 35 kuutiota. Kesäaikaan happoa menee muutama kuutio appeen stabilisointiin, joten kyllä sitä käytetään.
Tuohon pH:n alenemiseen vielä. Mä en ole hapolla saanut pH:ta niin alas kuin noilla biologisilla.
-
Palioko on vuatuinen litratarve??
Happona vai? Jotain 35 kuutiota. Kesäaikaan happoa menee muutama kuutio appeen stabilisointiin, joten kyllä sitä käytetään.
Tuohon pH:n alenemiseen vielä. Mä en ole hapolla saanut pH:ta niin alas kuin noilla biologisilla.
Ei mennyt hapolla,ennenkuin laittoi sitä reilusti.Sitä pitää ihmetellä noista boilogisista,nehän pelaa vähäsokerisilla rehuillakin,on aina tuo sokeri tuolla alarajalla,eikä ole säilymisen kanssa ollut ongelmia.Saattaa tosin olla ettei kestä muuta käymistä mitään kuin tuon normaalin happokäymisen.
-
Palioko on vuatuinen litratarve??
Happona vai? Jotain 35 kuutiota. Kesäaikaan happoa menee muutama kuutio appeen stabilisointiin, joten kyllä sitä käytetään.
Tuohon pH:n alenemiseen vielä. Mä en ole hapolla saanut pH:ta niin alas kuin noilla biologisilla.
Ei mennyt hapolla,ennenkuin laittoi sitä reilusti.Sitä pitää ihmetellä noista boilogisista,nehän pelaa vähäsokerisilla rehuillakin,on aina tuo sokeri tuolla alarajalla,eikä ole säilymisen kanssa ollut ongelmia.Saattaa tosin olla ettei kestä muuta käymistä mitään kuin tuon normaalin happokäymisen.
Tarkoitatko vähäsokerista raaka-ainetta? Valmissa rehussa sokerit ovat tietysti alhaalla kun maitohappokäyminen on ne kuluttanut.
-
Farmit.net:in etusivulla on "Viikon polttava" happoastioista. :-[
-
koomista lukea noita juttuja ettei tohtis muka biologisella tehdä, meillä ainakin tilattiin sil-all jo ensi kesäksi hyllyyn. Jos joskus on tarve vaihtaa ainetta niin ei se ainakaan happoon vaihdu.
-
Silall 4x4 konemessutarjous oli alle puolet 2+ irtohinnasta. :o Ja sai kaksi fleecepusakkaa kaupan päälle. :'(
-
12v tehtiin bakteereilla, nyt tilasin aiv2 4000l ihan kokeilu mielessä et onko se parempaa. Ennen tehtiin omillakoneilla ja läträttin pikkutörpöillä, nykyään kun urakoitsia tekee ajosilppurilla ja löntti koko on 1000l ni ei tarvii käsin käsitellä, eikä koneet jää ruostumaan. Oli kyllä kakkonen kallista, mut jospa se silti kannattaa...
-
mestarin vahvaa tuotiin pari vkoa sitte odottaan ens kesää,alkaa olla melkoinen kuluerä tuo happo... hintaerohan olis sonnikasvattajan puolen vuoden palkka :D pitääs kai vain tohtia kokeella. kertokaa kolme tärkeintää asiaa,että onnistuu biologisilla!!!! ::)
-
1. Niitto iltapäivällä tai illalla
2. Esikuivaus
3. Huolellinen tiivistys.
Säilönaine kustannus veroinenn ja rahteineen 1,1€/rehutonni
-
1. Niitto iltapäivällä tai illalla
2. Esikuivaus
3. Huolellinen tiivistys.
Säilönaine kustannus veroinenn ja rahteineen 1,1€/rehutonni
1 ja 3 kyllä onnistuu joka vuosi, mutta tuon kakkoskohdan kanssa on joskus vähän niin ja näin. Viime kesänäkin vajaat puolet rehuista tuli esikuivattuna, loput esipestyinä. Sellainen muutos tuli säilöntäaineisiin, että 2plus vaihtui mestarin vahvaan.
-
1. Niitto iltapäivällä tai illalla
2. Esikuivaus
3. Huolellinen tiivistys.
Säilönaine kustannus veroinenn ja rahteineen 1,1€/rehutonni
1 ja 3 kyllä onnistuu joka vuosi, mutta tuon kakkoskohdan kanssa on joskus vähän niin ja näin. Viime kesänäkin vajaat puolet rehuista tuli esikuivattuna, loput esipestyinä. Sellainen muutos tuli säilöntäaineisiin, että 2plus vaihtui mestarin vahvaan.
K-kaupasko oli etuusinta?
-
K-kaupassa, ja otettiin Mestarin vahvaa yhtä satoa varten jos kelit reistaa. Happoa ei ole tarvinnut ostaa läheskään joka vuosi.
Biologisten rehujen laatuarvosana 8,9 ja happorehujen 8,5. Näytteitä lähes 50:tä.
-
1. Niitto iltapäivällä tai illalla
2. Esikuivaus
3. Huolellinen tiivistys.
Säilönaine kustannus veroinenn ja rahteineen 1,1€/rehutonni
1 ja 3 kyllä onnistuu joka vuosi, mutta tuon kakkoskohdan kanssa on joskus vähän niin ja näin. Viime kesänäkin vajaat puolet rehuista tuli esikuivattuna, loput esipestyinä. Sellainen muutos tuli säilöntäaineisiin, että 2plus vaihtui mestarin vahvaan.
K-kaupasko oli etuusinta?
Jep.