Tämä on toivottavasti itsestäänselvyys monille, muttä ehkä ei kaikille:
Jos lehmä teloo itsensä niin että heti tai seuraavanä päivänä näkee että se ei selviä eikä teurasautoon nouse, niin mikäli ette itse osaa, soittakaa paikalle joku tuttu metsästäjä (tai parhaassa tapauksessa teurastaja) joka teurastaa eläimen ja pistäkää roikkumaan jonnekin ladon nurkkaan tms. paikkaan pariksi päiväksi. Sitten sama henkilö voi leikata sen jos itse ei osaa/halua, mutta voi sen vaikka koko raadon itse pilkkoa metsästäjiltä tai muilta lainatun lihamyllyn ruuaksi. Vaikka arvo-osia ei edes ottaisi talteen, ja pillkomisessa ja jauhamisessa menisi koko päivä, pääsee hyville ja verovapaille tuntipalkoille.
Honkajoelle pitää lähettää pussillinen sisälmyksiä ja pää ellei sano että koirat söivät, mutta talvella ne säilyvät niin että hyvinkin voi tulla saman pakkasen aikana muutakin kuormaa ja hinta on sitten reilu 50 euroa.
Hyvä jauheliha maksaa nykyään vajaa kympin kilo, ja normilehmästä sitä irtoaa vähintään 150kg eli 1500 euron arvosta. Ja bruttotuloina se vastaa sitten 2000 euroa ihmisellä joka maksaa 25% tulo/pääomaveroa.
Jos ko. metsästäjällä ei ole pakastin täynnä hirveä, maksuksikin voi kelvata osa lopputuotteesta...
(itse terastettiin yksi 24h aiemmin itsensä loukannut, eikä lihassa ollut vielä pienintäkään virhettä missään)
edit: Ja vielä vinkki tutulta teurastajalta, jos leikkaatte itse, hankkikaa viiltosuojahanskat.
Viimeksi muokattu: 10.02.14 - klo:21:46 kirjoittanut antti-x