Kyl toi pöyhintä parantaa rehun laatua reippaasti. Normi niittomurskaus ja karhotus niin kokoajan on rehua 20-60 % kuiva-aineella kerhossa. Päältä kuiva ja alta märkä, korjuussa sekoitetaan kastellaan jo kuivunut rehu uudelleen. Täytyy muistaa että heti niitosta alkaen alkaa mikrobiologinen toiminta rehussa ja se ei ole toivotun kaltaista vaan aiheuttaa korkeita toksiinipitoisuuksia vaikka säilöntä onnistuisi optimaalisesti.
Pitää niittää tai murskata tavara kokopellon alalle kuivumaan ja 6-10 h päästä pöyhintä ja 20h päästä kerhoon ja korjuu 3-5 h tunnin päästä. Näin tehdään oikeaoppista "sorkkiksen laatuluokan täyttävää säilörehua"
Tämähän riippuu heinänmäärästä taas,vähäiset heinät kuivuu liikaakin ilman karhotustakin. Toisekseen tarve voi olla erinlainen,siiloon märempää paaliin kuivempaa. Kortista rehua ei saa päästää liikaa kuivumaan tai sitten on tuo karhotus todella paikallaan,laihot märkänä on taas yhtä painavaa märkää mössöä. Niitettyjäheiniä ei todellakaan saa pitää vrktolkulla pellolla,ei märkiä varsinkaan.