Hei, tässä olikin aihe jota olen itse tuumaillut. Viljaa meillä on n. 20 ha
ja "puimahuoneessa" on kolme kpl n. 80 m3 4 m leveää laakasiiloa. tähän asti ollaan kuivattu
muualla ja kipattu siiloon josta imumylly sitten vetää. Ruokinnassa seko samurai ja sonnit syö.
Suunnitelmissa olis jauhaa vilja vanhalla murska 350:sellä ja laittaa sekaan siirappivettä (täälä josain luki että 1osa siirappia 2 tai 3 osaa vettä)
tuosa laskeskelin että jos 7 kuution pikkutuhtiin laittaa 30 litran pullon soosia olisi
annostus n 6l/t
Elikkä onko suunnitelma muiden mielestä aivan pois oikiasta ja jääkö jäljelle tikan tienesti
Kyllähän tuo muuten onnistuu mutta tuo murskan 350 on jäätävän hidas varsinkin jos vilja oikeasti kosteaa.
Tiivistäminen ja riittävä märkyys ovat tärkeämpiä kun se laittaako happoa vai siirappia tai jättääkö aineet kokonaan pois.
Eikai toi mylly liian hidas ole tuolle viljamäärälle? 100-150 tonnia 20ha:n alalta, samaa tahtia litistää kuin pikkupuimuri pui. Isompi voi puida viljat kasaan, päivässä pui ja parissa litistää eli toistavuorokautta odottaa
maksimissaan litistämistä.
Nojoo voi tuo 150t olla PIKKASEN yläkanttiin vai onko jollain viljelykierrosa olevilla lohkoilla oikeasti 7,5t/ha keskiarvo, eipä siinä, kyllä palijon kans aina pärjää
Oho, lipsahti kun tarkotin kuuden tonnin satoa eli 120 tonnia
Toisaalta, ei tuo 7.5tonnia tuoreena ole mikään ihmesato 35%:n viljaa, mutta keskiarvona jo melkoisen mahdoton mikäli kierto kaikilla pelloilla ja alaa enemmän kuin 10% kokonaisalasta
Amaretto vehnä kuin tehty tällaiseen, kiloja tulee paljon eikä ainkaan näillä kulmilla tahdo kypsyä kuivattavaksi.