Liittyykö tähän aina rehun lämpeneminen tai joku muu helposti havaittava ilmiö, vai voiko tapahtua huomaamatta?
Ei se ihan huomaamatta tapahdu.
lavalille noista kuivista paaleista: jos rehussa on pelkkää sokeria eikä käymistúotteita, on säilöntätappioita syntynyt. Sillon sulla on hevosheinää eikä märehtijänruokaa paalissa. Energiaa on otettava enemmän väkirehuista ja/tai syömällä hiukan enemmän. Tämän huomaa varsinkin appeella ruokkiessa, kun kuiva-aineensyönti nousee käymistuotteita sisältämättömän rehun ollessa käytössä. Maitoa saattaa tulla se mitä ennenkin, mutta rehua kuluu enemmän eli rehukustannus nousee. Meillä nousu oli 10% luokkaa eli mun mielestä merkittävä. Ruutikuivilla paaleilla saa silti erinomaisia tuotantolukuja, kun käyttää paljon väkirehuja.