Agronet
Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: Homer - 04.04.17 - klo:13:05
-
Kovasti pölistään sianlihanviennistä, mutta toimittajat ei kirjoita mitä ruhonosia sinne menee?
Hk vie ilmeisesti Rypsiporsaan lihaa .
Onko muu liha suolia , lihaa , luita vai koko ruhoja?
Onko tarkoitus viedä kontillinen vai laivalasteittain?
Mietinpä vain että aikamoinen vienti pitää olla että sillä on vaikutusta tuottajahintoihin.
-
>sillä on vaikutusta tuottajahintoihin
Kyllä niillä saatavilla lisähinnoilla on monta ottajaa ennen lihantuottajaa.
-
Jos vienti alkaa vetämään, yhdeltä teurastamolta loppuu kotimainen liha...
-
Jos se vienti nyt lähtee lopulta yhtään minnekään, niin eiköhän kyseessä silloin ole valmiit jalosteet. Turha sinne nyt on alkaa mitään suolia tai ruhoja alkaa kuljettamaan, eiköhän niitä Kiinassa riitä itselläänkin. Tuottajahintihin en usko sillä olevan vaikutusta, en löydä syytä miksi ne nousisivat.
-
Jos se vienti nyt lähtee lopulta yhtään minnekään, niin eiköhän kyseessä silloin ole valmiit jalosteet. Turha sinne nyt on alkaa mitään suolia tai ruhoja alkaa kuljettamaan, eiköhän niitä Kiinassa riitä itselläänkin. Tuottajahintihin en usko sillä olevan vaikutusta, en löydä syytä miksi ne nousisivat.
Kotimaassa rauhallisesti kaupaksi menevät ruhonosat kuuluvat vientilajitelmiin. Esim. Niska, kylki, sorkat.
Hinnasta sama arvio. Kiina-lisää saa odottaa tilityslappuun vielä tovin aikaa.
-
Se olisi kyllä kiva kuulla mitä osia sinne viedään. Hyvällä tuurilla ovat semmoisia, joita täällä ei haluta syödä mutta Kiinassa ovat suurta herkkua. Se voisi vaikuttaa tilityshintaan paremmin kuin jos vienti kohdistuu niihin osiin, jotka täälläkin käyvät kaupaksi.
Tuskin liha yhdeltäkään teurastamolta loppuu. Hyvällä tuurilla enintään vähenee tilapäisesti. Sian- ja varsinkin siipikarjanlihantuotantoa pystytään aika äkkiä lisäämään.
-
Kuinkahan, jos alkaisi koiria ja kissoja kasvattamaan sinne vietäväksi
-
Kuinkahan, jos alkaisi koiria ja kissoja kasvattamaan sinne vietäväksi
Miksi ei.
Kiinalaiset syövät kaikkea missä on ollut eläessään selkäranka maanpinnan suuntaisesti.
-
Kuinkahan, jos alkaisi koiria ja kissoja kasvattamaan sinne vietäväksi
Miksi ei.
Kiinalaiset syövät kaikkea missä on ollut eläessään selkäranka maanpinnan suuntaisesti.
Noin kansoitetussa maassa on pakko syödä sitä mitä on saatavissa, jos aikoo elää.
Luin juuri, että Taiwanissa on nyt koirien syönti kielletty, elintaso on siis noussut.
Sama tulee tapahtumaan myös Kiinasssa, veikkaan että Mersulla ajava kiinalainen ei tyydy koiranlihaan.
-
Reklamaatiota tulee heti,jos laadussa jotain pientäkin sanomista.
Vaikka sieltä tulee tänne ihan paskaa laatua.
-
Suolia tulee sieltä tännepäin. Kiinasta tuotuihin suoliin suomalaiset makkarat tehdään.
-
ei taida suomessa olla enää montaakaan suolenpesupaikkaa... ja eiks net huonosti täällä menevät olekin oikein laittaa kiinaan eikä minkinrehuks... onpa siitäkin jotain hyötyä...
-
Guangxi Yangxiang Co Ltd laajentaa vai pitäisikö sanoa korottaa. Itse porsittamisessa on jotain kokemattomuutta mukana.))
https://www.youtube.com/watch?v=JTY2V5cwVJU
-
Kuinkahan, jos alkaisi koiria ja kissoja kasvattamaan sinne vietäväksi
"Me ollaan hävitty tää peli."
https://tiedebasaari.com/2016/01/23/kaksi-miljoonaa-kissaa-havitetaan-australiassa-luonnon-elaimiston-suojelemiseksi/
-
https://tiedebasaari.com/2016/01/23/kaksi-miljoonaa-kissaa-havitetaan-australiassa-luonnon-elaimiston-suojelemiseksi/
Se, mitä tehdään valkoihoisten rikollisten ja niiden jälkeläisten muodostamien kantojen kanssa, taitaa olla vielä mietintämyssyssä.
-
Jenkeillä loppuvat pakastimet... taitaa olla pian Trumpilla pian jokaista kotimaan tuotetta vuori syötettävänä kansalleen kun vielä vähän käy maailmalla kaupparatsastamassa.
https://www.wsj.com/articles/meat-piles-up-as-production-grows-and-exports-slow-1532268000
-
Dumppaus alkanee. Soijaa pukkaa kohta.
Tuontisuoja ja tullit itse asiassa aiheuttavat dumppausilmiötä. Koska vientihinta on laskettava "markkinahintaa" alemmaksi, tullin verran, jotta tavara alkaa kiinnostaa ostajaa tullimuurin takana. Kun kaikki tekevät saman, hinnat romahtavat rajojen ulkopuolella. Ja valtiot tienaavat jonkin verran, vastaavasti joutuvat kuitenkin valtaosaltaan rahoittamaan sen vientituen myös. Nollasummapeliähän tuo on ja vie enemmän rahaa kuin tuo.
-SS-
-
mihinkä ne nyt on viemässä kiinaa..?? jappaania ne vei jo ameriikoihin datsun sunny olj hyvä aato myö männään viekin jäevelle pottuja ostammaan..kun riisi on hinnoisaaaansa
-
..niinpä nauru se pidentää ikäää...
...korvikkeet tulille ja römpsää keikis tankoon..tulipalopakkaset
-
Kaksi vuotta sitten sanottiin että Kiinan vienti voi auttaa vahvistamaan tuottajahintoja sianlihassa. Eipä tutkiva journalismi ota Maaseudun Tulevaisuudessa enään kantaa näihin asioihin. Ministeritkin olleet asiasta hiljaa.
Tiilikainen taisi asiaa silloin hehkuttaa, nuoruuden innolla. He hee. Nauratti jo silloin.
Ajatus oli kai siinä, että tuotantoa saadaan vietyä kiinaan ja näin kotimaista painetta pois. No ilmeisesti sianlihan kysyntä kotimaassa on laskenut enemmän kuin mitä kiinanvienti ja tuotannon tippuminen on tehnyt. Näin tilanne on edelleen sama..
Korjausliike tulisi lähteä siitä, että unohdetaan se kiinan vienti. Se loppuu joka tapauksessa siinä vaiheessa kun eka asf villisika löytyy rajojen sisäpuolelta. Eikä siihen mene kauan. Sen jälkeen lasketaan paljon tuotantoa tarvitaan esim. 70% omavaraisuuteen. Sitten on kaksi vaihtoehtoa joko kaikilta vähennetään tuotantoa tai sitten osa tiputetaan kylmästi pois. Tämä tehdään tietenkin joka lihatalon kohdalla. Sitten voidaan alkaa neuvottelemaan kaupan kanssa. Jos hinta ei edelleenkään nouse niin sitten tiputetaan 50% ja uudestaan neuvottelemaan. Se taso on vain haettava missä kuluttajat on valmiita maksamaan kotimaisesta lihasta. Hintaa on koitettu muuten saada pidettyä ylhäällä kaksikymmentä vuotta ja ei se ole onnistunut.
-
Kaksi vuotta sitten sanottiin että Kiinan vienti voi auttaa vahvistamaan tuottajahintoja sianlihassa. Eipä tutkiva journalismi ota Maaseudun Tulevaisuudessa enään kantaa näihin asioihin. Ministeritkin olleet asiasta hiljaa.
Tiilikainen taisi asiaa silloin hehkuttaa, nuoruuden innolla. He hee. Nauratti jo silloin.
Ajatus oli kai siinä, että tuotantoa saadaan vietyä kiinaan ja näin kotimaista painetta pois. No ilmeisesti sianlihan kysyntä kotimaassa on laskenut enemmän kuin mitä kiinanvienti ja tuotannon tippuminen on tehnyt. Näin tilanne on edelleen sama..
Korjausliike tulisi lähteä siitä, että unohdetaan se kiinan vienti. Se loppuu joka tapauksessa siinä vaiheessa kun eka asf villisika löytyy rajojen sisäpuolelta. Eikä siihen mene kauan. Sen jälkeen lasketaan paljon tuotantoa tarvitaan esim. 70% omavaraisuuteen. Sitten on kaksi vaihtoehtoa joko kaikilta vähennetään tuotantoa tai sitten osa tiputetaan kylmästi pois. Tämä tehdään tietenkin joka lihatalon kohdalla. Sitten voidaan alkaa neuvottelemaan kaupan kanssa. Jos hinta ei edelleenkään nouse niin sitten tiputetaan 50% ja uudestaan neuvottelemaan. Se taso on vain haettava missä kuluttajat on valmiita maksamaan kotimaisesta lihasta. Hintaa on koitettu muuten saada pidettyä ylhäällä kaksikymmentä vuotta ja ei se ole onnistunut.
Itseasiassa asf riehuu Kiinassa,epäilevät leviävän rehun mukana.Vastahan tästä MaasTullissa oli juttua.Oli iskenyt 13 000 emakon sikalaan,osa kuollut,loput lopetetaan.
-
Kaksi vuotta sitten sanottiin että Kiinan vienti voi auttaa vahvistamaan tuottajahintoja sianlihassa. Eipä tutkiva journalismi ota Maaseudun Tulevaisuudessa enään kantaa näihin asioihin. Ministeritkin olleet asiasta hiljaa.
Tiilikainen taisi asiaa silloin hehkuttaa, nuoruuden innolla. He hee. Nauratti jo silloin.
Ajatus oli kai siinä, että tuotantoa saadaan vietyä kiinaan ja näin kotimaista painetta pois. No ilmeisesti sianlihan kysyntä kotimaassa on laskenut enemmän kuin mitä kiinanvienti ja tuotannon tippuminen on tehnyt. Näin tilanne on edelleen sama..
Korjausliike tulisi lähteä siitä, että unohdetaan se kiinan vienti. Se loppuu joka tapauksessa siinä vaiheessa kun eka asf villisika löytyy rajojen sisäpuolelta. Eikä siihen mene kauan. Sen jälkeen lasketaan paljon tuotantoa tarvitaan esim. 70% omavaraisuuteen. Sitten on kaksi vaihtoehtoa joko kaikilta vähennetään tuotantoa tai sitten osa tiputetaan kylmästi pois. Tämä tehdään tietenkin joka lihatalon kohdalla. Sitten voidaan alkaa neuvottelemaan kaupan kanssa. Jos hinta ei edelleenkään nouse niin sitten tiputetaan 50% ja uudestaan neuvottelemaan. Se taso on vain haettava missä kuluttajat on valmiita maksamaan kotimaisesta lihasta. Hintaa on koitettu muuten saada pidettyä ylhäällä kaksikymmentä vuotta ja ei se ole onnistunut.
Itseasiassa asf riehuu Kiinassa,epäilevät leviävän rehun mukana.Vastahan tästä MaasTullissa oli juttua.Oli iskenyt 13 000 emakon sikalaan,osa kuollut,loput lopetetaan.
Niin riehuu, mutta ei siihen mene kauaakaan kun se on täälläkin ongelma. Jos se tulee toiseen eu maahan niin halpaa lihaa on sen jälkeen tyrkyllä joka pitää saada hävitettyä eu:n sisällä. Jos se taas tulee suomeen niin vienti loppuu samantien.
-
Kaksi vuotta sitten sanottiin että Kiinan vienti voi auttaa vahvistamaan tuottajahintoja sianlihassa. Eipä tutkiva journalismi ota Maaseudun Tulevaisuudessa enään kantaa näihin asioihin. Ministeritkin olleet asiasta hiljaa.
Tiilikainen taisi asiaa silloin hehkuttaa, nuoruuden innolla. He hee. Nauratti jo silloin.
Ajatus oli kai siinä, että tuotantoa saadaan vietyä kiinaan ja näin kotimaista painetta pois. No ilmeisesti sianlihan kysyntä kotimaassa on laskenut enemmän kuin mitä kiinanvienti ja tuotannon tippuminen on tehnyt. Näin tilanne on edelleen sama..
Korjausliike tulisi lähteä siitä, että unohdetaan se kiinan vienti. Se loppuu joka tapauksessa siinä vaiheessa kun eka asf villisika löytyy rajojen sisäpuolelta. Eikä siihen mene kauan. Sen jälkeen lasketaan paljon tuotantoa tarvitaan esim. 70% omavaraisuuteen. Sitten on kaksi vaihtoehtoa joko kaikilta vähennetään tuotantoa tai sitten osa tiputetaan kylmästi pois. Tämä tehdään tietenkin joka lihatalon kohdalla. Sitten voidaan alkaa neuvottelemaan kaupan kanssa. Jos hinta ei edelleenkään nouse niin sitten tiputetaan 50% ja uudestaan neuvottelemaan. Se taso on vain haettava missä kuluttajat on valmiita maksamaan kotimaisesta lihasta. Hintaa on koitettu muuten saada pidettyä ylhäällä kaksikymmentä vuotta ja ei se ole onnistunut.
Taisi Kiinalaisilla olla mielessä vain siitos kettujen saanti Kiinaan, on paikalliset turkistarhurit käärmeissään, kun oli siitoskettujen vienti
kytketty samaan nippuun sianlihan viennin kanssa. Ainut asia millä Suomalaiset tarhaajat ovat pärjänneet on ollut laatu ja se
nyt viedään siitoseläiminä Kiinaan ,siinä meni vuosikymmenien jalostustyö yhdellä sopimuksella.
-
Taisi Kiinalaisilla olla mielessä vain siitos kettujen saanti Kiinaan, on paikalliset turkistarhurit käärmeissään, kun oli siitoskettujen vienti
kytketty samaan nippuun sianlihan viennin kanssa. Ainut asia millä Suomalaiset tarhaajat ovat pärjänneet on ollut laatu ja se
nyt viedään siitoseläiminä Kiinaan ,siinä meni vuosikymmenien jalostustyö yhdellä sopimuksella.
[/quote]
Meinaakko että kiinalaisten hoidossa saadaan näistäkään mitään laatutavaraa..
-
mutta parenpaa kuiteski ja kun kukaan ei enää huutele laatun perään niin.....
-
Kun nyt ovat vihreät hallituksessa, eppäilen, että suomalaisten turkistuottajien kannattaisikin hyvän sään aikana myydä siitosaineistot sinne Kiinaan.
Loppuu kohta koko turkistuotanto kumminkin.
-SS-
-
laitetaas nyt arvuutus päälle; mikä ala lopettaa ensiksi suomessa? ja mihin siirtyy tuotanto? tuo turkis on aika korkialla pallilla tuossa mut kait nuita muitakii löytyy..?
-
Kattelin aiemmin saksalaisen tonnesin teurastamon videon, eikö siinä ollu siankorvien ja sorkkien lootien päällä kiinalaista tekstiä :o
-
Kattelin aiemmin saksalaisen tonnesin teurastamon videon, eikö siinä ollu siankorvien ja sorkkien lootien päällä kiinalaista tekstiä :o
Häntiä,sorkkia menee Kiinaan Suomestakin jatkuvasti.On siellä herkkuruokia.