Mitä olen ite ollut näkemässä ja vertaa omaan työskentelyyn parressa, en ole vielä vakuuttunut ropolypsystä. Se, että ite juo sitä maitoa jota lypsää ja kun solut on siinä 40 paikkeilla, niin en uskaltas ropomaitoa juoda raakana.
Montakos euroa enemmän ropisee maitotiliä vuodessa verrattuna siihen jos niitä soluja olisi vaikka 240?
Jos toistuvasti solut on tankis 240,näkyy se varmasti maitomääriski
Utareterveys heijastelee tietty moneen asiaan. Kyllä se jossain näkyy jos solut ovat pitkään ylärajoilla.
Solujen ja bakteerien alhaisuus eivät ole itse tarkoitus, mutta on helpompi ainakin pysyä karjanterveystilanteessa ja laadun valvonnassa perillä. Jos arvot äkillisesti nousevat on helppo löytää "syyllinen" joukosta ja ottaa mahdollinen tulehdus heti käsittelyyn (mahdollistaa sairauksien leviämisen pysäyttämisen).
Onhan se jokaisen omatuntokysymys miten haluaa työnsä hoitaa ja mihin on tyytyväinen. Tapoja yhtä monta kuin on lehmänhoitajaakin.