Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa  (Luettu 12057 kertaa)

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8394
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Vaihtoontulleilla koneilla on pahimmillaan ajettu 100 h vuodessa  :o
Mystinen kesälaatumies

Adam Smith

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10972
  • Gee!!
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
En mäkään ymmärrä, millä laskuopilla ei ole varaa urakoitsijaan. Menee maskuvalmiuspuolelle, joten joko tilanne on todella tiukka tai laskento on se nelonen.

Maajussi77 olettaa, että c-alueelta poistuva tuotanto tekisi tilaa etelän maidolle. Maakiintiö menee tällä hetkellä 90% täyttöasteella ja alenee. Kulutus ja tuotanto on suurinpiirtein tasapainossa. Tietenkin 30% maitotuotteista tuodaan ja saman verran viedään, mutta noin laskennallisesti ajatellen.


Noista luvuista ja viimeaikaisista hintojen kehityksestä voi päätellä, miten oikeasti käy kun kotimainen tuotanto alenee. Jos haluaa katsoa objektiivisesti.

Täällä on monta c-alueen edustajaa, jotka eivät hyväksy perusteettomia tukieroja ja vaativat asian korjaamista.
                   
*****ilu on jokamiehenoikeus ja syytteen saa vasta se joka lyö.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Monasti Agronetistä saa lukea järjettömästä rahankylvöstä turhuuteen mm. koneisiin ja tuotantopanoksiin. Kustannuksia karsimalla pystyttäisiin koko suomessa tuottamaan kannattavammin jopa alhaisemmalla tukitasolla. Nykyään nuo tuet tuppaavat valumaan jokapuolelle maatalouden ulkopuolelle sekä viljelijöistä johtuen että johtumatta. Mm. konekauppiaat ja -valmistajat, rehutehtaat pellonmyyjät ja -vuokraajat nappaavat pääosan tuista.

Tätä olen yrittänyt tavata tällä palstalla, mutta kun pari nimimerkkiä ottaa sen heti *****iluna.
Siinä maaseudun tulevaisuuden jutussa, mistä linkkikin oli.
Siinä valitettiin ettei ole varaa palkata urakoitsioita?
Melassi sankollako liete kannetaan pelolle?
Säilörehu korjataan varmaan viitakkeela ja kottikärryllä?
Ymmärän kyllä että pitää joitain koneita olla, mutta sitä en ymmärrä että kone kanta on viitakkeesta leikkuupuimuriin ja kivikoneesta paalauskoneeseen.

Vähän aikaa sitten kävin paikallisessa traktori kaupassa ja juttelin lypsyrobotti myyjän kanssa. Sanoi että robo maksaa 130000€ alv.0
Pihalla seisoi semmoinen keskikokoinen traktori 6 mootorilla n.140 konia, niin sen hinta oli 132000€ sis.alv.
Traktorilla ajetaan yleensä n.1500 tuntia vuodessa, mutta robotti lypsää äkkiä sen 6000 tuntia ja silti isäntien mielestä traktori on kannatavampi hankinta, kuin se pihatossa lypsävä robotti.

Totta toinen puoli, mutta silti täysin tilakohtaisia asioita.
132000 140 heppaseen on kyllä yli-investointi, sillä saa 2 kappaletta 160 hv kutosvaltuja ;D
Ittellä liikevaihdosta kaksi-kolmasosaa tulee pellolta joten eikö investoinnitkin silloin kannata painottaa sinne pellolle..

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Vaihtoontulleilla koneilla on pahimmillaan ajettu 100 h vuodessa  :o
Täytyy olla hyvää hommaa ;D
Mullakin siihen tilintekokoneeseen(kutosvaltuun) tulee vähiten tunteja, vaikka sillä tehdään eniten tiliä ;) :D

nautafarmari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1865
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Hehtaarihinta Ontarion seudulla on noin 10 000 euroa, vuokrahehtaarin hinta noin 50–150 euroa. Yleensä viljelyalat sijaitsevat lähellä tilakeskusta.

Tuollain kanadassa, voi olla jotain merkitystä etelän maitotilojen vaikeuksiin.  :o

der bauer

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 901
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Toiseksi puhutaanko lyhyen vai pitkän aikavälin tuloksesta ja viivan alle jäävästä rahasta. Jos puhutaan edes keskipitkän aikavälin viivan alle jäävästä tuloksesta niin tukien tasaus tarkoittaisi että myös c-alueelta alkaisi tippua tiloja pois. Näin tulisi tilaa myös ab-alueen laajennuksille ja jos oltaisiin tukimielessä samalla viivalla niin osaavat tilat tulisivat toimeen myös ab-alueella. Eli edes keskipitkällä aikavälillä kyllä osaavalle ab-tuottajalla alkaisi jäädä enemmän viivan alle. Vähemmän osaavat tippuisivat pois sekä c-alueelta että ab-alueelta. Nythän on se ongelma että tukieron takia ab-alueen osaavampi tuottaja voi joutua lopettamaan c-alueen vähemmän osaavan tuottajan tieltä.

Tarkoitat siis, että jos maidontuotanto vähenisi C alueella, tarjonta vähenisi ja mejerit voisivat nostaa tilityshintaa ja sitä kautta saada enemmän viivan alle etelän maitotiloille? Tämä olisi totta jos rajat olisivat kiinni, mutta kun maito virtaa nyt jo Suomeen niin tilityshintaa ei voi nostaa.  Tuossa Adam jo selitti miten todennäköiseti kävisi jos C alueen tuet lasketaan AB alueen tasolle.

Mutta tässähän teillä olisi sitten kaikilla maitotiloilla sama ongelma kuin meillä sikapuolella on ollut koko EU-ajan. Kun yhdestä tuotantoyksiköstä (lihasika, emakko, lypsylehmä) jää yhä vähemmän viivan alle niin on laajennettava niin että niitä yksiköitä on tarpeeksi. Se ei tietysti riitä vaan pitää olla osaamista mutta kyllä tuossa Maajussi77 on osunut (väritetyt kohdat) siihen millä ab-tuottajalle hieman pitemmässä juoksussa alkaa jäädä enemmän viivan alle. Ja jos ajatellaan asiaa niin pitkälle että kiintiöt poistuvat niin tuonti on tosiasia, lähialueen tehokaammat tilat pystyvät tuottamaan halvemmalla. Nyt jo tehdyillä päätöksillä ab-alueen sikatilat ja myös maitotilat joutuvat muutaman vuoden kuluttua suoraan vastaamaan Tanskan tuottajien tehokkuustasoon Itämeren rahtikustannuksella vähennettynä mutta c-tuottajien ei tarvitse vaan tukea löytyy. Nykyinen tukialueraja ja tuet c-alueelle johtavat vain siihen että siellä välttämätön rakennekehitys jää tapahtumatta. Ennenkuin sitten joskus kun ennemmin tai myöhemmin joku ystävällisistä naapureistamme huomaa c-tukien kilpailua vääristävän vaikutuksen ja ottaa asian esille.

Kyllä minä ymmärrän sen että meilä on parempien tukien takia parempaa kilpailukykyä. Ja se on totta että maidontuotanto vähenee täällä jos tuet lasketaan AB tasoon, tulisi siis Maajussi77:n mainetsama "tilaa" ja jos rajat olisivat kiinni jopa pulaa maidosta, ja sitä kautta parempaa tilityshintaa. Mutta nyt kun rajat ovat auki ja kiintiöt poistumassa on turha kuvitella että maidosta tulisi pulaa, joten tilityshintaa ei voi nousta, mistä ne lisäeurot sitten tulee?

Oleellisin lause Seijan kirjoituksessa on mielästäni tämä "valtion velvollisuus on hoitaa tuotannon pohja kuntoon ennen investointikehotuksia".  Etelän pohja ei saada kuntoon viemällä pohjaa myös c alueelta, siksi tulisi parantaa tuotannon edellytykset etelässä eikä heikentää pohjosessa.
Konsteja löytyy jos hallitus tms. niin haluaa. Helpoin tiehän olisi jo puheissa ollut lehmäpalkkio. 400 euroo per lypsävä ja oltais AB alueella samoilla viivoilla C1 kanssa. Olis helppoo jos vain halua olis arkkaadianmäellä.... ::)

Juurikin näin

Nyt on vaan niin että ab-alueen asiat on hyväksytettävä komission kautta. Nämä erilaiset tukialueet nähkää... Mutta kyllähän asiaa on eduskunnassakin useasti käsitelty. Esimerkiksi tuossa silloinen keskustan (nykyinen kokoomus) kansanedustaja Seppo Lahtela esitti eduskunnassa asiallisen kysymyksen (jonka takana oli myös kokoomus).
http://www.riksdagen.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_149_2006_p.shtml
Siihen vastasi keskustan maatalousministeri Juha Korkeaoja suuriinpiirtein että "ei anna aihetta toimenpiteisiin" ja tuossa tarkemmin lainaus vastauksesta:
"Tukipolitiikkaa toteutetaan koko maassa mahdollisimman tasapuolisesti ottaen huomioon alueiden erilaisiin tukijärjestelmiin liittyvät mahdollisuudet ja rajoitteet. Kansallisia tukia maksetaan Etelä-Suomessa A- ja B-alueilla Suomen liittymissopimuksen 141 artiklan perusteella, kun C-alueen pohjoista tukea maksetaan liittymissopimuksen 142 artiklan perusteella. Edellisten lisäksi koko maassa maksetaan luonnonhaittakorvauksen kansallista lisäosaa ja A- sekä B-tukialueilla ympäristötuen kansallista lisäosaa. Kummankin alueen kansallisia tukijärjestelmiä koskevat omat, EU:n komission päätöksiin perustuvat rajoitteensa. Etelä-Suomessa kansallisten tukijärjestelmien tarjoamat mahdollisuudet hyödynnetään täysimääräisesti, ja kansallisen tuen kokonaisratkaisuissa otetaan tukirajoitteiden lisäksi erityisesti huomioon alueiden väliseen tasapainoon ja eri sektoreiden markkinoihin liittyvät näkökohdat. Kansallisten tukien ratkaisuja valmistellaan ja niistä neuvotellaan vuosittain tuottajajärjestöjen kanssa."

Tuon vastauksen jälkeen keskusta on ollut koko ajan hallituksessa ja maatalousministeri on ollut keskustasta mutta mitäpä on tapahtunut? Eiköhän tuo ab-alueen tilanne ole vain tuosta vieläkin heikentynyt? Kovin optimistinen ei kukaan realisti voi olla siihen nähden että tilanne ainakaan nopeasti korjaantuisi ja Seijan kirjoituksesta nähdään että jos tilanne ei korjannu 1-2 vuoden sisällä niin se on menoa liian monelle ab-tilalle. Mutta että jos se kerran "olis helppoo jos..." niin miksiköhän mitään ei oikeasti tapahdu? Se on helppo sanoa että "Juurikin näin" ja "kaikki oltiin yhtenä miehenä tukemassa pyrkimyksiänne" kun todellisuudessa tietää että mitään tasausta ei tule tapahtumaan vaan tilanne jatkuu sellaisena josta itse (c-tuottajat siis) hyötyy merkittävästi.



Tuo lehmäpalkkio on suht uus juttu, ja on mielestäni ollut kirjoitus maastullissakin että palkkio suunnattais etelään.

Vastaranta

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 902
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
En tiedä miten paremmin osaisin tuon suhteellisen kilpailukyvyn selittää. Täällä kun on vieläpä sellaisiakin joiden mielestä mitkään tilat eivät kilpaile keskenään niin että todennäköisesti selitän tämän miten tahansa niin kaikki eivät tule tätä hyväksymään ja/tai tajuamaan. Mutta näin se vain menee reaalimaailmassa ja tämä kehitys on koko ajan menossa ja kiihtyy ilmeisesti vielä maidon hinnanlaskun takia. Kyse on siitä onko tilalla tuotannon jatkamisedellytyksiä vai ei ja jos tukieroa ei olisi niin jäljelle jäisivät parhaat tilat mutta tukieron takia ab-alueen tosi hyviäkin tiloja saattaa joutu lopettamaan kun c-alueella vaan porskutetaan.

Paikallisesti suhteellinen kilpailukyky näkyy siinä että AB-alueella nautatilojen viljeltäviksi jää ne maat jotka eivät muille kelpaa tai sitten hoidetaan sadonkorjuuvelvoitteita muiden peltoheitoilla. Erikoiskasvien viljely ja broilerin/sianlannanlevitys rohmuaa rahoillaan kunnon pellot.

Voidaan tietysti ajatella että ne ovat tuotantosuuntia jotka "kuuluvat" tälle alueelle ja naudat pohjoiseen. Nuorena ja naiivina ajattelin, että alueen elintarviketeollisuuden sivutuotteet olisivat kilpailuetu, eikä omaa peltoa niinkään tarvittaisi. Aperuokintaa on ollut vuodesta 1992. Kaikki muut tuotantokustannukset on muodostuneet C-alueen maksukyvyn mukaan ja tuet siirretty peltoon, niin se siitä sitten.

der bauer ei ilmeisesti huomannut lukea tuota punaisella korostettua kohtaa..
uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutiot

emo-heikki

  • Vieras
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
En mäkään ymmärrä, millä laskuopilla ei ole varaa urakoitsijaan. Menee maskuvalmiuspuolelle, joten joko tilanne on todella tiukka tai laskento on se nelonen.

Maajussi77 olettaa, että c-alueelta poistuva tuotanto tekisi tilaa etelän maidolle. Maakiintiö menee tällä hetkellä 90% täyttöasteella ja alenee. Kulutus ja tuotanto on suurinpiirtein tasapainossa. Tietenkin 30% maitotuotteista tuodaan ja saman verran viedään, mutta noin laskennallisesti ajatellen.


Noista luvuista ja viimeaikaisista hintojen kehityksestä voi päätellä, miten oikeasti käy kun kotimainen tuotanto alenee. Jos haluaa katsoa objektiivisesti.

Täällä on monta c-alueen edustajaa, jotka eivät hyväksy perusteettomia tukieroja ja vaativat asian korjaamista.

Mikäli koneita ostetaan velaksi, niin omat koneet vaan heikentää maksuvalmiutta ....

hoopotteri

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 99
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
En mäkään ymmärrä, millä laskuopilla ei ole varaa urakoitsijaan. Menee maskuvalmiuspuolelle, joten joko tilanne on todella tiukka tai laskento on se nelonen.

Maajussi77 olettaa, että c-alueelta poistuva tuotanto tekisi tilaa etelän maidolle. Maakiintiö menee tällä hetkellä 90% täyttöasteella ja alenee. Kulutus ja tuotanto on suurinpiirtein tasapainossa. Tietenkin 30% maitotuotteista tuodaan ja saman verran viedään, mutta noin laskennallisesti ajatellen.


Noista luvuista ja viimeaikaisista hintojen kehityksestä voi päätellä, miten oikeasti käy kun kotimainen tuotanto alenee. Jos haluaa katsoa objektiivisesti.

Täällä on monta c-alueen edustajaa, jotka eivät hyväksy perusteettomia tukieroja ja vaativat asian korjaamista.

Mikäli koneita ostetaan velaksi, niin omat koneet vaan heikentää maksuvalmiutta ....

emo-heikin  kirjoituksissa on vahva tukisidonnaisuus. Kansalliset tuet kustantaa Suomalainen veronmaksaja.

AaaBeeCeeMies

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 333
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Kyllä minä ymmärrän sen että meilä on parempien tukien takia parempaa kilpailukykyä. Ja se on totta että maidontuotanto vähenee täällä jos tuet lasketaan AB tasoon, tulisi siis Maajussi77:n mainetsama "tilaa" ja jos rajat olisivat kiinni jopa pulaa maidosta, ja sitä kautta parempaa tilityshintaa. Mutta nyt kun rajat ovat auki ja kiintiöt poistumassa on turha kuvitella että maidosta tulisi pulaa, joten tilityshintaa ei voi nousta, mistä ne lisäeurot sitten tulee?

Oleellisin lause Seijan kirjoituksessa on mielästäni tämä "valtion velvollisuus on hoitaa tuotannon pohja kuntoon ennen investointikehotuksia".  Etelän pohja ei saada kuntoon viemällä pohjaa myös c alueelta, siksi tulisi parantaa tuotannon edellytykset etelässä eikä heikentää pohjosessa.
Tuo lehmäpalkkio on suht uus juttu, ja on mielestäni ollut kirjoitus maastullissakin että palkkio suunnattais etelään.

Onko arvausta miksei mitään tapahdu tuon maitopalkkion suhteen? Kataisen syy? Valtiolla on rahatilanne heikko ja uutta rahaa ei välttämättä löydy. Se on tässä taloustilanteessa fakta. No, miksei operoida sillä mitä on käytettävissä. Otetaan muista tuosta edes osa ja siirretään ab-alueen lehmäpalkkioon? Mutta sehän ei käy, näin saadaan syy asiasta Kataiselle ja tilanne pysyy muuttumattomana joka on suoraan c-tuottajien hyödyksi. Eli ei mitään kiirettä kun taas ab-alueen viljelijöillä rupeaa olemaan enemmän kuin kiire kuten Seijan kirjoituksestakin huomataan. Mutta ongelma on juurikin tämä että tiedetään mitä pitäisi tehdä ja keinotkin löytyy mutta todellista halua puuttuu. Kai tässä täytyy Marttilaan laittaa toivonsa että hän tietämyksellään ja ymmärryksellään tajuaa mitä pitää tehdä ja myös tekee sen mitä on tehtävä.

Ja mitä tuohon "valtion velvollisuus..." -juttuun tulee niin valitettavasti EUssa valtion velvollisuuksiin tuollaiset asiat eivät taida kuulua. Ainakaan siinä maailmassa jossa ab-alueella kohta eletään ja kilpaillaan ruotsalaisten ja tanskalaisten kanssa. Valitettavasti siinä maailmassa ja todellisuudessa markkinat jyllävät ja EUssa vielä vapaata kilpailua edistetään ja jos todetaan että tuki vääristää jotakin niin siihen puututaan. Näinhän siinä todennäköisesti sikatukien kansssa kävi kun tuotanto kasvoi ja tukiakin maksettiin niin naapurien mielestä sellainen ei käy ja asia otettiin esille.

Ja mitä taas lisäeuroihin tulee että mistä ne tulevat niin minähän selitin jo. Etkö ymmärtänyt? Ne tulevat yksikkökoon kasvusta eli sama kuin sikapuolella. Jos aiemmin kaksi ihmistä sai toimeentulon 200 lihasian sikalasta niin nykyisin tarvitaan 2.000 lihasian sikala. Vähän liioittelua mutta menköön. Mutta lisäeurot tulevat yksikkökon ksavattamisesta, sitä kautta saatavasta rationalisointihyödystä ja mittakaavaedusta. Noin se kehitys on mennyt Tanskassa ja Ruotsissa ja noin se tulee ennemmin tai myöhemmin tapahtumaan täälläkin, vastustuksesta huolimatta kehitystä voidaan korkeintaan hidastaa. Täpinöinti loppuu. Tämän kehityksen "oireena" on mm se suunnitelma 1.000 lehmän navetasta Tornioon. Miksi kuvittelette että kukaan sellaista tekisi? Varmistaakseen kilpailukykyisen yksikkökoon myös tulevaisuudessa. Näin se menee.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
En mäkään ymmärrä, millä laskuopilla ei ole varaa urakoitsijaan. Menee maskuvalmiuspuolelle, joten joko tilanne on todella tiukka tai laskento on se nelonen.

Maajussi77 olettaa, että c-alueelta poistuva tuotanto tekisi tilaa etelän maidolle. Maakiintiö menee tällä hetkellä 90% täyttöasteella ja alenee. Kulutus ja tuotanto on suurinpiirtein tasapainossa. Tietenkin 30% maitotuotteista tuodaan ja saman verran viedään, mutta noin laskennallisesti ajatellen.


Noista luvuista ja viimeaikaisista hintojen kehityksestä voi päätellä, miten oikeasti käy kun kotimainen tuotanto alenee. Jos haluaa katsoa objektiivisesti.

Täällä on monta c-alueen edustajaa, jotka eivät hyväksy perusteettomia tukieroja ja vaativat asian korjaamista.

Mikäli koneita ostetaan velaksi, niin omat koneet vaan heikentää maksuvalmiutta ....

emo-heikin  kirjoituksissa on vahva tukisidonnaisuus. Kansalliset tuet kustantaa Suomalainen veronmaksaja.

Miten kommenttini liittyi tukisidonnaisuuteen ????

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
jakke se jaksaa kirjoittaaaaaaaaaa :o

ja näin se vaan menee kommentit voidaan muuttaa totuuden  mukaisemmiksi kun irroitetaan kontekstista ja liitetään erääseen e-suomen isäntään voidaan todeta,näin se vaan menee tila konkurssiin ::)
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

AaaBeeCeeMies

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 333
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Kaikki muut tuotantokustannukset on muodostuneet C-alueen maksukyvyn mukaan ja tuet siirretty peltoon, niin se siitä sitten.

der bauer ei ilmeisesti huomannut lukea tuota punaisella korostettua kohtaa..[/quote]

Ilmeisesti ei. Tässä on kyse samasta asiasta kuin täällä huonolla menestyksellä on yritetty selittää. Tuotantopanosten hinta määräytyy maksukykyisimmän asiakaan mukaan. Otetaan vaikka sikapuolella nuo rehut. Jos c-alue saa tuet ja ab-alue ei saa niin rehutehdas ei juurikaan tingi ab-alueen rehun hinnasta. Miksi tinkisi, c-alueen tuottajalla on tukien ansiosta varaa maksaa ja rehutehdas saa sieltä paremman katteen.

Terminator

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7310
  • Demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta! YTK:FI
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Kaikki muut tuotantokustannukset on muodostuneet C-alueen maksukyvyn mukaan ja tuet siirretty peltoon, niin se siitä sitten.

der bauer ei ilmeisesti huomannut lukea tuota punaisella korostettua kohtaa..

Ilmeisesti ei. Tässä on kyse samasta asiasta kuin täällä huonolla menestyksellä on yritetty selittää. Tuotantopanosten hinta määräytyy maksukykyisimmän asiakaan mukaan. Otetaan vaikka sikapuolella nuo rehut. Jos c-alue saa tuet ja ab-alue ei saa niin rehutehdas ei juurikaan tingi ab-alueen rehun hinnasta. Miksi tinkisi, c-alueen tuottajalla on tukien ansiosta varaa maksaa ja rehutehdas saa sieltä paremman katteen.

[/quote]

Ja täälä päin liikkuu huhuja että navetan hinnasta lähtisi jonkun verran pois(25%vähintään) kun mennään ab alueelle.
"Jos kannatat ihmisen oikeuteen valita vapaasti ja haluat kasvattaa yhteistä hyvinvointiamme, niin klikkaa www.ytk.fi"

"*****ilu on luonnon lahja ja sitä pitää käyttää  hyväksi!"

"Kun ay-politrukilta argumentit loppuu, alkaa kepu roistoksi huutelu."

emo-heikki

  • Vieras
Vs: K-18 Maaseudun Tulevaisuudessa
Kaikki muut tuotantokustannukset on muodostuneet C-alueen maksukyvyn mukaan ja tuet siirretty peltoon, niin se siitä sitten.

der bauer ei ilmeisesti huomannut lukea tuota punaisella korostettua kohtaa..

Ilmeisesti ei. Tässä on kyse samasta asiasta kuin täällä huonolla menestyksellä on yritetty selittää. Tuotantopanosten hinta määräytyy maksukykyisimmän asiakaan mukaan. Otetaan vaikka sikapuolella nuo rehut. Jos c-alue saa tuet ja ab-alue ei saa niin rehutehdas ei juurikaan tingi ab-alueen rehun hinnasta. Miksi tinkisi, c-alueen tuottajalla on tukien ansiosta varaa maksaa ja rehutehdas saa sieltä paremman katteen.

[/quote]

Ei niitä hintoja noin määritellä, se on ainakin varma.
Hinnat muodostuu ihan eri systeemillä ja nykyään tuskin mikään tehdas pystyy pitämään monopolia noinkin yksinkertaisissa tuotteissa.