Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Mikä mättää maidossa  (Luettu 12233 kertaa)

Lypsybotti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 896
Vs: Mikä mättää maidossa
Sen verran on omakohtaista kokemusta asiasta, että kun noin kolme vuotta sitten luovuttiin lypsykarjasta, niin vajaa vuosi siitä rupesi tölkkimaito aiheuttamaan koko perheessä tavallista runsaampaa ilmalaivojen pakokaasupörinää. Siirryttiin laktoosittomaan maitojuomaan, niin ongelma poistui. Keväästä saakka on ostettu myös Valion luomumaitoa, joka sekin sopii paremmin, kuin tavallinen tölkkimaito.
Sama meillä, lehmät vaihtui sikoihin joskus vuonna tuohivirsu, vatsavaivoja ei ollut silloin kun käytettiin omaa käsittelemätöntä maitoa mutta muutaman vuoden kuluttua purkkimaitoon sirrtymisen jälkeen osa porukasta joutui lopettamaan maidon käytön kokonaan, joku purkkimaidossa mättää mutta mikä, mitä maidolle meijerissä tapahtuu miksi se muuttuu ongelmia aiheuttavaksi.

Heleppoohan pytyllä on käydä kun ei tarvitse ohimosuonet pullottaen naama punasena puntata ja äheltää mutta........ :-\

Samaa vaivaa rahikaisella...
Joskus silloin aikoinaan kun ei voinnut nauttia kotitilan antimista ja "sai" juoda tuota teollisen prosessin läpi mennyttä maitoa pidempään, niin sen jälkeen ei ole voinnut juoda tankkimaitoakaan  :(
Voihan siihen vaikuttaa muutkin seikat...

KJL

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4084
  • "Aja millä ajat ja Flieglillä loput"
Vs: Mikä mättää maidossa
Sen verran on omakohtaista kokemusta asiasta, että kun noin kolme vuotta sitten luovuttiin lypsykarjasta, niin vajaa vuosi siitä rupesi tölkkimaito aiheuttamaan koko perheessä tavallista runsaampaa ilmalaivojen pakokaasupörinää. Siirryttiin laktoosittomaan maitojuomaan, niin ongelma poistui. Keväästä saakka on ostettu myös Valion luomumaitoa, joka sekin sopii paremmin, kuin tavallinen tölkkimaito.
Sama meillä, lehmät vaihtui sikoihin joskus vuonna tuohivirsu, vatsavaivoja ei ollut silloin kun käytettiin omaa käsittelemätöntä maitoa mutta muutaman vuoden kuluttua purkkimaitoon sirrtymisen jälkeen osa porukasta joutui lopettamaan maidon käytön kokonaan, joku purkkimaidossa mättää mutta mikä, mitä maidolle meijerissä tapahtuu miksi se muuttuu ongelmia aiheuttavaksi.

Heleppoohan pytyllä on käydä kun ei tarvitse ohimosuonet pullottaen naama punasena puntata ja äheltää mutta........ :-\

Samaa vaivaa rahikaisella...
Joskus silloin aikoinaan kun ei voinnut nauttia kotitilan antimista ja "sai" juoda tuota teollisen prosessin läpi mennyttä maitoa pidempään, niin sen jälkeen ei ole voinnut juoda tankkimaitoakaan  :(
Voihan siihen vaikuttaa muutkin seikat...

Yksilöllistä tai sit mä oon epänormaali. Kakarana join kotona oikiaa maitoa ja koulus purkkimaitoa, inttiaikana purkkimaitoa samoin kuin opiskeluaikana pääsääntöisesti purkkimaitoa, tosin mieluiten punasesta purkista. Tuo ajanjakso kesti useamman vuoden, että olis jotain oireita pitäny ilmetä 1-1,5 litraa päiväs käyttömäärällä. Nyt sitten taas pelkästään oikiaa maitoa käsittelemättömänä tai no on se jäähdytetty sentään.  Ei oo ollu mitää vaikutusta elimistön toimintaan kumpaa tahansa maitoa sitte oon käyttänykki eli varsin yksilöllistä tuo maitohomma on. Vai onko vika sittenkin liiallises ravsvattomuuteen pyrkimises?
tethering holes to their concave windings

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Mikä mättää maidossa
Sen verran on omakohtaista kokemusta asiasta, että kun noin kolme vuotta sitten luovuttiin lypsykarjasta, niin vajaa vuosi siitä rupesi tölkkimaito aiheuttamaan koko perheessä tavallista runsaampaa ilmalaivojen pakokaasupörinää. Siirryttiin laktoosittomaan maitojuomaan, niin ongelma poistui. Keväästä saakka on ostettu myös Valion luomumaitoa, joka sekin sopii paremmin, kuin tavallinen tölkkimaito.
Sama meillä, lehmät vaihtui sikoihin joskus vuonna tuohivirsu, vatsavaivoja ei ollut silloin kun käytettiin omaa käsittelemätöntä maitoa mutta muutaman vuoden kuluttua purkkimaitoon sirrtymisen jälkeen osa porukasta joutui lopettamaan maidon käytön kokonaan, joku purkkimaidossa mättää mutta mikä, mitä maidolle meijerissä tapahtuu miksi se muuttuu ongelmia aiheuttavaksi.

Heleppoohan pytyllä on käydä kun ei tarvitse ohimosuonet pullottaen naama punasena puntata ja äheltää mutta........ :-\

Samaa vaivaa rahikaisella...
Joskus silloin aikoinaan kun ei voinnut nauttia kotitilan antimista ja "sai" juoda tuota teollisen prosessin läpi mennyttä maitoa pidempään, niin sen jälkeen ei ole voinnut juoda tankkimaitoakaan  :(
Voihan siihen vaikuttaa muutkin seikat...

Yksilöllistä tai sit mä oon epänormaali. Kakarana join kotona oikiaa maitoa ja koulus purkkimaitoa, inttiaikana purkkimaitoa samoin kuin opiskeluaikana pääsääntöisesti purkkimaitoa, tosin mieluiten punasesta purkista. Tuo ajanjakso kesti useamman vuoden, että olis jotain oireita pitäny ilmetä 1-1,5 litraa päiväs käyttömäärällä. Nyt sitten taas pelkästään oikiaa maitoa käsittelemättömänä tai no on se jäähdytetty sentään.  Ei oo ollu mitää vaikutusta elimistön toimintaan kumpaa tahansa maitoa sitte oon käyttänykki eli varsin yksilöllistä tuo maitohomma on. Vai onko vika sittenkin liiallises ravsvattomuuteen pyrkimises?

Mikäli maidonjuonnin lopettaa pitemmäksi ajaksi, esim. kuukaudeksi, niin elimistöstä poistuu sellainen bakteerikanta, joka maitoa voi hyödyntää eli pilkkoa pienempiin osiin, se on sitten siinä ja senjälkeen ei maitoa voi enää käyttää.

Kyntäjä

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 109
Vs: Mikä mättää maidossa
Minusta tuntuu, että monet ei ihan tarkalleen tiedä mitä homogenisointi maidolle tekee, ja mitä se vaikuttaa sitä juovan elimistössä.Siinähän pilkotaan maidon rasvapallot jolloin mahan bakteerit pääsee pilkkomaan niitä.Luomumaitoa ei homogenisoida jolloin rasvapallot menee mahasta läpi rikkoutumatta ja vasta ohutsuolessa alkaa hajoaminen. Ilmiö on sama kuin ns. enterotabletilla elikkä jos vatsa ei kestä jotain lääkeainetta niin tehdään pinnoite pilleriin, jolloin se alkaa sulaa vasta ohutsuolessa ja vältetään vatsan väänteet. Tämä ei ole ihan omasta päästä tullutta tekstiä vaan on ihan tutkittu juttu.Tuo homogenisointi vaan tuntuu olevan tärkeä jotta tölkkiä ei tarvitse ravistaa, kuten luomumaito.

Viimeksi muokattu: 02.08.09 - klo:22:49 kirjoittanut Kyntäjä

AimoMela

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1172
Vs: Mikä mättää maidossa
Mikäli maidonjuonnin lopettaa pitemmäksi ajaksi, esim. kuukaudeksi, niin elimistöstä poistuu sellainen bakteerikanta, joka maitoa voi hyödyntää eli pilkkoa pienempiin osiin, se on sitten siinä ja senjälkeen ei maitoa voi enää käyttää.

Oliskohan tämä nyt sitten kuitenkaan se ehdottoman tieteellinen absoluuttinen totuus tässä asiassa? Rohkenen hiukan epäillä? Se pakkaa tuo bakteerikantakin olemaan aika lailla uusiutuvaa kamaa? Jos vaikka pötsimikrobin toimintaa muistellaan niin lajisto riippuu aika lailla syödystä tavarasta, korsivaltainen / väkirehuvaltainen jne jne mutta kun joku lajisto on olemassa niin jos ruokinta muuttuu niin perässä muuttuu kyllä pötismikrobistokin tosin viiveellä jonka takia nopeat ruokinnan muutokset ovat ei-toivottuja. Mutta nyt kyllä rohkenen hiukan epäillä emo-heikin asiantuntemusta. Löytäisitkö aihetta ja väitettäsi tukevan linkin ihan vain uskonvahvistukseksi?

Astral

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1163
Vs: Mikä mättää maidossa
Tuolta keskustelusta..

"AIV-rehun käyttöä ei voi lopettaa. Kun kilpailevatkin maidontuottajat käyttävät AIV-rehua jotta karja saa runsaasti ruokaa läpi vuoden. Talvella Mansikille on tarjolla AIV-rehua pelkän kuivan heinän sijasta niin Mansikki tuottaa maitoa runsaammin. Näin tilan kilpailukyky säilyy, ja tila kun omistaa osan Valiosta ja vieläpä Kemiran osakkeita joka valmistaa AIV-rehua niin eipä Kemiran kemistit tai Valion asiantuntijat saatikka kotimaiset maitotilalliset myönnä, että ongelma on AIV-rehun muurahaishapossa. JOS AIV-rehua ei olisi niin kotimainen maidontuotanto vähenisi huomattavasti erityisesti talvella. Tästä seuraisi maitotuotteiden hintaan kovia nousupaineita ja lopulta kotimaisuusaste romahtaisi.

Suosittelen kaikille maitovaivoista kärsiville, että menette tilalle jossa on kyyttölehmiä joille syötetään heinää rehujen sijaan ja jotka pääsevät jaloittelemaan kesällä ja talvella. Ei tule laktoosiongelmia. Luomu maito ainakin tietojeni mukaan on nimenomaan kyyttölehmistä lypsettyä.
Lähettäjä: Maidontuottaja | ke 29.7 klo 07:57 "

Mitenkäs sitten Josilacit ja muut biologiset säilöntäaineet?

risa

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 162
Vs: Mikä mättää maidossa
Minusta tuntuu, että monet ei ihan tarkalleen tiedä mitä homogenisointi maidolle tekee, ja mitä se vaikuttaa sitä juovan elimistössä.Siinähän pilkotaan maidon rasvapallot jolloin mahan bakteerit pääsee pilkkomaan niitä.Luomumaitoa ei homogenisoida jolloin rasvapallot menee mahasta läpi rikkoutumatta ja vasta ohutsuolessa alkaa hajoaminen. Ilmiö on sama kuin ns. enterotabletilla elikkä jos vatsa ei kestä jotain lääkeainetta niin tehdään pinnoite pilleriin, jolloin se alkaa sulaa vasta ohutsuolessa ja vältetään vatsan väänteet. Tämä ei ole ihan omasta päästä tullutta tekstiä vaan on ihan tutkittu juttu.Tuo homogenisointi vaan tuntuu olevan tärkeä jotta tölkkiä ei tarvitse ravistaa, kuten luomumaito.

Tässä käsityksessä minäkin olen ollut. nimittäin se homogenisointiprosessi on kait aikalailla rajua käsittelyä maidolle. Ja  onhan tilamaitoakin "pastöroitu" kotioloissa valmistamalla keitettyjä/paistettuja maitoruokia, mutta ei ole meillä aiheuttanut mitään oireita. Vasta lähes vuosi tölkkimaitoon siirtymisen jälkeen vaivat ilmaantuivat. Luomumaito, joka pastoroidaan, mutta jolle ei tehdä homogenisointia pelittää tavallista maitoa paremmin.

Luomumaidolla ja tavanomasella on vielä yks ero, mikä oikeastaan liittyy tuohon homogenisointiin: tavanomaseen lisätään D-vitamiinia, minkä vuoksi se on homogenisoitava, että rasvaliukosta vitamiinia olisi tasasesti koko purkissa. Ja D-vitamiinista sen verran, että vaikka se ihmiselle tarpeellista onkin, niin ainakin meidän esikoisen koliikki alkoi välittömästi Dee-tippojen myötä.  Seuraavan kanssa oltiin jo viisaampia ja aloitettiin varovammin ja toisella aineella.

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Mikä mättää maidossa
Joopa... Ihmisen suolisto/maha erittää entsyymiä joka pystyy pilkkomaan laktoosin. Jos laksoosi jää ruokavaloista pois, niin sisuskalut unohtavat moisen taidon turhana muutamassa viikossa. Tämähän on luontaista koska eipä nisäkkäiden tarvitse laktoosia pilkkoa kuin vauvoina/vasikkoina. Prosessointi pilkkoo rasvat ja valkuaisaineet joten elimistö vierastaa niitä raakamaitoa enemmän. Tämä opetettiin jo koulussa 80-luvulla... Itse juon maitoa litran päivässä (ihan vaan tuotannon tukemiseksi) ja olen varma että saisin "pierutaudin" aikaiseksi ennen joulua jos pitäisin pikku paussin tissiviskistä..

Näin se on.

Perfekt

Vs: Mikä mättää maidossa
Laktoossi toleranssiko ?

 :o

mäkitorppa

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 103
Vs: käsittely sen tekee

Maidonkäsittely tekee vaivat ,pastorointi yhtenä ilmeisesti pahimpana . Ongelma on Valiolla korjattu laktoosittomilla tuotteilla joihin on ilmeisesti patenttikin .
[/quote]
 www.maitotauti.com

matso

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 727
  • Vēnī, vīdī, vīcī.
Vs: Mikä mättää maidossa
Mutta sitä varten valio toi olo jogurtit maha vaivoihin . ne maksaa ja kansa tykkää  ;)

Rami

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 637
Vs: Mikä mättää maidossa
Vatsoille ylivoimainen tämä OLO-ruoansulatusjogurtti.  :o Loppuu pörinät pytystä.

Tykkää: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150830697810571.749068.493464655570&type=3

bobbari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2642
  • Sosiaalinen erakko
Vs: Mikä mättää maidossa
Vatsoille ylivoimainen tämä OLO-ruoansulatusjogurtti.  :o Loppuu pörinät pytystä.

Tykkää: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150830697810571.749068.493464655570&type=3
Mutta ei ole Danonen -activia jogurtin voittanutta.    Siitä löytyy ihan aitoja marjoja toisin kuin
ölö- jogurtin liemestä.   :D
Tuskahiki on köyhän sauna...